Šta je novo?

MSI BIG BANG XPOWER II BIOS Update.....

GIGAFAN

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2004
Poena
319
Izgleda da mi treba bios update.... bar po onome shto sam mogao da nahvatam na netu....
i7 4820K
MSI BIG BANG XPOWER II
GAIL BLACK DRAGON 2Gb 1600MHz
HD6450 512Mb
TermalTake ToughPower 850W
HDD i ostalo cu da prikachim kad i ako sredim ovaj problem

Josh neke ideje ???

Evo videa kako izgleda boot-ovanje i debug LED.....

http://youtu.be/kow7bq3e4E0
Tako se restartuje dok ga ne prekinem.
Moze li neko da mi pomogne oko tog flasho-ovanja BIOS-a ?....

Poslednja izmena:
Odradio si fleshovanje ili treba da odradis?
PC prestao da postuje pa hoces da odradis fleshovanje?
Jesi li odradio reset biosa?

Ne. Sinoc sam sklopio celu stvar.... nisam mogao da flashujem bios, i izgleda treba, a probacu i drugu grafu da vidim da eliminishem i to, mada mislim da nije.

izvadi graficku i sve power kablove (i 8 pina i 24 pina),izvadi bateriju na par minuta i par puta pritisni switch za paljenje i/ili reset da ispaznis plocu.pazljivo vrati sve i pokusaj opet.po debug code-u sumnja pada na prvo ubagovan bios,pa graficku,pa onda napajanje.za svaki slucaj skini procesor,iscekiraj jel' pravilno postavljen i jel' su pinovi na ploci neosteceni,isto uradi i sa svim komponentama.

:d nije covek sve objasnio otuda i pitanja, ne znamo celu situaciju...
Naravno ako update bios za podrsku novog procesora, nece ici bez starog.

inace je mnogo lakse da se odma' zakljuci da je do verzije biosa,i da trazi ljude sa retkim procesorom,nego da odradi ovih par stvari koje moze i sam.

Nije mi prvi put sa PC opremom da radim (a ovo sklapam za sebe), tako da sam vec probao i reset biosa...
Probao sam i prebacivanje na drugi bios chip koji ima na ploči, a sa tim bios-om odmah zakuca FF i ne mrda, a na netu sam nashao za taj kod isto da treba da se flash-uje bios.
Probao sam i drugu grafičku (MSI GTX470), ista stvar(sa ili bez reseta bios-a), a CPU sam montirao bez greshke, što sam i potvrdio kada sam jutros celu stvar rastavio, a i snimio sam socket za svaki slučaj ako ne nadjem pomoć van servisa, i budem morao da nosim u ovlašćeni MSI (mislim da je alti) servis kod buvljaka na novom beogradu, da mi sluchajno ne vrate ploču sa iskrivljenim pinovima, i sl. (SVI pinovi su na mestu, i nema nikakve senke, a CPU je ležao u socket-u po PS-u)

Sad mi ostaje da pitam ima li koja dobra duša da mi pomogne :):d:wave:

Poslednja izmena:
sve ok,gore si rekao da nisi probao reset biosa,otud prvo to,pa sve ostalo.usput,dok se ne javi neko,probaj i drugo napajanje ako imas po kuci.

a i snimio sam socket za svaki slučaj ako ne nadjem pomoć van servisa, i budem morao da nosim u ovlašćeni MSI (mislim da je alti) servis kod buvljaka na novom beogradu, da mi sluchajno ne vrate ploču sa iskrivljenim pinovima, i sl. (SVI pinovi su na mestu, i nema nikakve senke, a CPU je ležao u socket-u po PS-u)

pametno. pogledaj moj potpis.

sve ok,gore si rekao da nisi probao reset biosa,otud prvo to,pa sve ostalo.usput,dok se ne javi neko,probaj i drugo napajanje ako imas po kuci.
Nisam rekao da sam i to uradio :) ali nema veze :) ceni se trud :) Napajanje koje sam probao je vec radilo na 4 konfiguracije(neshto sam isprobavao menjao itd. ) i bez ikakve sumnje radi, bez ikakve greshke :) ako mislish na kompatibilnost sa plochom, ni tu nema problema....
Jedina komponenta koja je upitna, je plocha (CPU je glanc nov, kao i kucishte) a sve ostale komponente probane na 3-4 razlichita kompjutera, razlichitih konfiguracija :)
Jedino nemam drugi ram za sad, ali cu da i to reshim uskoro(ali bi signaliziralo da ram pravi problem)

BIOS uspeshno flashovan u Nushicevoj josh pre skoro 20 dana

U petak kupljen RAM :-D 8GB modul Savage 2400MHz :)

U subotu instaliran WIN 7 :)

CAM05257.jpg

CAM05260.jpg

CAM05259.jpg

Poslednja izmena:
Josh nisam sve skockao, pa sam zato krenuo da sve chachkam sa externim HDD-om, nakachenim preko e-sata.......

OH BTW jedan od tri BIOS chipa, je izgleda mrtav.....

Druga dva rade najnormalnije ^___^

i posle ljudi se pitaju sta ce vise bios chipova na ploci...jedan od razloga sto sam i uzeo ovu plocu iz potpisa je sto ima dva soketovana,zlu ne trebalo,ako im se sta desi samo zamenim.

Vrh Dno