Šta je novo?

MSI B550 gaming plus I Intel 545s m.2 ssd

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
605
Stavio sam KC3000 na B550 gaming plus (onaj gornji glavni slot između cpu i gpu) ali bios ne registruje ssd. E sada, imam Intel 545s koji je sata ssd i on ima dva zareza na konektoru dok KC3000 ima samo jedan zarez sa desne strane. Pošto ne znam da li je riknuo cpu, mb ili ssd želeo bih da ubacim intel ssd u taj slot na ploči pa me interesuje da li to može? Bune me ta dva zareza. Znam da Intel radi ako bi ga ploča detektovala bio bih siguran da je riknuo ssd. Ako ne može ubaciću KC3000 u MSI B450 a plus, sa koje sam skinuo Intelov ssd, pa cu tu proveriti da li radi.

Video sam to, hvala, nego kada sam ubacivao Intela sve je to delovalo labavo kao da ga ništa ne drži, dok Kingstona treba malo pritisnuti, pa rek'o daj da proverim na forumu da ne zabrljam nešto.

edit:Welp, KC3000 ubačen na B450 i detektovan u biosu, radi. Znači ili je riknuo kontroler u CPU ili m.2 slot na matičnoj. Postoji li način da provalim šta je u pitanju bez da menjam procesor?

Poslednja izmena:
NVMe rade na PCIe magistrali pa ako je taj controler crko, ništa nebi radilo. Moguće ja da je samo M.2 slot ali kada već imaš SSD u toj drugoj ploći formatiraj ga GPT/NTFS i namesti UEFI na 550pa probaj tako.

Vrh Dno