Šta je novo?

MSI K8T Neo2-FX anomalije i temperatura

shaolin_RS

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2006
Poena
350
Prva stvar koju sam uocio je undervolt znaci na default voltazi za CPU 1.4v u biosu voltaza je 1.36 tek na 1.45v podeseno u biosu cpu core je na 1.41V. Napajanje mi je lose 3.28V na +3.3V grani i 4.95V na +5V grani da li je to uzrok ili je ploca neispravna? Napon moze da se tera do 1.55V u biosu sto mi je dovoljno za ozbiljniji klok sa boljim napajanjem, inace uspeo sam do 2.6ghz da kloknem na 1.425V podesenih u biosu nakon toga resetuje se masina. Da li zbog undervolta mogu da reklamiram plocu ako je anomalija u pitanju?
Drugi problem je netacno ocitavanje brzine & temp CHIP fana. Kada mi je u speedfanu brzina stavljena na 100% ocitava 5200 rpm brzinu i 16C temp. Sto se tice temp nekad stoji i -48 obicno kada aktiviram everest i wizard tada se totalno povampiri. E sad kako spustam brzinu fana do 85% ocitava se brzina i temp 4821rpm i 16C. Ispod toga recimo ako spustim na 60% brzina ode na 6-ocifren broj a temp skoci na 19C. Ukoliko spustim i brzinu Fana CPU-a na 60% recimo temp chipseta opada na 13C a fan se vrti na 60% znaci totalno nelogicno. Ne bi se ja sa ovim zezao ali mi je mnogo bitno za o/c, hteo bi da navijem CPU na 2.6ghz i da mogu da smanjim brzinu chip fana ako je to bezbedno, ovako na 5200rpm je dosta bucan. Temp CPU je 28C a ploce 32C u idle stanju na default kloku. Stavio sam najnoviji bios ali ne pomaze, ako neko ima neki predlog neka kaze. Zanima me dokle je normalna temp u full loadu za Venice da bih mu podesio sto tise kuler.

Ako imash 3.28 na 3.3V i 4.95 na 5V to je daleko od losheg.Ti naponi nikad nece biti tacno 3.3 i 5V.Shto se undervoltovanja tice, deshava se na nekim plocama i po defaultu, mada mislim da to i nije neki problem.Takodje teshko da je to dovoljno za reklamaciju.
Ustvari ja i ne vidim neki poseban problem kod tebe.;) To sa ocitavanjima temperatura zna cesto da brljavi ali i nije bitno dok sve radi kako treba.:d
Shto se klokovanja tice, 2.6Ghz na 1.425V je super, mozda josh napona treba ako mislish da idesh dalje.

To na 1.425V u biosu je zapravo 1.38 u radu. E sad citao sam da treba na 1.55V da se digne napon za veci klok, ploca ce me ograniciti na 1.55V pa sad koliko izvucem sa realnih 1.5 predpostavljam.Napajanje mi se zove UltraPower ATX350W za +3.3V pise 15A, za +5V 25A i za 12V 12A. Ispod stoji peak output 180W a za 12V 15A i Max output 280W. Smem li da kloknem masinu sa ovim napajanjem ili moram da ga menjam? Inace voleo bi da mogu lepo da ocitam temp chip fana jer bi onda mogao da podesim fanove da rade tise, ovako da spustim brzinu cpu fana na 1100 i nije neki dobitak kad ce chip fan i dalje da se vrti preko 5000 :mad:

Nazad
Vrh Dno