Šta je novo?

MSI GF4 Ti4200 koliko moze?

illusion

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2003
Poena
604
Zanima me koliko moj deda u naslovu neveden moze sa se o/c :smoke: ?
Far Cry ne zeli da radi u bilo kakvom igrivom fps-u, karta se zesce greje i bez
opterecenja pa ako neko ima neku pametnu ideju a da nije kupovina 6800 voleo bih da je cujem...

Hvala

Tandara broc....

Svaka karta je drugacija.Nema ti neke garancije dok ne probas bilo je dosta modela koji su hteli da idu na 300/600. Sta da ti kazem sem da krenes po malo pa da probas, i kupi jos neki ventilator pride da duva nece da skodi jer ce leto biti olala toplo...

Ja sam presao FarCry 2 puta (savrseno glatko) sa abit silurom 4200 (300/600Mhz)!
Setovanja 800X600 medium!
Trebao bi i ti da mozes sa tom kartom!

Kao sto je vec mnogo puta receno, FarCry zahteva mnogo memorije! Sa 256Mb ne vredi ga ni probati, sa 512Mb je igrivo, sa povremenim zastajkivanjima a tek sa 1Gb ide glatko. Imam Abit Ti4200 @300/600 i na 1024x768, detalji na High/Very high, ide vema dobro, a dok sam imao 512Mb mucio se i sa 800x600 medium/high.

Ja sam presao FarCry sa budjavom Mx440 sve na low u 800x600 sa 256mb ddr i 2800+
Nije zastajkivalo ni malo i tokom cijele igre sam imao pristojan framerate.

Ja imam istu takvu kartu.Radi OK na 285/620.
Inace na 2500+,512 MB DDR-a FarCry radi na 1024x768 high/very high.

Hvala ljudi na brzim odgovorima

Probacu da oc kolimo god moze pa cu vam javiti kako ide..

Moja radi 100% stabilno, bez ikakvih anomalija na 315/635.
Moze i vise (max 325/662) i tada prolazi 3DMark, ali ima vidljivih artefakata i NFSU i UT2003 se ponekad zakucaju. Sve ostale igre rade OK, ukljucujuci i FarCry, ali kao sto Vuk rece, za doticnu igru je bitniji 1Gb RAM-a!

W12 je napisao(la):
Ja sam presao FarCry sa budjavom Mx440 sve na low u 800x600 sa 256mb ddr i 2800+
Nije zastajkivalo ni malo i tokom cijele igre sam imao pristojan framerate.

Naravno da nije zastajkivalo kada si stavio sve na low. Licno mislim da tada igra izgleda prilicno siromasno a njen najveci kvalitet lezi upravo u odlicnoj grafici i detaljima koji se mogu videti samo na high ili veri high. Mislim, cemu 3 i kusur gigabajta na hard disku a igrati na low?
Pozdrav

illusion je napisao(la):
Zanima me koliko moj deda u naslovu neveden moze sa se o/c :smoke: ?
Far Cry ne zeli da radi u bilo kakvom igrivom fps-u, karta se zesce greje i bez
opterecenja pa ako neko ima neku pametnu ideju a da nije kupovina 6800 voleo bih da je cujem...

Hvala
Prosecni O/C za tu kartu bi bio negde oko 310/630 MHz (secam se od ranije). Dakle, ocito da ima primeraka koji su isli manje... ali i podosta njih koji su isli vise (325/670 MHz - par komada)

Kolko sam ja video po 3dmarku i ovde na benchu, taj MSI bas dobro podnosi klok na memoriji, mislim moj siluro 4200 ide na 325/635...MSI bi trebalo da to moze noprblm. E sad ako neko bas zapati neku losu karticu....

PS. Igrati FarCry na ispod 1024x768 high je skrnavljenje. Bolje ga je ostaviti po strani i sacekati povoljniju finansisku situaciju za nabavku novog HW-a

Abit-u se malo bolje klokuje jezgro, a MSI-u memorija

Delija je napisao(la):
Abit-u se malo bolje klokuje jezgro, a MSI-u memorija
Siluro nema hladnjake na memoriji, mozda i to ima neke veze? :d

Definitivno

efinitivno da ima veze MSI je oklopljen i sa zadnje strane, sinoc je guro 300/600 ali se zakucala mashina posle 30-tak mina igranja.....
Malko se pregrejao.Ali stavicu mu ja lepo 8 micu na poledjinu na bakar pa cemo videti stha cu dobiti...

Pa siluro po defaultu nema hladnjake, ja sam na moj stavio hladnjake i dobio 10MHz vise na ram (pre toga je radio 325/625) ovih 635 mu je MAX, tu vec brlja teksture podobrano...dok recimo na 625 ne brlja, a bez hladnjaka je brljao na 625... ma i tako nema neke preterane razlike izmedju 300/600 i recimo 320/630, ima u 3dmarku, ali za igranje je to neprimetno...

illusion je napisao(la):
efinitivno da ima veze MSI je oklopljen i sa zadnje strane, sinoc je guro 300/600 ali se zakucala mashina posle 30-tak mina igranja.....
Malko se pregrejao.Ali stavicu mu ja lepo 8 micu na poledjinu na bakar pa cemo videti stha cu dobiti...
Nisko je to za MSI. Ali ozbiljno.
To je pre klok za nekog prosecnog Silura.

MSI Ti4200 je karta izmisljena za O/C... izbacena je kasnije (mozda cak i poslednja od svih GF4 Ti4200 karti), otprilike jedina ima hladnjake na memoriji (moguce da ima jos neko, tipa SUMA-e, BFG-a... :d... ali toga nikada nije bilo kod nas)... cak joj je i slika nesto losija u odnosu na ABIT-a (dakle, sve karte bacene iskljucivo na O/C! :D)

Sto se mog ABIT-a tice, on je mogao mnogo... ali sa artifaktima. Bez anomalija, isao je do nekih 325/625, opusteno. Core je mogao da se nategne eventualno do 330, onako za svaki dan... a za benchovanje, isao je do 340 MHz max.
S druge strane, memorija je zezala... bez artifakata do 625. Za 3DMark, sa sve artifaktima - 660-670 MHz!!! Secam se da sam vrteo 3DMark2001 SE na 666 MHz za memoriju! :-devil-:
Ono, nista se ne vidi, kakvi crni zmaj, dzip ili slicno... samo sneg. Ali zavrsi test do kraja ;)

Naravno, ovo sve zimi, sa otvorenom terasom, sa gomilom osmica koje duvaju svud oko karte... pa i u nju! :d

CAR je napisao(la):
Prosecni O/C za tu kartu bi bio negde oko 310/630 MHz (secam se od ranije). Dakle, ocito da ima primeraka koji su isli manje... ali i podosta njih koji su isli vise (325/670 MHz - par komada)

Ja sam imao jedan takav komad :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Isla je za testove 325/675 ali je moralo da bude otvoreno kuciste i da duva sobni vent pravo u kuciste (na max naravno). Za svaki dan sam je drzao na 300/600, sta cu kad volim lepe okrugle cifre a i nije bilo potrebe da je teram vise ionako su sve igre letele.

Pogledaj TOP10 na www.benchmark.co.sr i pogledaj bas za Ti4200, pa ces steci neku sliku o tome koliko mogu te kartice. Sto rece CAR, stvorene su za OC

Poz ljudi, palim na 3 dana van BG-a, nema me do ponedeljka :bottle:

Zakljucak

Finalni skor je 310/615 i toj joj je to za sada, stavio sam osmicu sa ledjne strane na kartu.
Medjutim kada se domognem arctic5 silvera mislim da ce biti bolje postho sam kartu rasturao jedno 5 puta do sada tako da paste vrlo malo i slabo gde ima.
Kada nabavim pastu lepo cu sve hladnjake ocistiti i jovo nanovo za koji MHZ vishe.

Hvala na savetima

P.S. citajuci tako sam ukapirao da se izgleda bolje o/c uju one sa 64 mb ddr-a... :D :D :D

Klokuju se vise jer one sa 64MB rade na visem taktu za memoriju od onih za 128 MB.Tacnije kod AGP 4x modela 500/444 MHz (64MB/128MB), a kod AGP 8x memorija radi na 513 MHz.

da , dosta si ti illusione i dobio sobzirom da imas 128mb verziju karte, zapravo super je rezultat, ja sam prevideo da ti imas 128mb kartu... nemoj se ni muciti vise, nema smisla za 2-3mhz ...

Čemu OC grafičke? Jel neko od vas uopšte izvukao neki frejm više? Ovde ne mislim na 3d mark.

Naravno! ;)

Nije poenta u igrama u kojima imas 100fps, vec u onim u kojim se minimalni framerate spusta i do 10-15fps, pa se svakih dodatnih par fps-ova dosta oseti!

Delija je napisao(la):
Naravno! ;)

Nije poenta u igrama u kojima imas 100fps, vec u onim u kojim se minimalni framerate spusta i do 10-15fps, pa se svakih dodatnih par fps-ova dosta oseti!
Ok, ali konkretno koliki je dobitak bas sa Ti4200 kada se oc na 300/600 ili vise u recimo FC-u. Inace, ja imam Ti4200 i stvarno ni u jednoj igri nisam primetio razliku, cak nisam ni izmerio pomak veci od 1 frejma, i to mislim na igre u kojima sam imao do 40fps-a. FC nisam probao zbog nedostatka ram memorije.

Kako bre?
Pa evo ja u colinu 4 sa default ti4200 imam 52fps a oc 280/580 daje 60.
1024 sve na high.

Vojkan je napisao(la):
Kako bre?
Pa evo ja u colinu 4 sa default ti4200 imam 52fps a oc 280/580 daje 60.
1024 sve na high.
Hvala, to sam želeo da čujem. Očigledno nisam probao u pravim igrama(u onim u kojim je grafika ograničavajući faktor), a da budem iskren, duže vreme nisam ništa ni igrao. :angel: :wave:

Poslednja izmena:
U NFS Undergroundu isto dosta dobijes, pogotovo sto su "pauze" u sekcijama dosta krace, kad OC-ujem kartu na 310/620 uopste ih nema ! U Q3 dobijem umesto 450fps, 500 ! :D :d ovo je vazno :)

MarkoS je napisao(la):
Čemu OC grafičke? Jel neko od vas uopšte izvukao neki frejm više? Ovde ne mislim na 3d mark.

:zgran:

Nazad
Vrh Dno