Šta je novo?

Msi Fx5600xt Vtdr

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Imam pomenutu video kartu. Uz pomoć MSI Live update v3.73 hteo sam da instaliram novi BIOS za tu karticu, jer je kao pronašao novu verziju, iako mi je pisalo da su stara i nova verzija iste (4.31.20.40.00).
Ali umesto 4.31.20.40.00 instalirao mi je 4.31.20.40.09 i sve je prošlo glatko. Ali kada sam instalirao drajvere umesto MSI FX5600XT VTDR instalirali su mi se drajveri za MSI FX5600 VTDR. Naravno i vrednosti za GPU i memoriju su daleko više (sa 235/250/400 na 270/325/550 [2D/3D/Memory]). Uradio sam 3D Mark i sve je prošlo lepo, a i naravno dobio sam daleko veći skor. E sad me interesuje, da li to može da bude opasno za karticu i da li bih trebao da ručno smanjim frekvencije? Ovo me naročito interesuje za GPU, jer je on mnogo veći, a memoriju sam i pre mogao da overklokujem bez problema jer su (i na XT i na običnoj verziji kartice) ugrađivani isti tipovi.
Pokušao sam i dalji overklok i sve je normalno funkcionisalo na 270/380/600 (mislim da može i dalje da se ide)! Dok je stajao prethodni BIOS (za XT verziju) nisam mogao da priđem ni približno ovim vrednostima, jer je dolazilo do snega i pucanja tekstura.
Pri ovim vrednostima 3D Mark03 mi daje nekih 900 poena više (sada je oko 2700), nego pri normalnim vrednostima za XT verziju, a i naravno igrice mi mnogo lepše rade.
U kom programu mogu da pogledam, da li je on otključao pipeline-e ili je MSI Live update jednostavno pogrešio?! Da li ima neko slična iskustva sa ovom kartom?

Poslednja izmena:
Ukoliko ti 3D mark i igrice nepucaju tj ne zakucava ti sistem i nema losih textura onda budi sretan i uzivaj sa "modovanom" karticom. Mislim da kod tog XT-a nije u pitanju otkljucavanje pajpova, vec si veci skor dobio bas usled tolikog overkloka (neznam da li je novi bios povecao napone, ali to nije ni bitno kad sve radi). Sve u svemu ukoliko lepo radi uzivaj i igraj se.

Eto lepe vesti za sve sa xt karticama 😀

Nemas frke, ja imam MSI 5600XT vtdr u mom drugom kompu. Naime ja je vec 2 godine drzim na [3d/memory] na 355/650 i radi bez problema. Niti se pregreva, niti imam problema sa texturama. Tako da nakrivi kapu i uzivaj :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno