Šta je novo?

MSI GTX 460 Hawk - Problemcic

mitexx

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2009
Poena
301
Pozdrav svima, evo i mog prvog post-a na forumu, prvi, pa jos problem :) U pitanju je moja graficka, koja je relativno skoro pocela da odbija saradnju. Kada sam kupio karticu hteo sam, naravno, da isprobam sta moze a sta ne moze i tako sam uz overvoltage (MSI Afterburner) izvukao clock koji je bio sasvim O.K i zadovoljavajuc... da vas ne smaram detaljima oko voltaza i final clock-a, karticu sam tako isprobao u Furmark-u, 3DMark-u i Vantage-u gde je sve prolazila bez problema, stabilno, bez artefact-a i nije prelazila 60C. Tako overclockovanom karticom sam odigrao npr. CoD BlackOps bez problema, a nakon toga sam resio da karticu vratim na default i postedim je, jer stvarno nije bilo potrebe za svim tim.
Nakon nedelju-dve na default clock-ovima, kartica pocinje da zeza... nVidia drivers crashed and has recovered (potpuno prestane da radi, pa se osvesti), poneki BSOD, driver potpuno pukne i dobijem smesan framerate pa moram da restart-ujem, i tako to. Kartica ponekad radi bez problema jako dugo... a ponekad postane jako iritirajuce i dodje mi da je ischupam "na zivo":)
Interesuje me vase misljenje oko potencijalnog resavanja problema, ostatak hardware-a je sigurno ispravan (sve je testirano). Kartica je jos uvek u garanciji ali vec vidim kako mi kazu "Gospodine, Vasa kartica je potpuno ispravna, ne znam o cemu pricate":) Probao sam druge driver-e, stare, novije... veceras cu da probam da spustim clock-ove i voltazu ispod default-a... mozda neki experiment sa PCIE freq u BIOS-u...
Unapred hvala svima na pomoci, odgovorima i Vasem strpljenju. Pozdrav.

Tester za napajanje kaze da je O.K... mada, ne moze da mi kaze da li je O.K i pod opterecenjem... :/

Uploaduj minidump ovde. Verovatno je u Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG ili Windows\Minidump. Probaj da odvrtiš 3dMark11 na stock-u, on je poprilično dobar test za grafičku.

EVo sta kaze BlueScreenView, zadnjeg BSOD-a, i nekoliko prethodnih se adresiraju na isti problem:

Dump File: 100411-16208-01.dmp
Crash Time: 10/4/2011 3:39:11 AM
Bug Check String: MEMORY_MANAGEMENT
Bug Check Code: 0x0000001a
Parameter 1: 00000000`00005003
Parameter 2: fffff700`01080000
Parameter 3: 00000000`0002d4e8
Parameter 4: 00044148`0005b9d0
Caused By Driver: ntoskrnl.exe
Caused By Address: ntoskrnl.exe+7cc40
File Description: NT Kernel & System
Product Name: Microsoft® Windows® Operating System
File Version: 6.1.7601.17640 (win7sp1_gdr.110622-1506)
Processor: x64
Crash Address: ntoskrnl.exe+7cc40

Sad cu da testiram RAM i izmenjam Drivere.... opet.

Poteraj test napajanja u OCCT. Ako to preživi sat vremena, treba ga izliti u bronzi. ;)

Ne deluje mi kao grafička... Kakav to RAM imaš?

U pravu si HighONE, izgleda da je RAM bio u pitanju, imam 5Gb... RC Memory, nisam im dirao tajminge ali sam ocigledno bio pretereao sa njihovim overclock-om. Sinoc sam ceo sistem vratio na default i posle toga nisam imao nikakvih problema. Nisam bas obratio paznju na to, ali BSOD je poceo da se javlja kada sam na svojih 3Gb dodao jos jedan modul od 2Gb, koji izgleda nije mogao da prati ostala dva :) Ostaje da dovrsim stress testove veceras, i da se uverim da mi zbog RAM-a pucao driver za GFX.

Biće da je to to... Usput, da li memorija radi u dual-channel modu tako stavljena?

Ne verujem da radi u dual-chanel modu, jer ako je rekao da je dodao jedan modul od 2gb na vec postojece 3gb, onda predpostavljam da ima 3x1gb + 1x2gb, a tako ne moze raditi u dual-chanel-u.

Ovako daljinska dijagnostiga gubi smisao u potpunosti ako se ne navedu svi detalji konfiguracije. Nešto ne vidim da se u prvom postu pominje čudna kombinacija RAMa. :(

Problem je resen vracanjem svega na default, (barem za sad radi), *sigh* i ne, ne funkcionisem u dual channel-u, imam 2x2Gb + 1gb (koji ce verovatno da leti napolje), memorije su RC 2 kom. 2GB DDR2/800 PC6400 (16chips-128Mx8) CL5 i isti takav modul od 1Gb. Definitivno treba da razmislim o drugacijem konfigurisanju RAM-a :) Ostatak mog hardvera je u potpisu... MSI P45T C51, Intel E6500+OCZ Vendetta2, WD Green 1TB, CHIEFTEC CFT-600-14CS. Sorry multipleX, nisam to naveo ranije jer sam mislio da je problem grafichka... u sta jos uvek nisam bas siguran, time will tell :)

To sto ti je driver zabadao ima iskljucivo veze sa Forceware driverima 28x.xx, isto se i meni desava na GTX460. Samo sto ja imam plus problem trokiranja igara, iako Fraps pokazuje 30,40+ FPS. :(

Nazad
Vrh Dno