Pozdrav svima, evo i mog prvog post-a na forumu, prvi, pa jos problem
U pitanju je moja graficka, koja je relativno skoro pocela da odbija saradnju. Kada sam kupio karticu hteo sam, naravno, da isprobam sta moze a sta ne moze i tako sam uz overvoltage (MSI Afterburner) izvukao clock koji je bio sasvim O.K i zadovoljavajuc... da vas ne smaram detaljima oko voltaza i final clock-a, karticu sam tako isprobao u Furmark-u, 3DMark-u i Vantage-u gde je sve prolazila bez problema, stabilno, bez artefact-a i nije prelazila 60C. Tako overclockovanom karticom sam odigrao npr. CoD BlackOps bez problema, a nakon toga sam resio da karticu vratim na default i postedim je, jer stvarno nije bilo potrebe za svim tim.
Nakon nedelju-dve na default clock-ovima, kartica pocinje da zeza... nVidia drivers crashed and has recovered (potpuno prestane da radi, pa se osvesti), poneki BSOD, driver potpuno pukne i dobijem smesan framerate pa moram da restart-ujem, i tako to. Kartica ponekad radi bez problema jako dugo... a ponekad postane jako iritirajuce i dodje mi da je ischupam "na zivo"
Interesuje me vase misljenje oko potencijalnog resavanja problema, ostatak hardware-a je sigurno ispravan (sve je testirano). Kartica je jos uvek u garanciji ali vec vidim kako mi kazu "Gospodine, Vasa kartica je potpuno ispravna, ne znam o cemu pricate"
Probao sam druge driver-e, stare, novije... veceras cu da probam da spustim clock-ove i voltazu ispod default-a... mozda neki experiment sa PCIE freq u BIOS-u...
Unapred hvala svima na pomoci, odgovorima i Vasem strpljenju. Pozdrav.
Nakon nedelju-dve na default clock-ovima, kartica pocinje da zeza... nVidia drivers crashed and has recovered (potpuno prestane da radi, pa se osvesti), poneki BSOD, driver potpuno pukne i dobijem smesan framerate pa moram da restart-ujem, i tako to. Kartica ponekad radi bez problema jako dugo... a ponekad postane jako iritirajuce i dodje mi da je ischupam "na zivo"
Interesuje me vase misljenje oko potencijalnog resavanja problema, ostatak hardware-a je sigurno ispravan (sve je testirano). Kartica je jos uvek u garanciji ali vec vidim kako mi kazu "Gospodine, Vasa kartica je potpuno ispravna, ne znam o cemu pricate"
Unapred hvala svima na pomoci, odgovorima i Vasem strpljenju. Pozdrav.