- Učlanjen(a)
- 10.01.2001
- Poena
- 1,019
Niste ocekivali od MSI kartice da se dobro klokuje? E pa, GF3Ti200 model i primerak koji sam imao na testu, i koji se overklokuje od 175/400 do 230/490 (moze i na 500, ali ce raditi samo nekoliko sati i blokirati) - ubrzao sam do 250/535! Kartica NE SPADA u one koje se bolje overklokuju... Memorija je Hynix, 4ns, ali sam vidjao primerke kartica sa ovom memorijom koje nisu htele ni do 450MHz. Posto ima ogroman combo hladnjak, na njega je vezan (od strane Gedze) - industrial case fan (koji hladi kao zmija), jer sam i ranije provalio da taj hladnjak ne moze da ohladi minijaturni fan na sredini, koji izgleda kao kada bi namontirao kuler sa 486-ice na telo FOP-a 38! Bio sam u pravu, i postigao solidan OC u odnosu na prethodni. Poenta ovog treda nije da pokazem najbrzu Ti200 karticu - svestan sam da ima Gainwarda koji nemaju extra coolere, a klokuju se do 250/550; medjutim oni imaju ESMT (EliteMT) memoriju od 4ns koja je do sada bila apsolutno najbolja koju sam probao... (Ja sam imao ESMT module od 5ns na Gainward GTSpro kartici koji su isli sa predvidjenih 400MHz na 520MHz) Poenta je, da , ako imate veliki kuler na kartici (MSI, Chaintech, i velika vecina novih GF3/Ti200/500 pa cak i nekih GF2Ti modela) - slobodno odsrafite ventilator sa njega - kupite jedan case fan (5 eura) i namontirate ga !!! Garantovano uspeva, a mozda ce dobro doci i tokom letnjih dana...