Šta je novo?

MSI H61M-P21

La.Prestige

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poena
455
Uzeo sam 4 ove ploce za bitcoin i sa njima 4x Intel Celeron G1610 (Ivy), ali javio se problem. Bilo koja ploca da se upali, samo zavergla ventilatore i stane, i tako ponavlja proces non stop - dok ne iskljucim napajanje iz struje. A na tavanu imam neki stari Intel G550 i sa njim se sve ploce pale normalno. Ciljam (99% sam siguran) da je problem u BIOS-u, tj treba da se apdejtuje na noviju verziju kako bi ploca prepoznala Ivy Bridge.

E sad, ove ploce podrzavaju M-Flash (MSI Feature), sa kojim ja nemam ni najmanjeg iskusva. :S: Pa mi treba objasnjenje i neko step-by-step upustvo, da ne bih nesto syebao i poslao plocu/e u vecna lovista.

Ja sam skinuo poslednji BIOS odavde: http://rs.msi.com/product/mb/H61M-P21--B3-.html#/?div=BIOS
Zatim ide standardna procedura montiranja BIOS-a na flash koji je prethodno formatiran na FAT32, jel? I na kraju utaknem flash, reset pc-a i u biosu, u opicji M-flash izaberem Bios i to je to?

Mene sad buni sto na MSI sajtu lepo pise *MSI recommend you to update BIOS with ME8 only if you are using IvyBridge 22nm CPU., a ME8 mu dodje alternativno flashovanje BIOS-a? Sta da radim, koji nacin da izaberem?

P.S I jos nesto, posto imam i par komada Sandy Bridge-a, jel postoji neki BIOS koji podrzava i Sandy i ivy procesore? Na msi sajtu pise da se ne sme update-ovati stara verzija na plocu, sto fakticki znaci da, ako stavim novi BIOS na plocu, mogu da zaboravin na Sandy Bridge? :zgran:

ja koliko kontam, podrzavace i dalje sandy i sve sto je do tada podrzavalo samo apdejtom dobijes nove funkcije i podrske, za ivy i jos neke dodatne sitnice koje pisu u opisu...trebali su da izbace neki ekvivalent ploca za ivy tipa h71 il kako vec a ne da se ljudi pate sa apdejtom biosa...

Poslednja izmena:
Ma da, bas bezveze. Citam po forumima da ljudima ne radi sandy na novim BIOS-ima vec samo Ivy, ma strasno kakva pometnja, bolje da sam uzeo jos 4-5 komada G550. :S

meni je na asrock h61m-vs ploci najsveziji bios koji podrzava ivy, a g530 mi radi bez problema...sada ce tu da upadne g550, a na asus h61m lx3 ubacen taj g530, a na njoj ne znam koji je bios ali pretpostavljam da je najsveziji i sve radi bez problema...nisam do sada video da nekom nakon updatea biosa ne radi sandy, sad prvi put kod tebe procitah i bas me cudi...

Pa i mene isto cudi. Evo recimo ovaj thread to i potvrdjuje. Kakva glupost, pa koristio sam i AsRock i Asus i Gigabyte i Saphire pa i MSI ali ovo jos nisam cuo (a ni video). :) Veceras cu jednu zrtvovati pa sta bude- bude.

Da mi je neko pricao da je msi ovoliko LOS, ne bih mu verovao. Pa oni nemaju ni dobar BIOS za download na njihovom sajtu. A kad odes na forum da se zalis kako ploce imaju problem - dobijes instant ban i sve postove obrisane!!!

Skinuo 3 verzije BIOS-a i ni jedna ne radi i ne prepoznaje ih M-Flash, pokusano sa 3 razlicina USB-a. Pa ovo nema nigde, znaci jos cu da pokusam ovaj MSI live Updater, ako ni preko njega nece, stavljam ploce za oglase za 20e i ovo go*no od MSI-a nikad u zivotu!

ja sam msi oduvek zaobilazio u sirokom luku, pocevsi od laptopova, koje su mnogi forsirali i kupovali zbog cene, pa preko maticnih, sve do sad do grafickih, koliko vidim 80-90% repariranih grafa su msi...

Šta si ti ustvari zapravo uradio? Ono što si skinuo nije BIOS fajl, već *.exe koji treba da staviš na flash drive i odatle ga pokreneš, koliko vidim. (mora biti na računaru sa pločom iz naslova) Mislim da ćeš tada dobiti BIOS na flash-u. Ovo radiš, ako želiš Ivy na ploči. Pre toga pročitaj ovo.

Znači:

Verzija 19.2 -> Ivy
Verzija 17.6 -> Sandy

Oko downgrade-a, pogledaj ovde.

Poslednja izmena:
Uradio sam nekako, ni sam ne znam kako. :d

Pa nigde nije napisano bilo kakvo upustvo ili obavestenje da se taj fajl mora otpakovati i to na flash-u (!). Pokrenuo update iz windowsa i sve proslo kako treba, Ivica radi punom parom. Sifra : Repeat process 3x times. :S:

Pa nigde nije napisano bilo kakvo upustvo ili obavestenje da se taj fajl mora otpakovati i to na flash-u (!).

Priznajem, ni ja nisam znao. Fajl koji sadrži sam čist BIOS nikad nije u *.exe formatu. Zatim, kao što si i video, programče je izbacilo par poruka koje su bile razumljive. Shodno tome, pokušao sam ti pomoći i nadam se da si uspeo. I naravno, srećno rudarenje! Mada, nikako da skontam šta je to. :S:

O tome što je MSI izbacio BIOS, posebno za ivy, posebno za sandy, ne treba trošiti reči.

Hvala na pomoci svakako. :)Imas temu o bitcoinu 10cm gore pa mozes lepo da se upoznas sa istim. :)

Vrh Dno