Šta je novo?

msi gx610 megabook - megaproblem

Stainless

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
319
U windowsu 7 (64 i 32) desava se sledece,sve radi normalno,net,filmovi,youtube itd i cim pokrenem neki od programa koji vrse listing hardvera,konkretno cpu-z ili 3dmark05 zvuk se totalno pokvari do te mjere da svakih sekundu dvije prekida a iz zvucnika ce cuje pucketanje,isto tako generalno postane sporiji??
Skinuo sam dpc latency checker i sve je u granicama normale dok se to ne desi sa zvukom,e onda pocne da prijavljuje greske uvijek a latencija skace do neba.

Takav zvuk ostaje dok ne restartujem laptop,i opet je sve normalno.

Sta da radim?Probao sam zadnje drajvere od zvucne,flesovao zadnji bios...:wall:
Sta mislite je li ovo hardverski ili softverski problem?

Od kada se to desava? Kakvo je stanje na XP-u?
Mozda je neki problem sa plocom, mada... A koji tacno Win7 imas? SP1 ili bez?

Od kada se to desava? Kakvo je stanje na XP-u?
Mozda je neki problem sa plocom, mada... A koji tacno Win7 imas? SP1 ili bez?

7 sp1,kupio sam ga polovnog prije par dana.Na xp-u je ok cini mi se,jer sam samo na kratko probao,upalio cpu-z i nema spajkova.

Evo kako to izgleda,i sve se to ponavlja dok ne res laptop.
Ovo je odmah po instalaciji sistema bez dodatnih drajvera,probao sam da disable-ujem zvucnu i isto se desava :(

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    247 KB · Pregleda: 62
Evo sta se desava kad je upaljen youtube pa pokrenem cpu-z.
Konfiguracija:athlon x2 tk-53 1.7ghz,4gb ram (2gb 667+2gb 800),ati 2600 256mb.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    348.8 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Stvarno neznam sta da ti kazem, mada ako je sve tako kao sto kazes moguce da je do Win7... A cpu-z ti je pretpostavljam najnovija verzija? Probaj neku malo matoriju verziju npr. 1.54. mada tesko da ce i to resiti problem, ali pokusaj za svaki slucaj.

Bas neki za**ban problem...:sceptic:

Znaci nisi jedini:) Pa jesi probao ono sto kaze onaj lik iz poslednjeg posta: After AIDA64 everything is fine.

Probaj i flash BIOS-a kao krajnje resenje

A to vjerovatno znaci da nema problema kad pokrene aida64 nego samo cpu-z,hw monitor...
Vec sam odradio flash biosa na zadnji. :smoke:

Pa nista, zasad imas samo dve opcije: XP ili da ne ukljucujes pomenute programe...;)

Nazad
Vrh Dno