Šta je novo?

msi G44200-TD, 128mb DDR, tv-out, DVI-I,(vase misljenje)

ctebah

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
619
danas sam je kupio i interesuje me vase misljenje posto se ja slabo razumem u graficke kartice!

platio sam je 170e, rec je o zelenoj stampanoj ploci, klok joj je 225/446(tako bar pise u msi clock-u), instalirao sam joj najnovije msi drajvere 3.1.0.0.

Buni me to sto je klok CPU-a samo 225, zar ne bi trebalo da bude 250, interesuje me koliko bi mogo da je overklokujem, i interesuje me da li je nisam preplatio? e da, sta znaci ovo DVI-I?

pozdrav i hvala vam mnogo!

imas test te kartice u digitalu i na benchu, a da ne pominjem google, koji ce izbaciti bar 5 kvalitetnih testova o toj kartici. E sada, ono sto me cudi je taj klok, kao i zelena stampa... Koliko se klokuje i kakva je memorija?

byMaX je napisao(la):
imas test te kartice u digitalu i na benchu, a da ne pominjem google, koji ce izbaciti bar 5 kvalitetnih testova o toj kartici. E sada, ono sto me cudi je taj klok, kao i zelena stampa... Koliko se klokuje i kakva je memorija?

memorija je:

SAMSUNG 226
k4d28263hd-tc4o
whd155cb korea

ovo bar pise na mem cipu :)

ma citao sam ja te testove, nemojte da mislite da sam od onih sto ih to mrzi pa druge muci pitanjima, ali mene je isto zbunila boja ploce i klok koji cu najverovatnije da povecam ali prvo hocu sa vama da se posavetujem!

probaj prvo 260, polako dokle moze... a onda tek testiraj memoriju. Ta serija memorije bi trebalo da ide do 550, 560 maksimum, nije nista posebno, a mozda ce biti i losija.

byMaX je napisao(la):
probaj prvo 260, polako dokle moze... a onda tek testiraj memoriju. Ta serija memorije bi trebalo da ide do 550, 560 maksimum, nije nista posebno, a mozda ce biti i losija.

ma dobro nisam ja neki zestok overkloker zadovoljicu se i sa 250/500 kao modeli sa 64mb rama, mada mi je krivo jer ona crvena na testu ide i 300/600!

jedino me brine sto je klok na 225 po difoltu???

u svakom slucaju hvala!

Nikad u zivotu nisam cuo za default od 225?! Ja imam 4200 sa 128mb i defaul je kao i svuda 250...Ne znam, Max jel ti vide ovo nekad?

Tesko da je to MSI. Idi na njihov sajt pa pogledaj. Obe MSI Ti4200 sa 128 mb su crvene i ona sa ViVo i ona sa samo TVout. Klok kod obe kartice po defaultu je 250 core i 512 mem. Na obe kartice se nalazi kuler koji je vrlo lep i tih i prelazi preko memorije tako da je nemoguce videti koja je memorija osim ukoliko ne skines kompletan kuler.

Pomislio sam da je neka OEM varijante ali zasto bi cak i da je oem skidali megaherce za GPU?? Meni tu nesto smrdi...

Moja MSI (ista kao i na testu) ide bez problema i do 315 za core...

ako je od pomoci kupio sam je u pakomu!

sad stvarno ne znam sta da radim?!?

1. pogledaj pri dizanju sistema ili u drajverima sta prijavljuje bios
2. najpreciznije ti je da nadjes na kartici fcc broj i proveris ga na http://www.fcc.gov/oet/fccid/

na 306/594 proso je 3dmark test sa 8654 score-om e sad to nije neki score za ovu karticu ali ja imam t-bird na 1,2(ne overklokovan) abit kt7a-raid, spectek 512sdram. na ovom kloku memorije javila su se 2 artifacta(artifak tester) kada sam klok smanjio na 580 nije ih vise bilo!

Bahati [SiD] je napisao(la):
1. pogledaj pri dizanju sistema ili u drajverima sta prijavljuje bios
2. najpreciznije ti je da nadjes na kartici fcc broj i proveris ga na http://www.fcc.gov/oet/fccid/

ako mislis na deo pre ocitavanja procesora i memorije gde se ispisuje kartica njega nema!!!

kazi mi samo gde se otprilike nalazi taj broj i kakvog je oblika jer ih ima dosta.

ctebah je napisao(la):
danas sam je kupio i interesuje me vase misljenje posto se ja slabo razumem u graficke kartice!

platio sam je 170e, rec je o zelenoj stampanoj ploci, klok joj je 225/446(tako bar pise u msi clock-u), instalirao sam joj najnovije msi drajvere 3.1.0.0.

Buni me to sto je klok CPU-a samo 225, zar ne bi trebalo da bude 250, interesuje me koliko bi mogo da je overklokujem, i interesuje me da li je nisam preplatio? e da, sta znaci ovo DVI-I?

pozdrav i hvala vam mnogo!

Ja imam MSI GF4 TI 4200 128 Mb itd.......... To DVI znaci da uz adapter mozes da je pretvoris u ulaz za drugi monitor, a bez adaptera sluzi za one plasma monitore ili takav neki shit! Taj clock procesora bas i nije u redu ali ti ga slobodno stavi na 250 MHz, jer je tako predvidjeno! Ja moju nisam over clock-ovao preko specifikacija! Nije to mnogo pametno, ali za CPU slobodno stavi 250 i nece biti problema, memoriju mozes da ostavis na 466 ili da je podignes na 500. I nije neko ubrzanje! Trebalo bi da je crvena stampana ploca ako je to MSI kartica i radi na 4x AGP!
Pozdrav!,)

ako mislis na deo pre ocitavanja procesora i memorije gde se ispisuje kartica njega nema!!!
kako bre nema ? :confused:
Onda pogledaj pod Display Properties > Settings > Advanced, pa nadji Tab u kojem ces naci informacije o grafickoj

kazi mi samo gde se otprilike nalazi taj broj i kakvog je oblika jer ih ima dosta.
Potrazi na kartici nalepnicu na kojoj pise nesto tipa FCCID xxxxxxxxxx, a verovatno ima i neki bar-kod.

Crni je napisao(la):
kako bre nema ? :confused:

desava se usled sporog reagovanja monitora, npr ja na 959nf moram da stavim da mi onako dugo testira ram da bih video brzinu cpu, odnosno ako hocu da vidim 1. ekran.
a ono kada pise vga bios nisam nikad video kod mene
(radeon8500 + 959nf)

ctebah> ako imas neki skener ili digitalni foto aparat skeniraj ili slikaj karticu. Ili prepisi sve sto pise na njoj.

ctebah je napisao(la):
http://www.fcc.gov/oet/fccid/help.html :D
potrazi na kartici fcc logo (koncetricna slova "c", vidi na sajtu)...

ovu su svi brojevi koje sam nasao:

Ti4200-TDB0211253018
719072 887032
2B10423384

ovo sam nasao na poledjini karte gde sam nasao i oznaku Fcc ali pored njega nisam nasao ni jedan broj, pored ova tri broja su bili i bar kodovi

e sad na prednjoj strani markantan je samo onaj nvidiin broj:
180-10085-000-A03

nemam digitalni ali nacicu vec nekog ko ima pa ako je uslikam postiracu! jedino sto mogu da kazem je da je ista kao i crvena na testu samo je zelena!

jaksa je napisao(la):
desava se usled sporog reagovanja monitora, npr ja na 959nf moram da stavim da mi onako dugo testira ram da bih video brzinu cpu, odnosno ako hocu da vidim 1. ekran.
a ono kada pise vga bios nisam nikad video kod mene
(radeon8500 + 959nf)

ctebah> ako imas neki skener ili digitalni foto aparat skeniraj ili slikaj karticu. Ili prepisi sve sto pise na njoj.

Imas u biosu karte da podesis koliko sekundi nakon inicijalizacije da izbaci sliku na ekran...BTW, i kod mene se isto desava.

Kad sam je kupovao, jedino sam pitao (miska) jel cackao po biosu.
Nemam nameru da je diram, radi ko satic.
Cak je drzim na 275/275 sve vreme.
Doduse jednom sam je poterao ako se secam dobro na 285/285 da preteknem simpsona u top10 oc, i ponekad, retko, kuci ako hocu da vidim rezultat preko 10k.

ctebah je napisao(la):
ovu su svi brojevi koje sam nasao:

Ti4200-TDB0211253018
719072 887032
2B10423384

ovo sam nasao na poledjini karte gde sam nasao i oznaku Fcc ali pored njega nisam nasao ni jedan broj, pored ova tri broja su bili i bar kodovi

e sad na prednjoj strani markantan je samo onaj nvidiin broj:
180-10085-000-A03

nemam digitalni ali nacicu vec nekog ko ima pa ako je uslikam postiracu! jedino sto mogu da kazem je da je ista kao i crvena na testu samo je zelena!
Slusaj ovako, ako je crvene stampana ploca onda je to GF4 TI 4200 sa 4xAGP rezimom, zelene stampane ploce su na TI 4400 i 4600 ako su isto 4xAGP, TI 4200 sa 8xAGP je isto crvene stampane ploce!
Pozdrav!

ctebah je napisao(la):
na 306/594 proso je 3dmark test sa 8654 score-om e sad to nije neki score za ovu karticu ali ja imam t-bird na 1,2(ne overklokovan) abit kt7a-raid, spectek 512sdram. na ovom kloku memorije javila su se 2 artifacta(artifak tester) kada sam klok smanjio na 580 nije ih vise bilo!

to je ok skor za tu kartu i taj procesor, meni sa tBird-om na 1400 daje nesto manje od 9k markova

Vrh Dno