Šta je novo?

MSI FX 5900 SP (ne mogu da kazem problem, ali...)

mleka

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2002
Poena
609
KT4V
XP 2000+
512 MB

ranije sam imao GF2 MX 400 64 MB i nedavno sam kupio pomenutu graficku. konkretno, probao sam Need For Speed Underground sa novom grafickom i sve je ok, totalno drugacije izgleda igra, ali mi se desava da povremeno "secne", "ukoci" nazovi kako hoces...

fleshovao sam bios na 1.9, instalirao sam najnovije via4in1, najnoviji msi-jevi vga drajveri i opet isto.

zna li neko u cemu je fora i da li ima neka caka u biosu? da li nesto drugo na sistmu moze da ometa sve ovo? ne znam ni kako da formulisem pitanje...

--
unapred hvala,
m

To se desava i kod mene na NF7-S, 3200+, 521 MB DDR400 i kod drugara na EPoX 8RDA3I...U oba slucaja je u pitanju FX5900SP, mada je kocilo i na Radeon 9000Pro kojeg sam imao pre 5900SP.

Ma NFS stucka tu i tamo bre.

Ucitavanje sa HDD-a (muzika, grafika,...), zvucna kartica (los drajver ili lose podesen drajver).
Podesavanje memorije (cache, swap file,...).

A mozda sama igra ima problem sa necim od tvog hardvera.

Kod mene na NF7-S i 512MB radi dobro, ali na nekih 15-20 min. pocne da secka par puta pa nastavi normalno. Kod mene konkretno je preveliki kesh za HDD al' me mrzi da ga stalno menjam zbog nekih igara (X2-The Threath 'poginu' od seckanja).

Znachi ako oces perfekciju ctp; ctp; ctp; po drajverima i tvikovanju :)

ok, hvala, sada bar znam da nije do graficke.

pa mogu ti reci i da nije ni do ostalih komponenata!
i ja imam KT4V i 2000+ i "samo" 256MB DDR333 i "samo" GF4MX440 pa ne trza u 1024x768 rezoluciji!
do duse poiskljucivao sam neke ,za mene ,nepotrebne opcije u settingsima igre!!!
ali da "stucne" sa FX5900..................to ja ne bih dozvolio

Znaci neverovatno, u jednom tredu se svi loze kako sve leti i to sa AA i AF-om, a u narednom svima stucka tu i tamo :d

BTW Stojcha, na cemu te zeza X2, na 9800SE ili na 5900SP ?

Ja nikada nisam rekao da radi sa AA... Ide ona glatko sve vreme, ali, reicimo, posle dva-tri minuta zastane na sekund i sve nastavi normalno...Ne secka i tako to...To mi se desava i u 640x480 na low detail i u 1280x1024 na full detail...

"Stuckanje" koje pominjete postoji, ali ne traje sekund, doduse imam giga rama. Kod mene se manifestuje u trajanju od recimo 1/4s kako na Ti4200 tako i na FX5900SP stim da ova druga izuva na 1024x768 na bukvalno maksimalnom setup-u.

Stucanje definitivno postoji, nevezano od kloka/rezolucije/drajvera i nikako da utvrdim tacan razlog. Probano na raznim masinama. Npr, cak i NFS6 stuca na 9700Pro(pretpostravljam da je do drajvera).
A sa druge strane, kad prolazim kroz tunele, toliko se ubrza da je nemoguce kontrolisati.

Abit NF7, XP2500+ (radi kao 3200+), 512 DDR400, MSI Ti4200 (300/600) i nikad mi nije secnula (800x600 i sve na high).

OptiPlex je napisao(la):
Znaci neverovatno, u jednom tredu se svi loze kako sve leti i to sa AA i AF-om, a u narednom svima stucka tu i tamo :d

BTW Stojcha, na cemu te zeza X2, na 9800SE ili na 5900SP ?

I na jednom i na drugom i na TI4200 i...

I znam zasto stuca (mrzi me da ga opravljam jer i ovako nikako da ga odigram :) ).

ToxiC je napisao(la):
pa mogu ti reci i da nije ni do ostalih komponenata!
i ja imam KT4V i 2000+ i "samo" 256MB DDR333 i "samo" GF4MX440 pa ne trza u 1024x768 rezoluciji!
do duse poiskljucivao sam neke ,za mene ,nepotrebne opcije u settingsima igre!!!
ali da "stucne" sa FX5900..................to ja ne bih dozvolio

Pazi sad ovako:

NFS7 mi radi na 1280x1024 sa max. detaljima (refleksije na pola jer ne volim ogledalo od asvalta :) ) sa AA 4x i AF 4x. I to radi perfektno (graficka je doduse lagano overklokovana :mrgreen: ).

Seckanje kod mene se javlja jer mi je rad sa memorijom konfigurisan za server (ogroman kesh). Vratio sam kesh sinoc na 'igracko' setovanje i za 2 sata igranja ni jednom nije nista stucalo.

NFSU, sto kaze Sale, stucka... I na Radeonu sa 256 MB memorije i giga rama... Nisam probao da patchujem igru, doduse...

Koji patch da skinem eu ili us?

Ma stucanje je do igrice nije do harvera, tako da je besmisleno podesavati bilo sta. Ako nijedna druga igra ne secka, a pritome NFSU stuca i u 640 @ 16bit onda je do glupog NFSU-a...

Sada cu da potrazim patch.

Ma u to niko ne sumlja nego smo trazili razloge eventualno u drajverima, kao i iskustva sa radeonima da bi slika sada bila celovitija i jasnija.

Ja skinuo i probao Europian patch pre neki dan. Nikakvih poboljsanja.

mleka je napisao(la):
KT4V
XP 2000+
512 MB

ranije sam imao GF2 MX 400 64 MB i nedavno sam kupio pomenutu graficku. konkretno, probao sam Need For Speed Underground sa novom grafickom i sve je ok, totalno drugacije izgleda igra, ali mi se desava da povremeno "secne", "ukoci" nazovi kako hoces...

fleshovao sam bios na 1.9, instalirao sam najnovije via4in1, najnoviji msi-jevi vga drajveri i opet isto.

zna li neko u cemu je fora i da li ima neka caka u biosu? da li nesto drugo na sistmu moze da ometa sve ovo? ne znam ni kako da formulisem pitanje...

--
unapred hvala,
m

Imam istu tu karticu, i ta igra radi savrseno. Procesor je Barton 2500+, a cipset na ploci nForce2. I jos je upaljen 8xAA + 8xAF u 1280*1024 x 32bit. Nijednom nije nista secnulo.

Ja sam pre neki dan kupio MSI FX5900XT i posle predjenog NFS Undergrounda na staroj grafickoj Leadtek A170 Pro th,nemogu da verujem da igram istu igru.
Sad je igram sa full detaljima i popaljenim sim zivim kao i maksimalnim AA i AF (8X).I naravno leti!! :D :D :D :D

A jeste razmisljali o v-sync opciji?Posto igra kao i svake ima variable framerate tako da sve sam rekao...

Pa stvarno neznam skoro sam obrnuo nfs undergr.ali nije bilo nikakvih vidova seckanja na nf-7 barton2500+(3200+)2.2g 1.0G rama msi SP.

Nazad
Vrh Dno