Šta je novo?

Msi Fx 5600 Vtdr

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, zamolio bih sve koji imaju iskustva sa ovom karticom
da ih podele sa mnom. Za lakse razumevanje, u pitanju je model sa VIVO i daljinskim upravljacem. Kartica bi radila u masini @1200 u kojoj
je trenutno uravnotezena R7500, ali me interesuje taj daljinac, koliko je f-onalan u Win okruzenju kao i koje i se ubrzanje moglo ocekivati na doticnoj masini?

Ja imam to cudo + 1200mhz. Sta da ti kazem, sigurno ces osetiti ubrzanje, mada mislim da je tu usko grlo procesor. UT 2003 u proseku oko 25fps (znaci ide i preko 30 ali ume da padne i na 15), NFS Underground radi glatko i sa middle detaljima (high jos uvek nisam probao), NFS 6 takodje a ostalo slabo i igram (zapamtio sam da mi je Black Hawk Down - seckao). Daljinski nisam ni probao kao ni video in jer imam tv tuner, ali verujem da su koretni , jer sam ga koristio kod starijih modela i bio je sasvim ok (video in).

Hvala Majstore!

Ja je imam prakticno cim je stigla u Beograd i po svemu sam zadovoljan,sto se MSI-ja tice svaka im cast kao su je odradili,a eventualno nezadovoljstvo performansama mozes da pripises ili ostatku masine ili nV 31 cipu.Po pitanju stabilnosti u igrama za razliku od Radeona nece ti ni za jednu igru trebati patch da bi otklonio neka pucanja,bagiranja i slicno.
Sto se daljinskog tice ovaj nisam ni probao,ali sam probao onaj sa MSI FX 5200 TDR 128mb dok sam imao nju,to je identican daljinski kao kod 5600 modela i nisam se nesto odusevio,mada se nisam nesto preterano ni trudio oko njega,ali koliko sam shvatio iz knjizice moguce mu je dodeliti razne funkcije,pa bi trebalo da iz kreveta mozes da poustas filmove i da pojacavas/smanjujes jacinu zvuka.

A to sto pitas da li ce biti ubrzanja i koliko u odnosu na R7500, R7500 je u rangu GeForce 2 Ti ili GeForce 4MX 440,tako da ce biti neuporedivo brze,ali ako je jos nisi kupio,iako je ja imam iskreno bih ti preporucio da
1)Uzmes ASUS-ov Radeon 9600XT koji je po meni ubedljivo najbolja kartica u srednjoj kategoriji,ima i video in/video out,a to sto nema daljinski veruj mi nece ti smetati kad vidis koliko je brza,a osim toga nVidia je zbog osetno nizih performansi spustila i kvalitet slike,sto opet nije pomoglo,tako da je Radeon 9600 Pro/XT i brzi i daje lepsu sliku.
2)Ako ipak hoces FX 5600 sa kojim se ruku na srce nVidia nije bas proslavila,u Imtelu je velikoprodajna cena FX 5600 Eagle (znam,znam ali cekaj da cujes cenu mrgreen ) je jedva preko 80 Eur,sto znaci da ni maloprodajna ne prelazi 95-100 Eur. a koliko znam MSI-jev 5600 VTDR je negde oko 150 Eur.
Nemoj pogresno da me shvatis,MSI FX 5600 VTDR je daleko od lose kartice,brza je,stabilna,ima ostru sliku ima jedan od najboljih sistema hladjenja memorije i procesora,overklokabilna je,samo kazem da sada nije vise best byu, a ono sto na Tom's Hardware-u baronisu da jeste,to sto oni pisu (za pare) se granici sa prostitucijom.

Svaka cast URGH! Takav savet mi je trebao. Iskreno receno ne
nameravam pre proleca nista da kupujem ali volim da u globalu imam
predstavu. Posle tvog posta video sam da mi daljinski ne bi preterano
ni trebao. Videcu sada dali obican FX 5600 za 100 evra ili ASUS 9600 za
preko 150E. Ova prva varijanta mi je povoljnija, ali cu jos videti.

kao vlasnik dotichnog MSI modela 5600 najozbiljnije ti kazem da preskochish model i uzmesh 5700ultru ili da uzmesh r9600pro.. mada ti je na toj makini trenutno usko grlo procesor.. mozda je bolje prvo lovu da ulozish u to...

Ma prvo hocu da kupim graficku koja ce mi ostati i posle eventualnuog upgrada procesora. Mada ne planiram da menjam kompjuter dok ne izadje 64-bitni OS i onda da kupim 64-bitni AMD. Za 1-2 godine.

URGH! je napisao(la):
Ja je imam prakticno cim je stigla u Beograd i po svemu sam zadovoljan,sto se MSI-ja tice svaka im cast kao su je odradili,a eventualno nezadovoljstvo performansama mozes da pripises ili ostatku masine ili nV 31 cipu.Po pitanju stabilnosti u igrama za razliku od Radeona nece ti ni za jednu igru trebati patch da bi otklonio neka pucanja,bagiranja i slicno.
Sto se daljinskog tice ovaj nisam ni probao,ali sam probao onaj sa MSI FX 5200 TDR 128mb dok sam imao nju,to je identican daljinski kao kod 5600 modela i nisam se nesto odusevio,mada se nisam nesto preterano ni trudio oko njega,ali koliko sam shvatio iz knjizice moguce mu je dodeliti razne funkcije,pa bi trebalo da iz kreveta mozes da poustas filmove i da pojacavas/smanjujes jacinu zvuka.

A to sto pitas da li ce biti ubrzanja i koliko u odnosu na R7500, R7500 je u rangu GeForce 2 Ti ili GeForce 4MX 440,tako da ce biti neuporedivo brze,ali ako je jos nisi kupio,iako je ja imam iskreno bih ti preporucio da
1)Uzmes ASUS-ov Radeon 9600XT koji je po meni ubedljivo najbolja kartica u srednjoj kategoriji,ima i video in/video out,a to sto nema daljinski veruj mi nece ti smetati kad vidis koliko je brza,a osim toga nVidia je zbog osetno nizih performansi spustila i kvalitet slike,sto opet nije pomoglo,tako da je Radeon 9600 Pro/XT i brzi i daje lepsu sliku.
2)Ako ipak hoces FX 5600 sa kojim se ruku na srce nVidia nije bas proslavila,u Imtelu je velikoprodajna cena FX 5600 Eagle (znam,znam ali cekaj da cujes cenu :mrgreen: ) je jedva preko 80 Eur,sto znaci da ni maloprodajna ne prelazi 95-100 Eur. a koliko znam MSI-jev 5600 VTDR je negde oko 150 Eur.
Nemoj pogresno da me shvatis,MSI FX 5600 VTDR je daleko od lose kartice,brza je,stabilna,ima ostru sliku ima jedan od najboljih sistema hladjenja memorije i procesora,overklokabilna je,samo kazem da sada nije vise best byu, a ono sto na Tom's Hardware-u baronisu da jeste,to sto oni pisu (za pare) se granici sa prostitucijom.
Ne znam samo koliko si obavesten da je to u Imtelu FX5600XT sa osakacenom memorijskom magistralom sto mu daje "neverovatne" brzinske rezultate u klasi R7500 LE :mrgreen:

Nemanja je napisao(la):
Ma prvo hocu da kupim graficku koja ce mi ostati i posle eventualnuog upgrada procesora. Mada ne planiram da menjam kompjuter dok ne izadje 64-bitni OS i onda da kupim 64-bitni AMD. Za 1-2 godine.
Mislim da ti je trenutno najbolji izbor Sapphire 9600, koji ruku na srce je bolji 100 puta od smrdljivog FX5600 XT i kosta oko 105 evrica u maloprodaji. Samo pazi da te ne zeznu pa da ti uvale 9600 SE koji je takodje osakacen na 5000 3D Markova na veoma jakim masinama.

Pa jel' si stvarno ocekivao da kartica od 80 Eur bude ista po mogucnostima kao ona od 150 Eur?Da je to moguce pa i Microstar bi kupovao od Eagle-a gotove kartice pa im lepio MSI nalepnice i zaradjivao skoro 100% po komadu mrgreen

Ali da se vratimo na temu -ako planiras da karticu koju kupis koristis naredne godinu-dve onda sto kaze G! ili uzmi FX 5700 ultra ili Radeon 9600 Pro/XT,koje ce ipak dosta dugo moci da te sluze,a sve ispod ti se ne isplati -ili sto bi bilo jos bolje da malo ravnomernije nadogradis konfiguraciju a ne da sve skrkas u karticu koja ce ti posle davati performanse daleko ispod svog maksimuma zbog toga sto je ostatak masine gusi.

Istina je to sto kazes. Ali zamena graficke kartice je mnogo jednostavnija
(ukoliko ne pocnu da se primenjuju Marfijevi zakoni) izvadis, stavis i
gotovo. Dok ostalo treba prodati, pa ostati neko vreme bez kompa,
pa opet da li ce nova ploca da se slaze sa grafickom, memorijom...
Tako da bih u tom slucaju kupio nov komp, u kojem bi mesto
eventualno mogla da nadje i ova nova kartica.
Ali to je opet do moje lenjosti a vama svaka cast sto ste se potrudili
da mi detaljno odgovorite.

Nemanja je napisao(la):
Istina je to sto kazes. Ali zamena graficke kartice je mnogo jednostavnija
(ukoliko ne pocnu da se primenjuju Marfijevi zakoni) izvadis, stavis i
gotovo. Dok ostalo treba prodati, pa ostati neko vreme bez kompa,
pa opet da li ce nova ploca da se slaze sa grafickom, memorijom...
Tako da bih u tom slucaju kupio nov komp, u kojem bi mesto
eventualno mogla da nadje i ova nova kartica.
Ali to je opet do moje lenjosti a vama svaka cast sto ste se potrudili
da mi detaljno odgovorite.

Pa nije baš u tome poenta. Čemu to, izvadiš FX5600 i staviš Radeon 9800, osim u ceni? :beat: Perfomanse ti neće baš skočiti samo pukim menjanjem grafičke. Ruku na srce procesor na 1,2 GHz će takvu karticu ugušiti.

drfedja je napisao(la):
...

Mislim da ti je trenutno najbolji izbor Sapphire 9600, koji ruku na srce je bolji 100 puta od smrdljivog FX5600 XT i kosta oko 105 evrica u maloprodaji. Samo pazi da te ne zeznu pa da ti uvale 9600 SE koji je takodje osakacen na 5000 3D Markova na veoma jakim masinama.

Zanima me koje su najbolje graficke 9600 (NP) koje se trenutno prodaju
na nashem trzistu ?
To naravno, osim dobro odradjene plocice i kvalitetnih kondenzatora,
podrazumeva na prvom mestu kvalitetnu memoriju. S obzirom na iskustvo Abit Siluro 4200 grafickih, gde su se prve verzije sa 4 ns vise klokovale nego kasnije verzije sa 3.3 ns, zanima me koje su memorije na
tim 9600 najbolje, tj. koje se najvise klokuju, a ne koje su najbolje po specifikacijama.

Nazad
Vrh Dno