Šta je novo?

MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Trio 12G – test

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
MSI-GeForce-RTX-4070-Ti-Gaming-X-Trio-12G-14-scaled.jpg

MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Trio 12G – test​

GeForce RTX 4070 Ti je prva Nvidia grafička karta sa Ada arhitekturom i relativno nižom cenom, nakon brutalno brzih i papreno skupih RTX 4090 i 4080 modela.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/testovi/hardver/msi-geforce-rtx-4070-ti-gaming-x-trio-12g-test/

Šturo odrajden test.
Pola testa opisuje hladjenje i dizajn kulera a o potrosnji bukvalno ni reč. A taj aspekt je itekako popularan kad su u pitanju nove kartice mozda vise nego ikad.

Šturo odrajden test.
Pola testa opisuje hladjenje i dizajn kulera a o potrosnji bukvalno ni reč. A taj aspekt je itekako popularan kad su u pitanju nove kartice mozda vise nego ikad.
Ima kako nema. Čak dva grafikona sa potrošnjom gde se porede vrednosti za direktnog Radeon RX 7900 XT konkurenta u odnosu na koga MSI Gaming X Trio trosi 50 W manje, kao i grafikon potrošnje i poređenje kada karta radi u Silent i Gaming režimu. Zbog toga čitava priča o rashladnom rešenju jer MSI Gaming X Trio u kontekstu boljeg hlađenja manje rasipa energiju i na osnovu izrečenog podatka o potrošnji referentnog RTX 4070 Ti možeš sam zaključiti da je MSI štedljiviji za nekih 35 W pod punim opterećenjem.

Tačno Božo, čitao sam sa tel. i prevideo sam nekako ta dva grafika, bio sam fokusiran više na tekst gde stvano nema ni jednog komentara o potrošnji.
Možda neka reč o preporučenom napajanju od srane proizvođača, koje dodatne konektore zahteva itd. ne bi bila na odmet.

Vidi se iz ta dva grafikona dovoljno, tako da povlačim moj prvobitni komentar.

Nema šta da se privikavam na 1000e cenu, kategorički je odbijam. Videćemo šta će biti sa RTX 4060, ako ne, tu je geforce now + PS5/XboxX

Nazad
Vrh Dno