Šta je novo?

MSI K8N Neo3-F Nforce 4-X

uNesc0

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2004
Poena
319
Zasto ne vidim nista o ovoj ploci na ovom forumu ?!? Koliko sam procitao ploca mi deluje vrh, a i DOBILI su je u MBSoftu po nekoj finoj ceni ~95€!

Trenutno imam Epox 8KDA3J i Asus V9999le->12/5. Pitanje:Isplati li mi se da predjem na pomenutu plocu i da zamenim graficku na neku 6600GT PCI-E? Kasnije planiram da predjem na NF4 ultra i neki 3200+ Venice, pa ne moram menjati i graficku.

Ne igram se preterano a i mislim da razlika u igrama nije neka, ha? Komp vise koristim za satelitsku, video kompresiju...

I u Digital!-u je Editor's Choice tako da nisam jedini kome se dojmila :)

Mada, socket 754 i definitivno ide u totalni low-end, a ploce kao sto je npr. ova (stedelo se gde god je moglo) to potvrdjuju na najbolji nacin.

Mislim da se upgrade uopste ne isplati. Bolje je preskociti Winchester, ako se ima neki S754 NC, i kupiti NF4 Ultra + Venice 3200+.

Poslednja izmena:
U potpunosti se slazem sa delimirom. ;)

POZ :wave:

Kakav je overclock naspram 8KDA3J?

U Digitalu rekose najveci overklok "potencijal" - 250 sinhrono! Ja to sada ne mogu da izvucem sa ovom plocom, a probao sam oko 5-6 primeraka 3000+ CG. Najvise sam izvukao 240, a sa 2800+ je islo i do 275MHz! Da, memorija je Kingmax Hardcore DDR500.

Pa ako kazu da je 250 MHz, onda je valjda 250 MHz :)

To sve zavisi od primerka do primerka, ali i od procesora...

Nista spektakularno, ja i sa 8KDA3J mogu 250 sinhorno, a sada drzim kako je u potpisu. :D

Ko kupi ovu plocu, neka u istoj radnji odmah kupi i drugi kuler za cip-set.
Neverovatno bucan malisa, radi dobro ali je neprihvatljivo bucan.

Sem toga, dobra ploca, stim da o AGP na njoj ne razmisljate, previse sporo.

Da ona ima AGR slot koji sluzi kao ispomoc dok se ne kupi PCI-e graficka kartica.

I koji 6600GT AGP pretvara u FX5200 kada se posmatraju performanse.

Na AGR prakticno ne treba racunati, ja bih vise voleo da je tu jedan PCI(-E) slot.

Ploca je stigla kod "tate". Prvi utisak je da je nekako sva mala, skucena. No dobro, na njoj ima sve sto treba (cak i vise od toga). Titan cooler za "cipset" sam odmah stavio bez ikakvog razmisljanja. Ploca se sad "ziva ne cuje".

AGR slot i nije bas toliko ****** koliko svi pricaju. Meni zasad sluzi kako treba uz Asus 6800le. Normalne performanse nisu ni blizu kao sto su bile na 8KDA3J ,ali to mi nije sad ni bitno dok ne dodje 6600GT pci-e.

Inace DivX kompresija je primetno brza negoli pre. Sve u svemu posluzice dok se ne skupe pare za K8N Neo4 Platinum i verovatno Venice 3200+. Znaci idealna ploca za prelaz sa S754 na S939!

Nije lose! Pitanje koje se postavlja u vezi ove ploce je CENA. Ako bude preko 105 € ona nema sta da trazi pored S939 ploca koje samo tako jeftinjaju. S754 prelazi u low end i skupe ploce nemaju tu sta da traze. Isto kao sto sad AN7, NF7-S, 8RDA3+ i druge vrhunske ploce nemaju sta da traze.

Nazad
Vrh Dno