Šta je novo?

MSI CoreCenter obara komp

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
A64 2800+, MB: MSI K8T Neo FSR

Kad iole naglije pokušam OC iz CoreCenter-a ugasi se monitor a komp prestane da reaguje na komande. Nije do memorije jer sam poprilično spustio setovanja za memoriju tokom eksperimenata (3-3-3-8, HTT 3x, DDR333).

Komp radio na 245x9 (postavljeno u BIOS-u, i sad je tako, s tim da je memorija 2.5-3-3-5, HTT je 3x, mada fino radi i sa 4x), udario OK na 460 i desilo se ono gore opisano.

Nije da CPU i ostatak sistema ne mogu da rade na tom clocku. Korak po korak podigao na 267x9 (to je više od 2.4 GHz) i komp je stabilno radio ceo dan, a onda postavio vrednost na 265 (pazite, to je smanjenje za 2) i kad sam pritisnuo OK u CC - opet se desilo gore opisano.

Uzgred, dešava se i da iz CC uopšte ne mogu da spustim clock posle OC, sve dok ne ugasim komp. Najnovija revizija CC je po sredi.

Ima li još ko ovakva iskustva?

meni sa Celeronom D ublokira ceo komp kad pokusam da ga kloknem na vece vrednosti,
npr 167 FSB. program je djubre za klok.

zigic je napisao(la):
program je djubre za klok.
I meni se čini, ali ga neki lik (moderator, power user, šta li) na MSI forumu silno hvali. A ne smem da teram daleko sa OC iz BIOS-a jer mi je trenutno komp nezgodno postavljen pa bih morao da premeštam pola sobe da bih otvorio kućište u slučaju da se desi da moram da resetujem setovanja džamperom.

BTW, sav opisani OC je rađen bez podizanja napona.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
I meni se čini, ali ga neki lik (moderator, power user, šta li) na MSI forumu silno hvali. A ne smem da teram daleko sa OC iz BIOS-a jer mi je trenutno komp nezgodno postavljen pa bih morao da premeštam pola sobe da bih otvorio kućište u slučaju da se desi da moram da resetujem setovanja džamperom.

BTW, sav opisani OC je rađen bez podizanja napona.

A šta ja da ti kažem kad meni, takođe najnoviji CoreCentar, nekad u trenutcima maksimalnog opterećenja prikazuje da procesor radi na 415MHz x 9 = 3740 MHz!!!! 🙂
Inače, FSB mi je na konzervativnih 216 MHz, kao i memorija 2,5-3-3-11 1T. Takođe MSI K8N NEO-FSB i Athlon64 2800+

Srecom te kod MSI K8 ploca bios defaults mozete dobiti drzanjem Insert tastera pa nema potrebe za clear cmos. Sa mojom plocom (a i sa par K8N Neo na poslu) sam svasta pokusavao i jos ni jednom nisam koristio famozni jumper (kao ni programe za o/c iz windowsa)

poke je napisao(la):
A šta ja da ti kažem kad meni, takođe najnoviji CoreCentar, nekad u trenutcima maksimalnog opterećenja prikazuje da procesor radi na 415MHz x 9 = 3740 MHz!!!! 🙂
Aaaaaa, slab si ti... Meni je išao i preko 7 GHz! (ajd da vidim, ko ima više overklokovan CPU od mene?! :cigar: ). Interesantno da se to ne dešava kad npr. SETI@Home zauzme 100% CPU vremena, ali zato skače gore-dole k'o ludo kad je uključena DivX kompresija na maksimumu.

@Mancha

Mnogo ti hvala za hint sa insert tasterom. Nisam to znao.

Poslednja izmena:
no problemo with CC

poz

wiz011 je napisao(la):
Aaaaaa, slab si ti... Meni je išao i preko 7 GHz! (ajd da vidim, ko ima više overklokovan CPU od mene?! :cigar: ). Interesantno da se to ne dešava kad npr. SETI@Home zauzme 100% CPU vremena, ali zato skače gore-dole k'o ludo kad je uključena DivX kompresija na maksimumu.

E, pa podigao sam FSB na 230 MHz, pa sad i ja mogu ponekad da uzivam u sirovoj brzini od preko 7 GHz 🙂 Sta mu to onda dodje, kao neki Athlon64 11000+ 🙂

evo zasto CC je c-c-c

preporucujem u najblazu ruku distanciranje od tog programa

Prilozi

• crop-184.webp
    crop-184.webp
    48.1 KB · Pregleda: 68
zokish je napisao(la):
evo zasto CC je c-c-c

preporucujem u najblazu ruku distanciranje od tog programa
Dobro, to što on ispisuje su očigledne gluposti (merio sam paralelno sa drugim programima i nema nikakvih promena dok njegovi podaci luduju).

Nego, mene zanima jel' imam ja automatsku kontrolu brzine fan-a ako ga disejblujem ili ne?

Probao sam SpeedFan, ali ono je katastrofa. Kad ručno menjam brzinu ona se menja minimalno (a na automatskom režimu vrti ko ludo i pravi buku, čak i na idle), a kad klizač pomerim na 0 - kuler stane. Smrz'o sam se kad sam ovo video, korišćenje programa koji može sasvim da zaustavi kuler za mene je neprihvatljivo. Šta ako se program zablesavi i potpuno mi zaustavi cooler?

Uzgred, ja nemam ono veliko OC u CC.

po meni ako iskljucis CC, nema automatske regulacije ventilatora, doduse i kod njega 'oce da stane ventilator (vidjeno na DATA COOLER i Tt ventilatorima, ali oni su imali svoje preklopnike tako da je bilo suvisno menjati brzine sa desktop-a)

da, ono OC je za intel platformu

Ista ploca i core center radi OK, osim sto neki put nece sam po startu Win-a da obori brzinu ventilatora nego moram da kliknem apply na C&Q, i to verzija koju sam dobio uz plocu i jedna novija. Probleme pravi jedino OC iz WIN-a odnosno kada pritisnes dugme default sa leve strane.
Moj predlog je da radis OC iz Biosa, a resenje za tvoj problem je mozda da vratis u biosu klok na default, a u core center-u u levom panelu sve dovedes na default vrednosti i onda save pa default.
Cini mi se da si tu cackao i promenio mu defaultne vrednosti.

Nazad
Vrh Dno