Šta je novo?

Msi Dvd-rw Dr8 ?

nemanja_scg

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2006
Poena
319
e ovako, poshto brat moj ce kupiti NEC 4551 a ima i LG citach, i MSI DVD-RW DR8 ... posto se zna da NEC slabije chita, ali je izvrstan rezach!
ja imam NEC 4550A, no ja sam razmisljao da kupim citach ... ali on hoce da mi pokloni taj MSI DVD-RW DR8 ... pa se pitam, kakav je on citac ? i generalno kakav je kao drive ? mislim uzecu ga ja sigurno, jer imam jos jedan komp u drugoj sobi, koji nema ni dvd citac a kamoli rezac! pa dolazim do pitanja da li njega da zadrzim za sebe ili da kupujem drugi sebi a dam mojima taj MSI ?

pozdrav,
Nemanja

Poslednja izmena:
haha,
ma pogresno ste razumeli.
on nema pojma o drajvovima, i ja sam mu preporucio NEC 4551 jer mu je potreban kvalitetan Rezac!
pa me je pitao koji on da zadrzi ? LG ili MSI ... on mi je dao samo oznake koje pisu u Device Menageru ... i ja sam iskopao malo review za oba i naravno preporucio sam mu da zadrzi LG jer je ocigledno bolji citach. (da sam mu rekao da zadrzi MSI, zadrzao bi MSI, ali naravno necu da ga zeznem ... ) ja posedujem NEC 4550A, ali ok dobro bi mi dosao jos jedan drive, i on ce mi pokloniti taj MSI, pa sad ja pitam kakva su iskustva sa njim? da li da ga odmah u istom momentu prodajem ili da ga zadrzim kao citach . u tome je cela fora!
i shta mi vi predlazete? da ga se manem a :) ali opet, dzabe je :)
+drugi komp (kewe i tjaleta nema DVD drive, pa moze dobro da dodje, kakav takav)

pozdrav,
Nemanja.

MSI-ji su nazalost veoma losi uredjaji. Zalomi se tu i tamo pokoji dobar, ali...
Ako odlucis da ga zadrzis, obavezno ga preflesuj na firmware 1.1. (ako sam dobro shvatio koji je model u pitanju).

ma necu .. za rezanje koristim NEC 4550A koji je izvrstan rezac, ali je losh citach. e sad zanima me da li je taj MSI bolji citach od NEC-a ?

poz

Generalno, MSI optički uređaji traju malo duže od sopstvene garancije, tj. ubrzo nakon isteka garancije, veliki broj ih prestane da radi (ako su i do tada uopšte dobro radili ?).

Neka se oni i dalje drže matičnih ploča, u tome su dobri.!

Resheno je, on je kupio Pioneer 110D ... u svakom slucaju nije pogresio!
Ipak cu uzeti taj MSI ... pa cu ga staviti kod roditelja na komp jer oni nemaju DVD drajv, pa bolje kakav takav da imaju u svakom slucaju ... a meni ne gine kupovina nekog chitaca!
sta mi vi predlazete ? da uzmem kao DVD citach ? ne mora da reze uopste! jer za rezanje imam NEC 4550A

poz

nemanja_scg je napisao(la):
da uzmem kao DVD citach ? ne mora da reze uopste!

Citac: LiteOn i tacka.

Apsolutno se slažem sa Bokijem! (kroz ruke mi je prošlo na desetine LiteON uređaja, koji svi čitaju sve što im podmetneš, pa i novine ;) )

Poslednja izmena:
Eo ti potvrda direkt sa CeBIT-a: MSI je odavno izasao iz biznisa optickih uredjaja!

Nedjo je napisao(la):
Eo ti potvrda direkt sa CeBIT-a: MSI je odavno izasao iz biznisa optickih uredjaja!
Dobro, brat je zamenio MSI Drive sa Pioneer 110D, a taj MSI je otisao kod mojih roditelja u racunar, tako da je bezbolno u svakom slucaju.
Jedino shta ostaje da vidim koji LiteOn chitach da uzmem, jer mi je definitivno potreban citac pored NEC-a

poz.

Nazad
Vrh Dno