Šta je novo?

MSI BToes Bluetooth ?

jones

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
604
Hteo bih da povezem racunar sa drugom koji zivi u stanu ispod mog.
Kako ne bi razvlacili kablove i busili zidove,mislio sam da to uradiko bezicno.
Da li neko ima iskustva sa USB Bluetooth adapterima ?
Koliko je realno rastojanje koje mogu da pokriju ovakvi uredjaji a da ne dodje do pada brzine ?
Koliki je realan protok pri prenosu fajlova (Mb/min) ?
Da li je neko probao MSI BToes Bluetooth ?

Bluetooth ima domet oko 10m i moze to da radi bez opticke vidljivosti. Ovo je po specitikacijama.

Kod mene je to malo drugacije. Radi bez opticke vidljivosti ali mu domet nije ni 3 metra. Ovo je izmedju racunara i mobilnog telefona. Mozda ce izmedju dva racunara signal biti jaci, ali ne znam. Trebao bi probati pa videti.

Inace, sve ostalo je vrlo lako. Treba instalirati softver i pronaci druge plave zubove u okolini. Oni ce se spojiti i povezati i transfer moze da pocne.

kod mene radi skoro pa kao po specifikacijama - negde oko 8 m je domet.
Najbolje je da vidiš da probaš prvo da li funkcioniše (ako možeš negde da pozajmiš 2 kom.)
ve'rovatno domet zavisi i od modela telefona, odnosno u tvom slučaju od dongle-ova

Pozdrav

ja i kontam da specifikacije nisu bas najtacnije kada se mobilnog tice. Verovatno mobilni ima manji domet. Sa dva BT-a na racunarima bi trebalo da bude bolje ako ne i odlicno.

Eto ti trce 8m. To je super.

Koliki ti je max transfer ???

A, je l' imao neko iskustva sa BT prve klase... kazu ima domet 100m?
I uz to nije nista skuplji od ovih druge klase, koji imaju domet 10m.

Mene zanima da li je moguce igrati igrice preko MSI Bluetooth-a tj. da li je podrzan TCP/IP protokol i koliki je maksimalni broj umrezenih kompjutera moguc?

Teorija kaze, TCP/IP moze, do 7 racunara.

Pozdrav!

Da li je neko probao da poveze 2 PC-a i kako se sve to ponasa preigrenju, prenosu fajlova,...?

U igranju veoma lose, dok u prenosu fajlova moze da prodje.
Nije ni blizu kao sa kablom.

Poz.

Vrh Dno