Šta je novo?

MSI ili ASUS gamer ?

rambolini

Cenjen
Učlanjen(a)
15.07.2010
Poena
159
Poz,

Sta mislite da je bolje MSI ili ASUS? Interesantni su mi modeli poput MSI GT683 i Asus G53SX (15 inca). I MSI GT780R ili Asus G74SX (17 inca) ?

Kakvi su sto se tice kvaliteta izrade itd. Sta bi vi uzeli, msi ili asus?? ili nesta drugo??

Ja bi uzeo asusa definitivno, msi je pre imao dosta lose serije, pregrevanje, losi kuleri, los servis i ostvarivanje garancije, mada verovatno su popravili sada racunare i digli to na visi nivo pa ti preporucujem da potrazis nekog zadovoljnog ili nezadovoljnog korisnika pa da cujes njegovo misljenje ;D

ASUS 100%

+1 za asus, za razliku od nizih serija G serija im je mnogo dobra, kolega bivsi je imao jedan gejmerski ASUS, stvarno masina za respect.

Moj glas ide naravno za MSI ,)

daj tacno koji modeli ti se svidjaju pa da poredimo... :)

Mare care nemoj da pucas, nisam mislio da ti vredjam masinu :d

Ja bi uzeo asusa definitivno, msi je pre imao dosta lose serije, pregrevanje, losi kuleri, los servis i ostvarivanje garancije, mada verovatno su popravili sada racunare i digli to na visi nivo pa ti preporucujem da potrazis nekog zadovoljnog ili nezadovoljnog korisnika pa da cujes njegovo misljenje ;D
Slažem se u potpunosti, mogu da potvrdim razočarenje MSI brendom.

Mislim da je u izboru prave Gaming masine uvek stvar licnih afiniteta, gde su to pitanja tipa Zvezda ili Partizan itd...ovaj ima bolje ovo a onaj ono itd. i tu ceto nijanse odluciju ko je bolji.

Isto tako verujem da Gamerima nije bitno to sto je u poredjenju izmedju MSI i Asusa postoji razlika u ceni u korist jednog ili drugog, pravi fan ce uvek dati vise za svog ljubimca.

Ja licno sam fan FNATIC tima, Dynaudio zvuka i steelseries kbo, tako da ponavljam glasam za MSI :)

Mene licno bas briga za te stvari kao sto su fnatic, dynaudio i steelseries, dok god dobijem vise i ono sto valja za svoje pare! :)

Ja da uzimam, uzeo bi asus..zbog mnogo ljudi sa losim iskustvom sa msi lap-topovima..;)
ko sto neko rece, los servis, lose resena hladjenja, i losa plasika na samim lap topovima..

Moj glas ide za Asus i to da se ne razmisljas ni malo. ;)
Dobar moj prijatelj je imao MSI i raspao mu se u bukvalnom smislu, kao i mojoj drugarici i to dok im je bio u garanciji. Ostvarivanje garancije kod njih je blagi uzas. Tako da bih ti preporucio da ga zaobidjes u velikom luku.

Ne znam za gaming seriju MSI-a, ali sto se tice krs serije (MSI od 24.000 hiljade i malo skuplji) moja firma ih je od pocetka godine prodala mnogo i do sada mi se vratilo samo 2-3 komada, od toga jedan sa baterijom i jedan sa maticnom plocom. Sad, da li ce da krenu da crkavaju nakon godinu, godinu i po ne znam, ali u odnosu na ostale brandove (i dvostruko-trostruko skuplje modele ostalih brandova) za sada imaju mnogo mali procenat kvarova na pocetku :)

@za pokretača teme...

Pogledaj temu o MSI-u i reklamacijama, plus stav nekog njihovog ''predstavnika'' i videćeš zašto MSI (laptopove) treba izbegavati. S toga moj glas ide za Asus, a ujedno sam i koristio Asusove laptopove novije proizvodnje (~40k dinara) i po meni je to sasvim dobar laptop.

edit:

Da ti skratim muku, evo 2 teme koje valja da pročitaš i shvatiš zašto ne MSI.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252831-MSI-servis-72h-Pick-up-and-Return-Katastrofa!
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?241775-MSI-garancija-i-servis

Poslednja izmena:
Jeli problem samo sa servisom i neljubaznim serviserima? Ili ima i tehnickih problema sa samim racunarima? Sto se tice servisa nebojim se jel ja zivim malo sjevernije od srbije :)

Ako se nećeš petljati sa servisom (ovde više puta pominjanim) onda je izbor stvar ličnih preferencija.

Ja sam bio u toj nedoumici pre par meseci i odlucio sam se za MSI.
Iz vise razloga, prvi njihova gaming serija je mnogo boljeg kvaliteta nego ostale na koje ljudi masovno kukaju. Asus je mnogo skuplji a ne dobijes ono sto ti kazu. Na primer otisao sam da gledam u jednoj radnji asus gaming model od tad 1500eura, i na sajtu doticne prodavnice vidi se 3d naocare ludilo, ranac. Odem tamo rekoh mhm ok kontam da je malo skuplji zbog toga sto dajete uz njega. Prodavac:" A ne ne, to sto stoji na sajtu ne dobija se, samo lap top, posto je za Srbiju razlicito pakovanje"(!?!?!?!? pa sta kacite na sajt dezinformacije mislim lol), i onda mi rece kao mogu da ti skinem hiljadu dve dinara jer se ne dobija ranas,naocare,mis, sta je vec trebalo da ide. Rekoh neka hvala.

Otisao pogledao MSI, konfiguracija skoro ista, full HD screen, dok na ovom nije bio, 500eura manja cena. I na iznenadjenje dobih i misonju (malo nizeg kvaliteta ali sta sad) i ranac, mogu cam reci vrhunski i mnogo lep. A ocekivao sam samo lap i ispravljac. Tako da ja ne mogu nikako da preporucim Asus.

I moj glas ide +1 za ASUS.MSI nikad nikad i nikad :D :D Mada bio bi zloban kad bi rekao da je svaki MSI sr... ali definitivno ko se jednom od mleka opece i jogurta se plasi. :D Al da ne budem uvek dezurni pljuvac MSI brenda na forumu recicu i par pozitivnih stvari.Inace popuarna C klasa MSI sa kojom sam imao prilike 100 puta da koristim ima taj problem da masina radi ocajno.Stalno neka zakucavanja i kod svakog laptopa kojeg sam imao u rukama moras da gasis laptop na dugme jer zakuca i cao :D

E sad to sve pricam o C seriji popularno nazvanoj u USA cheap(jeftina) serija.Kod G serije sam samo citao na forumima ovde razne zalbe medjutim iskreno mislim da G serija MSI nije uopste losa.Imao sam prilike da koristim malo starije lapove i mogu reci da su vrhunski odradjeni.Moj dobar drug ima bas G seriju stariji i bas na njegovu preporuku sam i uzeo MSI.Medjutim razlika izmedju njegovog G i mog C je znaci kao nebo i zemlja.Njegov prvo radi bez greske.Drugo on je imao core2duo a ja celeron.Trece izrada njegovog je 100 puta bolje nego moj plastika.Takodje on je njegov platio 800 evra a ja moj 430 tj duplo manje.

Mislim samo razlika izmedju xps serije dell-a i onih najeftinijih je kao nebo i zemlja....Tako da ipak posle iskustva sa MSI ne bi uzimao nista od njih ali ipak bi bio zloban kad bi rekao da je G serija smece.

Paaaa on i dalje pita za gaming lapove (skuplje) tako da ne moze se porediti MSI C(rap) varijanta. To je kao da kazes ljudima bezite od recimo audija A8 zato sto je A2 krsh i ima motor od 45ks. Lol

Nisi dobro procitao post...Ja nisam rekao da on ne kupi MSI.Ja sam rekao da se meni smucio MSI za sva vremena.Takodje nisam rekao da je G klasa MSI losa nego sam rekao da je C klasa jako losa i rekao sam da sam koristio do sad na desetine C klasa MSI i da svi imaju manje vise iste bugove.Ja sam npr imao prilike da probam mozda 10-tak MSI G klasa i nisam nikad naisao ni na 1 problem.Znaci velika je razlika moje neko misljenje koje ja imam generalno o MSI i dal nesto je smece.Znaci mogu da tvrdim 100% da je C klasa MSI najgore smece koje postoji ali isto tako mogu da kazem da iz mog iskustva G klasa nije losa.

Takodje sam i dao niz primera zasto mislim da nije los.Velika je razlika naici na 1 los laptop i naici na 95 od 100 losih.Jer i dell xps ne znaci da to mora da bude savrseno.Pa ja sam citao na stotine raznih komentara ljudi koji najstrasnije pljuju moj laptop.A takodje sam citao na stotine komentara kako ljudi pljuju HP envy kako se greje previse.Znaci ne znaci uvek vise $ i najbolji kvalitet.Ali kad probam 10 MSI lapova i od njih svih 10 rade lose onda je to vec losa C serija.I vidi se odma po lapu kakav je.Cim ga uzmes u ruke i pogledas izradu odma vidis kakav je.Prvo samo kuciste , pa tastatura pa sve ostalo.Pa i HP koji ima super modele ima smece od modela koje ne vredi ni 5 para.Isto i dell ima brlja.Al problem MSI nije ni losa C klasa nego je problem los MSI servis o kome necu da trosim reci jer sam ja vec napisao doktorat o njima a na temi ima jos gomile istih kao ja koji su rekli manje vise isto.

E to je jos jedan razlog zbog kojeg dajem onaj +1 za ASUS umesto MSI.Mada vrlo lako moze se desiti da G serija MSI bude bolja od ASUS-a i dosta kvalitetnija.Ali MSI mora prvo da se resi pakom servisa da bi ljudima vratio poverenje u MSI.Onaj gospodin sto je pisao pismo nama ne samo da nam se nije izvinuo za sve sto trpeli od servisa nego nas je optuzio da izmisljamo lazi i da radimo za druge brendove.E to kad promene da umesto sto opravdavaju los servis izadju u susret kupcima to ce ljudima vratiti poverenje u MSI i brend.

Onaj gospodin sto je pisao pismo nama ne samo da nam se nije izvinuo za sve sto trpeli od servisa nego nas je optuzio da izmisljamo lazi i da radimo za druge brendove.E to kad promene da umesto sto opravdavaju los servis izadju u susret kupcima to ce ljudima vratiti poverenje u MSI i brend.

E to! Zbog toga iz inata nikad neću više ništa od MSI-a da uzmem. Neće oni propasti zbog jednog potencijalnog kupca, ali profit koju su mogli imati, više neće moći...

Meni MSi opet na servisu (javili su mi da mi nisu mi priznali garanciju jer se polomio konektor za struju koji je, btw, očajno dizajniran), suta im je 9. radni dan, bolje bi im bilo da ga donesu na kućnu adresu, da ne bih počeo da lajem :D

Nazad
Vrh Dno