Šta je novo?

MSI HAWK GTX460 1GB

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
stigla je...
evo par fotki,
a sutra detaljno testiranje,
1. kada smo kod toga, koje testove da provrtim?
2. kako vi vozite futurmark testove, koja podesavanja koristite u drajverima a koja u samoj aplikaciji? (dosta je vode Savom proteklo od kako sam se ja poslednji put ovako igrao.
prvi utisci su - tiha je :) , koliko sam vido voltaza joj je na 1.012 u 3d-u,
placena 20.300 i nesto dinara.
3. malo sam se igrao u afterburneru, kako da ukljucim monitoring voltaze, u opcijama sam cekirao i monitoring i otkljucavanje promene voltaze?
4. do koje vrednosti da dizem voltazu?

ajmo da testiramo karticu... :D ...

Prilozi

• MSI HAWK 028.JPG
    MSI HAWK 028.JPG
    317.5 KB · Pregleda: 87
  • MSI HAWK 029.JPG
    MSI HAWK 029.JPG
    411.7 KB · Pregleda: 133
  • MSI HAWK 035.JPG
    MSI HAWK 035.JPG
    602 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Svaka cast kolega.Nek te sa srecom sluzi..
Mislim da je max votaza 1.1v i znaci mozes max da guras slider i tu nadji maksimalan stabilan klok!

Za pocetak okaci GPU-Z poslednji screen shot da vidimo koji je default takt?

Testiraj sve igre koje se igraju u poslednje vreme a od benchmark programa

unigine 2.0 i 2.1
3dmark 11,vantage i 06 ..

na primer..

srecna kupovina.

evo ga i GPUz
jedina mana nema kompozitni izlaz za TV :( ,
da li postoji neki dvi to composite ili hdmi to composite
vidim da ima nesto po netu, ali da li ima kod nas?

e sad od igara pitanje je sta imam,
ima sve futuremark - ove,
samo mi recite koja se podesavanja samog mark - a i drajvera koriste?

hvala obojici na cestitkama.

Prilozi

• gpuz.gif
    gpuz.gif
    17.7 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
Testiraj na maximalnoj za tvoj monitor..Odavde vidim da je 22" ali ne verujem da je 1920x1080 .. u svakom sluchaju sve sto budesh radio od testova radi u - native rezoluciji.

Nema na cemu, neka te dugo i lepo sluzhi, a sto se tice screenshot-a, hteo sam da vidim da ti nije mozhda "uleteo Talon Attack", kako se iz prilozhenog vidi da nije to je samo potvrda da te karte zaista i definitivno vishe NEMA u Beogradu i da ne vredi ljudima prichati da prestanu da je "uzimaju u obzir" kada je kupovina u pitanju...

Daj bozhe da je stabilizujesh na 900gpu za svaki dan, i od prilike to ti je to.. Za 22" monitor, ova karta mozhe da isporuchi gotovo SVE da to i izgleda kako treba.

:wave:

ok za rezoluciju, koja je inace 1680*1050,
ali koja su setovanja za AA, AF, vertical sync..

kako monitoring voltaze da odradim zi afterburnera 2.0.0 verzija,
da ne idem preko rivatunera ako moze iz ove palikacije...?

Za sta ce ti vsync?Driver ostavljas po defaultu,aplication control!A setovanja koristis u igrama.
Recimo NoAA,4xAA,8xAA kroz svoju rezoluciju tj nativnu rezoluciju monitora!
Live monitoring uradi iz MSI,ne treba ti riva..Sve imas tu!

ima sve ali nece da odradi monitoring.
evo kako izgleda.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    259.9 KB · Pregleda: 176
...
3. malo sam se igrao u afterburneru, kako da ukljucim monitoring voltaze, u opcijama sam cekirao i monitoring i otkljucavanje promene voltaze?
...

...
kako monitoring voltaze da odradim zi afterburnera 2.0.0 verzija
...?

Kolega da i ja tebi posle nekolike godine uzvratim korisnim odgovorom, NIKAKO jer nije bas dobar, iscitavajuci druge teme o taloncu i o gtx460 kartama, preporucuju ljudi koristenje ranije verzije ili naredne beta verzije AB-a.

... a sto se tice screenshot-a, hteo sam da vidim da ti nije mozhda "uleteo Talon Attack", kako se iz prilozhenog vidi da nije to je samo potvrda da te karte zaista i definitivno vishe NEMA u Beogradu i da ne vredi ljudima prichati da prestanu da je "uzimaju u obzir" kada je kupovina u pitanju...

Oki ja samo da prijavim kako sam u Uscu u G******n-u u cetvrtak 23.12.'10. kupio talonca po ceni od 21.500rsd (oko 205€) i da su posle mene na polici ostala jos 3 komada... Jedina zvrcka je sto pokvareni uvoznik na garantnom listu navodi 24m garancije, a na moj zahtev G je izdao svoju garanciju na 36 meseci jer im i po MSI-jevoj "naredbi" garancija i jeste 3g.
NADAM se da mi nece nikad ni trebati al nek se ipak ima duza garancija, prodace se lakse kroz neko vreme...

Poslednja izmena:
Cestitam na kupovini! I meni je bas juce stigao Hawk koji me je kostao 19999, a koji nemam nameru da silim vise od ovog... :)

Prilozi

• MSI GTX 460 HAWK OC.jpg
    MSI GTX 460 HAWK OC.jpg
    234.3 KB · Pregleda: 211
Kolega da i ja tebi posle nekolike godine uzvratim korisnim odgovorom, NIKAKO jer nije bas dobar, iscitavajuci druge teme o taloncu i o gtx460 kartama, preporucuju ljudi koristenje ranije verzije ili naredne beta verzije AB-a.

Oki ja samo da prijavim kako sam u Uscu u G******n-u u cetvrtak 23.12.'10. kupio talonca po ceni od 21.500rsd (oko 205€) i da su posle mene na polici ostala jos 3 komada... Jedina zvrcka je sto pokvareni uvoznik na garantnom listu navodi 24m garancije, a na moj zahtev G je izdao svoju garanciju na 36 meseci jer im i po MSI-jevoj "naredbi" garancija i jeste 3g.
NADAM se da mi nece nikad ni trebati al nek se ipak ima duza garancija, prodace se lakse kroz neko vreme...
i kod mene je slicno bilo sa garancijom napisu 24 meseca posle kad sam ih nazvao priznaju 36 meseci

hvala,
to sam i ja sam skontao juce u sitne sate :) ,
koristim 1.6.1 verziju, a bilo koja beta verzija nece da se sartuje uz poruku da su joj neke komponente
istekle ili joj fale,
ovu fotku (iz attacha) sam nasao na guru 3d, vidim da ima opcija i za menjane voltaze memorije,
da li neko to moze da potvrdi i sa kojom verzijom?

Cestitam na kupovini! I meni je bas juce stigao Hawk koji me je kostao 19999, a koji nemam nameru da silim vise od ovog... :)

hvala, takodje,
da je nisi uzeo u emmi - u ja sam dve nedelje dobijao informaciju da stizem sredinom - pocetkom - ili krajem nedelje i onda mi je pukao filim,
pa sam je nasao na drugom mestu.

- takodje sam dobio dve godine garancije,
moracu da vidim sa pordavcem, uvoznik je ewe i njegov je garantni list.

p.s.
stay tuned .

Prilozi

• Guru3d.JPG
    Guru3d.JPG
    77.8 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
MSI sada daje dve godine gorancije na sve proizvode sem ako niste iz Kanade ili Amerike.

MSI sada daje dve godine gorancije na sve proizvode sem ako niste iz Kanade ili Amerike.

Garancija na sve MSI VGA/MB je 3 godine, zvanicno od 1. Januara 2011 god s'tim da se priznaje i za proizvode kupljene pre navedenog datuma.

U attach-u je i zvanican "dopis" koji je otisao na adrese svih ovlascenih distributera i reseller-a. Naravno trebace malo vremena da svi urade update.

Prilozi

• garancija.jpg
    garancija.jpg
    374.8 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Garancija na sve MSI VGA/MB je 3 godine, zvanicno od 1. Januara 2011 god s'tim da se priznaje i za proizvode kupljene pre navedenog datuma.

U attach-u je i zvanican "dopis" koji je otisao na adrese svih ovlascenih distributera i reseller-a. Naravno trebace malo vremena da svi urade update.

što će reći da ipak imam ostvarivu garanciju na 3 godine?
a da mi neće reći "beži mali" pošto nemam nikakav zvanični dokument,
ili ću ipak trebati da zovem MSI Srbiju za tako nešto?
ali hvala na ovome u svakom slučaju!

a sad malo ona...

evo nekih rezultata, (u attach - u),
krajni dometi karte su [email protected] za GPU, 1800 shader - i i za memoriju 2102,
e sad GPU može i više, naravno sa dizanjem voltaže, ali nisam uspeo (čitaj, stigao)
da ga iscedim, zanimljivo je i da na 900/2250 kombustor radi preko 20 min.
a onda sam ga prekinuo, ali 3d mark vantage puca odmah...
takodje nisam stigao (čitaj, trudna žena, pa je i ovo uspeh :D ) ni porceosr da poteram,
videću još malo da se poigram...

1. 3d mark Vantage performance sve def
2. 3d mark Vantage performance samo gpu 900
3. 3d mark Vantage performance samo memorija na 2102 (obratite pažnju na rez. na def i kada je memorija oc razlika je svega 42 poena :d )
4. 3d mark Vantage performance 900/1800/2102
5. 3d mark 11 performance sve default.

setovanja u drajverima default u 3d markovima takodje.
kartica je i ovako zver, ne znam zašto je cedim...ali...boles` je boles` :d,

bice toga jos...

Prilozi

• 3d Vantage Performance Sve Def.jpg
    3d Vantage Performance Sve Def.jpg
    165.5 KB · Pregleda: 94
  • 3d Vantage Drajveri def gpu 900.jpg
    3d Vantage Drajveri def gpu 900.jpg
    147.8 KB · Pregleda: 73
  • 3d Vantage Drajveri def mem 2102.jpg
    3d Vantage Drajveri def mem 2102.jpg
    216.9 KB · Pregleda: 67
  • 3d Vantage Drajveri def gpu 900 mem 2102.jpg
    3d Vantage Drajveri def gpu 900 mem 2102.jpg
    279.6 KB · Pregleda: 75
  • 3d 11 Performance Sve DEF.JPG
    3d 11 Performance Sve DEF.JPG
    234.8 KB · Pregleda: 80
što će reći da ipak imam ostvarivu garanciju na 3 godine?
a da mi neće reći "beži mali" pošto nemam nikakav zvanični dokument,
ili ću ipak trebati da zovem MSI Srbiju za tako nešto?
ali hvala na ovome u svakom slučaju!

Da, imas garanciju 3 godine.
Trazi da ti izmene garanciju tamo gde si kupio.

Da izmene garanciju na garantnom listu (ono sto je u kutiju ubacio uvoznik) ili da kao u mome slucaju prodavac izda neku pisanu garanciju?

Da izmene garanciju na garantnom listu (ono sto je u kutiju ubacio uvoznik) ili da kao u mome slucaju prodavac izda neku pisanu garanciju?

Generalno, MSI priznaje garanciju koja se vodi na osnovu serijskog broja koji prati svaki proizvod.
Distributer kao ovlasceni servis daje garanciju dalje (reseller-u).

Dakle dovoljno je da ti tamo gde si kupio izdaju novu garanciju sa 3 godine.

Opet, i u slucaju da to ne urade, imas 3 godine garancije...

Izvinjavam se sto upadam u diskusiju, ali zar nije najnovija verzija Afterburnera 2.1.0.beta5? Vidim ovde ljudi koriste neke stare verzije, verovatno im zato i ne rade neke opcije, takodjer ako nekom treba jaci napon, Nibitor 5.9 moze da odradi to, samo nemojte da divljate.

zna li neko gde ima da se kupi kod nas, u Srbiji,
neki kovertor sa DVI ili HDMI na kompozitni izlaz,
posto ova kartica nema takav izlaz a meni je bas potreban?

Hvala.

P.S.
nisam stigao da se jos poigram sa karticom,
pre dva dana sam postao otac po prvi put,
pa nema se vremena, videcemo...

P.S.
nisam stigao da se jos poigram sa karticom,
pre dva dana sam postao otac po prvi put,
pa nema se vremena, videcemo...

PA ČESTITAM, ČESTITAM !!!
Neka je dete živo i zdravo!
Da ga sluzi zdravlje.
Da bude vredno i pametno.
Neka ga sreca ozari kad god mu je sreca potrebna.
:party:
Pozdrav!

hvala.
:wave::wave::wave:

Pozz ljudi.:)

Pre par dana i ja sam postao ponosan vlasnik ove graficke kartice ali imam mali problemcic.Tice se OC ove graficke.

Naime sada grafa radi na stabilnih 900MHz za jezgro pri maximalnoj kolicni dodate voltaze(100mV).

Nakon testiranja i OC,zakljucio sam da nema sanse da dostignem 950MHz jer ne mogu dodavati vise mV jezgru.Maksimalni napon koji mogu dodati jezgru iznosi 100mV.No,posle malo googlanja,dosao sam do ovog screenshot-a gde se vidi da je lik nasvirao voltazu GPU-a za 200mV i postigao frekvenciju od 988MHz.
Nije mi nikako jasno kako je on uspeo da doda toliko mV?
U tekstu ne pominje nista o tome. Pomislio sam da je mozda u pitanju ovaj prekidac koji se nalazi na PCB-u graficke karte.Isti se nalazi tik pored cipa za regulaciju voltaze pa sam pomislio da on ima neke veze sa ovom pricom.

Nisam uspeo naci nista o prekidacu u MSI-ovim knjizicama koje sam dobio.Google me je odveo do sajta www.techpowerup.com koji kaze:
On the left of the voltage regulator you find a pair of DIP switches that let you optimize the PWM frequency
Ima li neko ideju cemu sluzi ovaj prekidac?I da li je on key za "+200mV"?

Pre par dana i ja sam postao ponosan vlasnik ove graficke kartice ali imam mali problemcic.Tice se OC ove graficke.

Naime sada grafa radi na stabilnih 900MHz za jezgro pri maximalnoj kolicni dodate voltaze(100mV).

Nakon testiranja i OC,zakljucio sam da nema sanse da dostignem 950MHz jer ne mogu dodavati vise mV jezgru.Maksimalni napon koji mogu dodati jezgru iznosi 100mV.No,posle malo googlanja,dosao sam do ovog screenshot-a gde se vidi da je lik nasvirao voltazu GPU-a za 200mV i postigao frekvenciju od 988MHz.
U tekstu ne pominje nista o tome. Pomislio sam da je mozda u pitanju ovaj prekidac koji se nalazi na PCB-u graficke karte.Isti se nalazi tik pored cipa za regulaciju voltaze pa sam pomislio da on ima neke veze sa ovom pricom.

Nisam uspeo naci nista o prekidacu u MSI-ovim knjizicama koje sam dobio.Google me je odveo do sajta www.techpowerup.com koji kaze:

Mislim da je to bilo moguce samo sa beta verzijama MSI Afterburner-a.

jel si omogucio unofficial overclocking .... ili kako se vec zove ono ****** za omogucavanje podizanja voltaze .... u cfg fajlu

mada ako nisi upucen u celu pricu oko OCa bolje malo istrazuj pre nego sto krenes da podizes voltazu :)

Ima covek modovan bios pa moze da stavi veci napon u Afterburneru.
Odes ovde i zamolis da ti moduju bios ako bas hoces da se zezas
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=329033

Ima covek modovan bios pa moze da stavi veci napon u Afterburneru.
Odes ovde i zamolis da ti moduju bios ako bas hoces da se zezas
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=329033

Ne bih da se zezam sa time.Nisam siguran u pouzdanost te rabote.Mislio sam da je problem u verziji AB ali posto sam isprobao sve moguce verzije nije mi vise nista padalo na pamet,pa reko da pitam. :) A jel imas ideju cemu sluzi prekidac na poledjini PCB-a?

Evo slike kako HAWK izgleda kod mene.(Usput da vas upoznam sa mojom konfiguracijom posto sam nov na forumu.) :) Editovao sam profil sad.
[URL=http://img641.imageshack.us/i/11280x768x.jpg/] Uploaded with ImageShack.us[/URL]
[URL=http://img525.imageshack.us/i/21280x768x.jpg/][/URL]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno