Šta je novo?

MSI B75MA internet problem?

Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
310
Drugar je kupio novi računar preko Win Wina sklopljenu konfiguraciju bez operativnog sistema.

Kada sam mu instalirao sistem prvo internet nije radio a znam da Windows 7 sve to radi automatski i ja sam sebi vise desetina puta reinstalirao Windows i uvek sam imao internet automatski podesen.

Onda sam instalirao drajvere za matičnu i restartovao računar da bih došao do malog napredka : Internet je radio, ali se iskljucivao sporadicno, radi 10ak sekundi pa se iskljuci, nekad manje, nekad duze, znaci nije bilo pravila prvo ikonica sa crvenim X pa onda zuti trougao i uzvicnik, i tako u krug, bezbroj puta. Jedino je radilo kada smo skidali igricu, tada se nije nijednom prekinuo protok.

Ono sto me navodi da je nesto do ploce (tj da nije do modema) ili softwerski ili hardverski su sledece cinjenice:

1. Internet je radio do danas na njegovom zamenskom, drugom računaru, pre nego što je stigao novi, kao i njegov stari pre nego sto je vrisnuo.

2. Iskljucili smo LAN kabel i preko mobilnog telefona tj tetheringa smo se povezali na WiFi i probali smo igricu koja je redila perfektno, bez ikakvog prekida, sat vremena!

Da li je neko imao slicnih iskustva i da li je imao resenje?

Jedino sto nismo jos uradili je da nismo azurirali drajvere za maticnu. Ovi iz Win Wina ne samo sto su mu vec dali i pogresan procesor nego su mu i na papir napisali komponente samo onako ovlas tipa SSD 120gb, Intel I5, itd....jezivo.

Skinucemo speccy i videcu tacan model za maticnu jer upustva su za 3 modela (B75MA-E21,B75MA-E23 i B75MA-E33)

A u medjuvremenu bih voleo da cujem vase misljenje.

Instalirajte najnovije LAN drajvere, mozda ti Windowsovi brljave.

Inace, imam B75MA-E33 i nikad takvih problema nisam imao.

Ili instaliraj win 8.1 on ce sam instalirati lan drajvere.
Ne mogu da vjeruje da su dali pogresan procesor hahahh, e svasta, pa sto ne vrati racunar?

@DeRadicci instaliracu malo kasnije, treba opet da odem kod njega pa cu javiti sta se izdešavalo. Da li su drajveri za njih univerzalni posto imaju univerzalni user manual?

@Newmultifail oni kazu kao da su komponente podlozne promenama i da su rekli da ce ici druga graficka par dana pre nego sto je dobio komp ali sam bio šokiran kada sam video da je i pogrešna ploča. Ma, nije do mene, to je njegova odluka da li će on to da uradi, samo znam da su u ponudu stavili Intel i-5 3350P a da su mu ubacili Intel i-5 3330, za par evra jeftiniji. Zapravo, njega i ne vidim na njihovom sajtu, 3350P vidim.

Ma ko zna sta su ubacili sve unutra, sto je najgore, nacin na koji su napisali na papiru komponente je krajnje neozbiljan. Da sam ja na njegovom mestu ja bih trazio da napisu tacno koju komponentu su ubacili i da napišu tačnu cenu u dinare.

Ali sam sam iskusio kakvo je cimanje čekati nešto u Altisu da poprave-zamene, jer sam ja cekao miš 46 dana da bih ih zvao i tražio novac nazad, gamad.

Možda bih probao i na kraju W8.1 kao krajnju opciju.

Poslednja izmena:
Ma te gotove konfiguracije su haos, plus sto guraju polovne komponente.

Ok, azurirao sam Realtek PCI-E Ethernet Drivers i Realtek High Definition Audio Driver ali i dalje imam problema.

Ako je 100% net i povezivanje uredu onda ploca nevalja, nema tu nista komplikovano posle instalacije drajvera hardver mora raditi u suprotnom nije ispravan, neka im odnese tog frankenstajna i neka uzme svoje pare nazad i u buduce neka ne kupuje gotove konfiguracije.

Nije problem u gotovim konfiguracijama, vec u ljudima koji ih sklapaju.
One su uglavnom sredstvo da se lager ocisti od nekih starih ili outlet komponenti, koje se inace ne bi prodale.

No da ne idem u offtopic previse, neka to reklamira, i neka trazi normalne papire, dakle maloprodajni i fiskalni racun, i neka sredi tu stvar sa procesorom.

Javi obavezno kako je proslo sve.

Ljudi, nećete verovati! Je*eni LAN kabel je bio problem!

Šta se kasnije desilo? Ništa, pokušavali smo svašta još nešto neka manualna podešavanja u network settings, instalirao sam noviji W7 tj SP1, drkao sam lan kabel nazad kod porta kada sljaka da vidim da nije do njega da ne gubi kontakt i ne i dalje sve bilo isto i vec prosla ponoc, ja krenuo kuci i reko "da bre ja zaboravio da probamo moj kabel od modema "(sivi) i dodam mu ja kabel i vrne se on kuci posto je blizu i kaze brate, sljaka, evo radi, nije se nijedanput prekinuo net i evo sada ga pitam jel sve ok i kaze da jeste.

Znači ja ne verujem da je kabel bio problem, nije mi jasno kako kada su mu predhodna dva kompa koje je imao na stolu ovih meseci, godina sve radilo bez problema.

Totalno sam zbunjen i iznenađen....moj kabel ofucan a njegov modem i kablovi novijeg datuma...JEZIVO

A što se tiče sklapane konfiguracije, tu ja neću da se mešam, to je uzeo preko ćaleta na rate jer je samo mogao tako trenutno.

Nazad
Vrh Dno