Šta je novo?

MSI FX5900 Ultra

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Dobih ga danas u firmi na probu, zanimljiva spravica.
Najlepse od svega je kako lako tera Doom 3 Alpha (52.9 fps u onom default benchmarku)
Cini mi se ipak malo prejaka za trenutne igre, a dok izadje ono sto svi cekamo ko zna sta cemo jos od hardvera docekati.
A i uopste nije bucna kako se prica, cuje se malo vise od MSI Ti4200.
Jeste zver, ali kosta....

Sorry za off al` ajd` malo da me obrazujete, posto se ne igram previse. Koja je to igra koju svi cekamo.
Btw, svasta ljudi napravise za racunare, tabas cudovista, koljes pandure i teroriste, vozis kosmicke brodove i formulu1, al` bre nigde da nadjem normalni simulator voznje automobila po gradu, za ucenje saobracajnih pravila. Gledam ms-ov FS, mogu na racunaru da vozim jumbo jet, a ne mogu obican auto bez potrebe da ukokam nekog (GTA3) ili da se trkam na raznim relijima.

Inace Mancha, ne rece koliko kosta ta kartica, da znamo sta (za koliko) propustamo.

Freak, startovao sam Tomb Raider, znam sta zelis da kazes. Mada Core programeri nikad nisu bas bili majstori za engine i optimizacije.
Cekamo Doom3, ali i HL2. Bice zanimljivo probati HL2 na ovome.
Mislim da je VP cena (dilerska) 450e.
Naravno, kao i uvek sa Nvidia kartama u opengl-u se narocito vidi kakva je zver.

Sto se tice simulatora, to je i meni zao, iako sam polozio voznju odavno. Najbolje nasta sam ja naleteo je Porsche Unleashed (factory driver mod)

HL2 ce tek da bude patnja...razlog pixel shader 1.4 i 2.0. Nvidia ce morati da smisli nesto u driverima.

Doom 3 je druga prica...

Uradjen je nezvanicni test igrice Halo na Ati mobility i Geforce mobility chipset, ovakva slika ce biti i na high end karticama za desktop

http://www.gamersdepot.com/hardware/video_cards/mobile/dx9_titans/002.htm

Pri dnu ekrana....

Nvidia ima ozbiljnih problema sa Pixel Shader 1.4 i 2.0, sto ce reci kartice im nisu sposobne za dx 9.0 igrice. Za starije igrice su OK.

Ma super je to sto se bori za svoja uverenja, samo bi mogao neke bolje primere da prilozi. Ko se jos pati sa TR, i koja ce to igra slucajno da izadje na tom enginu koji je sklepan za 10 dana!

Cinjenica jeste da se slabo snalaze sa DX9 igrama ali nije bas toliko katastrofalna situacija.
Treba poterati one HL2 demoe na nekim FX kartama pa videti kako se ponasaju.

Pa 'ajde poterajte te demoe na FX i R9(6,7,8)00 pa nama smrtnicima koji nemamo te demo recite kako sve to izgleda, izmertite neke fps da znamo, podelite svoje iskustvo sa nama! Sto se tice TRAOD nije samo u pitanju endzin vec je u pitanju dosledna primena dx9, sa cime FX oceigledno ima odredjenih problema. That's all - hnf!

Evo korisnih linkova koje svaki zaljubljenik u 3D mora da overi i prostudira!
Jasno je da je R300 superiorniji kada je rec o Pixel/Vertex Shaderima.
nVidija se pravila pametna i nija dosledno implementirala PS/VS 2.0 specifikaciju i pateticno je sto oni tvrde da imaju PS 2.0++ implementaciju!
http://www.3dcenter.de/artikel/cinefx/index_e.php

http://www.beyond3d.com/misc/traod_dx9perf/

E Nedjo najjaci si :mrgreen:
Da me ne mrzi sad bi iskopao pola kilometra tvojih hvalospeva o FX-u.

Marti, NHF naravno, ali veruj mi kad ti kazem da TRaod uopste nepredstavlja pravo stanje stvari u DX9 okruzenju.
To je engine koje je ofrlje odradjen, znaci sasvim prosek. Da bi lepse izgledao, genijalci su izgleda lepo i jednostavno uradili drag&drop slinije koda razlicitih shader efekata i poslali igru na stancovanje... sramota.

E sad svaka cast radetu kako je gura i tako neoptimizovanu.

Muzzy ok u detalje se ne razumem ali vidim sta se desava na ekranu a i ljudi dosta toga postuju po netu... e sad naravno da ne verujem svemu sto procitam! Whatever nV ima "odredjenih" problema i to se mora priznati... nesto je trulo u drzavi danskoj. Sto se tice TRAOD.. eh da gura je 9600pro solidno ali to bi trebalo mnooogo bolje da je igra optimizovana i zavrsena pustena u prodaju.

MAD_MUzzY je napisao(la):
E Nedjo najjaci si :mrgreen:
Da me ne mrzi sad bi iskopao pola kilometra tvojih hvalospeva o FX-u.
Heh
Pa FX jeste odlican GPU, ali kada se poredi sa R300, jednostavno je losiji! Sva sreca pa nVidija ima gomilu para pa joj se moze, slicno ko Intelu, da s vremena na vreme promasi temu!

DS9 je napisao(la):
... al` bre nigde da nadjem normalni simulator voznje automobila po gradu, za ucenje saobracajnih pravila. Gledam ms-ov FS, mogu na racunaru da vozim jumbo jet, a ne mogu obican auto bez potrebe da ukokam nekog (GTA3) ili da se trkam na raznim relijima.

Nije bas ono sto trazis ali je blizu i vredi probati - Live for Speed

http://lfs.racesimcentral.com/

Nazad
Vrh Dno