Šta je novo?

MSI K8N Neo3 problem

Hajime

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
309
Komsija mi ima doticnu plocu i ima problema sa usb. Naime mnogi uredjaji koji se kace na njega jednostavno nece da rade od dzojstika do usb flashova itd.
Nesto radi nesto ne nema pravila malo sam qooglao i nasao da je ovo cest problem pa sam skinuo i flashovao i novi bios koji je to kao resio medjutim isto.
Jel ima neko resenje za ovo ili da dignem ruke.

Po mom misljenju je greska u chipsetu i nije resiva.Najbolje je da je se otarasis i kupis drugu.

Mozda da probas nesto da kombinujes sa drajverima.

Evo kakva su moja iskustva sa tim problemom.Imao sam MSI K8N Neo-2 Platinum,znaci malo bolja ploca nego sto ima tvoj drug i stalno su mi se usb uredjaji gubili.Cas nestane dzojstik,cas kamera,ponekad i hard disk koji je na usb. To sam resavao tako sto izvucem uredjaj iz ploce i ponovo stavim dok je komp ukljucen,prepozna uredjaj i nastavim sa igranjem npr. Plocu sam imao nekih godinu i po dana i nikad nisam uspeo da resima taj problem. Sada imam Asus A8N-E(NF4) iste periferije nakacene na usb i nemam tih problema. Ili je cipset NF3 u sta licno malo verujem ili je problem u MSI-u.Jos sam imao puno problema sa tom plocom,mogu samo da kazem hvala bogu da sam je se resio. No da te dalje ne obeshrabrujem. Pozdrav.

ne verujem da je do chipseta jer na Chaintech-u VNF3-250 svi USB uredjaji funkcionisu bez problema (probano par flash diskova, tastatura, mis, nokia 6630)

imam neo3f i nakacen: digitalni foto aparat (probao da li radi), skener, stampac, mis, usb flash. Sve radi. Mozda je do primerka ploce ?

Ma da, od komada do komada. Vrlo redak kvar, imao sam k8ns, nforce3, stabilna, brza, nista se ne pregreva. USB mis radi, usb tastatura super, usb kamera bez problema, a usb flesevi ni da cuju. Samo prijavi "usb device not recognized" i cao! Menjano je pola ploce i definitivno je sumnja pala na chipset (njega nisam menjao, hvala na komplimentu:)

Vrh Dno