Šta je novo?

MSI GX620 - nema zvuk

Highl1

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
679
Drugar je kupio laptop, bez OS-a. Instalirao sam prvo Vistu Business SP2 x86, upotrebio drajvere sa CD-a, svi drajveri uredno instalirani, pod Sound u Device Manageru stoji nVidia High Definition Audio, ali Sounds u Control Panelu kaže da nema audio uređaja. Prilikom instaliranja drajvera sam instalirao i Realtek Audio Drivere, koji se instaliraju, ali nema Realtek ikone u Control Panelu, i drajvera kao da nema. Ista situacije je i u Visti Ultimate SP1 x86 i XP Pro SP3. Taj nVidia High Defnition Audio drajver se instalira uz drajver za grafiku, tako da sam prilikom nameštanja XP-a odabrao da mi ga ne instalira, pa sam zatim pokrenuo Realtek, ali posle restarta, Audio Device on High Definition Audio je ostalo sa upitnikom, kao da nema drajvera. Ako mu manuelno zadam da potraži drajver u folderu gde je otpakovan Realtek drajver, on ne može da nađe ništa.

Ako neko ima ideju šta bih mogao da radim, neka javi.

Glupa fora ako nisi probao: sound iskljucen u BIOSu ?

probao, u opcijama za Southbridge postoji HDA controller, enableovan po difoltu, kad se disabluje, nestane i taj nVidia High Defnition audio

Ma vidi sa zvanicnog sajta,skini drajvere, ti drajveri sa cd hoce da brljave

Nisam napisao, probao sam i sa drajverima sa cd-a i poslednjim oficijelnim sa sajta, isti slučaj, instaliraju se realtekovi drajveri, restart, i ništa

Verovatno ti laptop ima HDMI izlaz pa... Taj HD audio je audio koji ide kroz HDMI pa zato i nece Realtek driver-e nego nVidia... E onda mozes posle pravilne instalacije u Sound Mixeru da izaberes dali ces koristiti HD zvuk ili Realtek....

ima HDMI, ali u Sound Mixeru ne mogu nista da biram, jedini device koji može da se izabere je ta nVidia. I zvuka samo ima kad npr hdmi kablom nakačim laptop na LCD TV, onda ima zvuka preko zvučnika LCD TV-a

ima HDMI, ali u Sound Mixeru ne mogu nista da biram, jedini device koji može da se izabere je ta nVidia. I zvuka samo ima kad npr hdmi kablom nakačim laptop na LCD TV, onda ima zvuka preko zvučnika LCD TV-a

Zato ti i kazem da zoves podrsku, shvatio sam odmah da je tebi ukljucen hdmi, ali to sto nema opcije za promenu je razlog za zvanje.
Naravno jedina mogucnost pored hardverskog nedostatka jeste da nisu lepo instalirani drajveri ili da je zvucna disable-ovana.

obratio sam im se, poslali su mi uputstvo za flashovanje biosa. Što se tiče drajvera, teško da sam u 3 instalacije operativnog sistema svaki put pogrešno instalirao nešto što ima 3x kliktanje dugmeta next :)

Zvučna nije disableovana, kao što rekoh gore

obratio sam im se, poslali su mi uputstvo za flashovanje biosa. Što se tiče drajvera, teško da sam u 3 instalacije operativnog sistema svaki put pogrešno instalirao nešto što ima 3x kliktanje dugmeta next :)

Znam, zato sam odmah reko kratko i jasno da zoves podrsku;)
Ajde javljaj sta je bilo.

I kada budes sje#ao bios, ode garancija. Pa nek ti ga oni fleshnu.
Da li si video nesto o tvom problemu ovde ?

Ma ni tamo nema vajde ;)
http://forum-en.msi.com/index.php?topic=128234.0

Ortak mi se bas nalozio da kupi ovaj lap - ali sada sve nesto stalo zbog ovakve trivijalne stvari.

Meni iskreno ovo mirise na povod za reklamaciju. Nemoguce da bas u svakom OS-u zeza ista stvar sa razlicitim drajverima.

I kada budes sje#ao bios, ode garancija. Pa nek ti ga oni fleshnu.
Da li si video nesto o tvom problemu ovde ?
Nisam retard pa da ne znam bios da flashujem :) Sem toga, tako su mi rekli iz servisa. Nakon flasha, nista nije pomoglo, tako da ga je drugar odneo na servis.

update: konstatovali su u servisu da je zvuk riknuo, i sad čekam šta će biti dalje

Vrh Dno