Šta je novo?

MSI EX610-007 ili EX600-073

l_milos83

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
310
Zanima me vase misljenje jer se dvoumim izmedju ova dva notebook-a

EX600X-073EU Intel-Core2 Duo 1.5GHz 2048MB 160GB DVDRW 15.4'' WXGA
Dimenzije : 358x259x27 mm
Masa : 2.6 kg
Procesor : Intel Core 2 Duo
Takt procesora : 1.5GHz
Dijagonala ekrana : 15.4 "
Rezolucija ekrana : 1280×800 px
Grafička karta : nVIDIA GeForce 8400M
RAM memorija : 2GB
Kapacitet hard diska : 160 GB
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD±R/RW
Baterija : Li-Ion 6 cells
Ostalo
Komunikacija : 56K, GigaLAN, WLAN 802.11a, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, WLAN 802.11n,
Portovi : Firewire, S-video out, RJ-45, RJ-11, PCMCIA I,
Broj USB portova : 4 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad,
Dodatne funkcije : Kamera,
cena je oko 55500
i

Model : EX610X-007EU Athlon64 X2 1.8GHz 1024MB 160GB DVD SuperMulti 15.4'' WXGA
Dimenzije : 358x259x27 mm
Masa : 2.6 kg
Procesor : AMD Athlon 64 X2
Takt procesora : 1.8GHz
Dijagonala ekrana : 15.1 "
Rezolucija ekrana : 1280×800 px
Grafička karta : ATi Mobility RADEON HD2400
RAM memorija : 1GB
Kapacitet hard diska : 160 GB
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD±R/RW
Baterija : Li-Ion 6 cells
Komunikacija : 56K, GigaLAN, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, Bluetooth,
Portovi : D-sub out, S-video out, HDMI out, RJ-45, RJ-11, ExpressCard/54,
Broj USB portova : 4 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad, Numerička tastatura,
Dodatne funkcije : Kamera,
cena je oko 53000
Kao sto vidite razlika je u procesoru i grafici, ceni i uz jeftiniju konf. ide torba mis i tv tjuner.
zanima me kolika je realna razlika u pracesorima da li ce mi znaciti kao i poredjenje 8400 i hd2400.
Bilo bi lepo da oni koji poseduju ove kompove daju svoje misljenje kao i koliko traje baterija kod kog modela.
Hvala unapred

Evo ja posedujem 610tku. Mogu da ti kazem da sam veoma zadovoljan racunarom. sto se tice baterije, ona traje od 1:30 do 2:30 sati, zavisi od onoga sto radis, kao i od osvetljenja ekrana.
Postoji jos jedna razlika a to je hdmi port koji se nalazi na ex610. mis i tv tuner su odlicni, tv tuner ima i teletext i daljinski, torba je onako, standardica, fina.
Mislim da ne treba zanemariti ovo sto se dobija gratis, to je ipak veliki plus.

Sto se tice performansi, po sintetickim testovima, c2d i nV su jaci za malo, mada to u praksi mislim da ne dolazi do izrazaja. Neka neko ko ima ex600 okaci testove svog modela, evo ja ti dajem moje, tako da ces moci da se odlucis.

Prilozi

• 3DMark 2005 default - all tests.JPG
    3DMark 2005 default - all tests.JPG
    111.2 KB · Pregleda: 160
  • 3DMark 2003 default - all tests.JPG
    3DMark 2003 default - all tests.JPG
    113.3 KB · Pregleda: 121
  • Super Pi.JPG
    Super Pi.JPG
    147.5 KB · Pregleda: 100
  • CPUz & GPUz After tests.JPG
    CPUz & GPUz After tests.JPG
    200 KB · Pregleda: 140
  • 3DMark 2006 default - all tests.JPG
    3DMark 2006 default - all tests.JPG
    114.1 KB · Pregleda: 122
Imao sam prilike da poshteno istestiram EX600

Maltretirao sam ga sa igrama, renderima [poshto je kupljen kao zamena za desktop na kome se radi arch viz], hd filmovima i za 1.5ghz sam zadovoljan rezultatom. Na istom je instaliran dual boot vista/xp i lepo se ponasha u oba sistema. Ovaj je bio tamno ljubichast i sa dizajnerske strane izgleda pristojno za razliku od vecine lapova na danashnjem trzishtu u toj cenovnoj ponudi.

MSI je napravio odlichnu preformanse/cena ponudu

Poslednja izmena:
Da ali ovaj nije takav.. taj je mnogo skuplji ;)

Oba modela izgledaju identicno, kao i vecina msi "narodnih" modela.

ex600 jeste malo bolji, ali uz ex610 dobijas mnogo opreme, koja ce ti sigurno koristiti. eh sad, ni na jednom ni na drugom se neces nesto naigrati, ali recimo ja sam na mom presao Cod4, ProStreet i TDU i koristim ga umesto desktop racunara.

Iako sam jos od 9600xt bio truli pripadnik nVidia tabora i INTELija AMD je ovde uradio odlican posao.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Da ali ovaj nije takav.. taj je mnogo skuplji ;)

Oba modela izgledaju identicno, kao i vecina msi "narodnih" modela.

ex600 jeste malo bolji, ali uz ex610 dobijas mnogo opreme, koja ce ti sigurno koristiti. eh sad, ni na jednom ni na drugom se neces nesto naigrati, ali recimo ja sam na mom presao Cod4, ProStreet i TDU i koristim ga umesto desktop racunara.

Iako sam jos od 9600xt bio truli pripadnik nVidia tabora i INTELija AMD je ovde uradio odlican posao.

Pozdrav.

A koji ti posedujes? 600 ili 610?
Pored ta dva modela razmisljam i o nekoj toshibi koja ce biti prilicno slabija, bar sto se grafike tice, samo zbog kvaliteta izrade. Sa druge strane ne bih voleo da ne mogu da odigram cod4 ili nesto slicno...
Hvala svima na pomoci, ako neko ima jos neki predlog u tom cenovnom rangu slobodno...

Imao sam prilike da poshteno istestiram EX600

Maltretirao sam ga sa igrama, renderima [poshto je kupljen kao zamena za desktop na kome se radi arch viz], hd filmovima i za 1.5ghz sam zadovoljan rezultatom. Na istom je instaliran dual boot vista/xp i lepo se ponasha u oba sistema. Ovaj je bio tamno ljubichast i sa dizajnerske strane izgleda pristojno za razliku od vecine lapova na danashnjem trzishtu u toj cenovnoj ponudi.

MSI je napravio odlichnu preformanse/cena ponudu

Koliko traje baterija na tom modelu.
Da li je c2d t 5250 stedljiviji od ovog AMD-a?

ex 600 imam. baterija sa brightness 40 %, wifi aktivan, surf, poneki video, mp3: 2-2.5 sata. ako vas zanima jos nesto u vezi ovog modela pitajte, mrzi me da pisem neki review. platio 55 hiljada a sad je 52

Ljudi danas sam kupio EX610X-007EU , medjuim ne radi DVD-ROM , tacnije zvrji on ali ni jedan bootabilni disk nece da mi ucita, a imam ih desetak, cak sam neke namerno sveze narezao da probam. Zvao sam servis , medjutim rade do pola 5, probacu ujutro.
Da neko nije imao slucajno slican problem ili bilo kakvih iskustva sa servisom?

koji servis si zvao? Preporuka je da zoves zvanicni msi servis, pokupe ti racunar i vrate ti ga brzom postom za 3 dana. Cujem da su iskustva pozitvna.
evo broja call centra 011/276-4126

Sto se mene tice bolji ti je ovaj EX610, prvenstveno jer dobijas na poklon, TV tjuner, torbu i mis - kada malo bolje sagledas sve to bi te kostalo 50e i vise da kupujes odvojeno, tako da...

Sto se tice razlike u procesoru i memoriji, ima je, ali vise u procesoru; jer 8400 i hd2400 ostvaruju gotrovi isti rezultat, stvar je samo tvog licnog izbora. Opet na drugu stranu C2D je kompletniji procesor i jaci je od AMD, ali ne nesto posebno, pogotovo sto AMD ima bolji memorijski kontroler pa se taj jaz u brzini i ne primjecuje.

E jedino sto me buni jeste kod prvog modela sto ima podrsku za WLAN A i N dok drugi to ima samo za B i G. - e sad' ne znam koliko je ovo bitno i da li uopste dobijas sta sa podrskom za jos ova dva standarda.

Evo i link-a za review-e svih mobinih grafickih kartica: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Poslednja izmena:
Vrh Dno