Šta je novo?

MSI B450A PRO bios

dexx01

Poštovan
Učlanjen(a)
15.02.2020
Poena
80
Treba da malo sredim komp, rušim sistem, pa hajde da prvo ubacim najnoviji bios, pošto je bio baš najstariji. Sve je prošlo OK, i kada sam ušao ponovo u BIOS šok, vidim da je sada click bios umesto click bios 5, obični crno beli click bios!? Na brzinu na netu pogledam, ima više ploča B450 kod kojih se to dogodilo...
Šta da radim, da pustim tako i nastavim da instaliram sistem, ili da idem na neki downgrade biosa (i kako)?
P.S. Nije mi OC uopšte bitan...

Instalirao si bios koji sada dozvoljava na tvojoj ploci da stavis Ryzen 5xxx serije, ali kako su ti biosi veliki napravljene su prilagodjene verzije za maticne ploce koje nisu MAX jer MAX ploce imaju vecu memoriju pa dozvoljavaju instalaciju regularnog biosa kao sto si nekada imao sa sve onim slikama i animacijama a ovaj crno beli je prilagodjen za nase ploce koje nisu MAX i imaju malo kes memorije.

E sada koliko je pametno raditi downgrade i sve to ne znam niti znam koliko je pametno. Ali sacekaj mozda se jos neko javi.

E, hvala na odgovoru!
Poenta je samo, da li možda ima nekih potencijalnih problema. Pretpostavljam da nema?
Zbog šarenog biosa sigurno ne bih radio downgrade,ako je sve ostalo ok!
Inače, trenutno je cpu 2600.

Iskreno ne znam puno oko vracanja sa jedne verzije biosa na nizu i da li moze da bude nekih problema. Ono sto prvo moras da proveris ili da ti neko kaze jel postoji sansa za rollback na nizu verziju, da ne krenes da to radis ako sam proizvodjac tako nesto ne dopusta i da ne zabodes plocu da ti bude beskorisna.

Iskreno meni je bilo prvi put malo cudno a posle malo upoznavanja sada mi je sve jedno bio onaj da kazemo moderniji bios ili ovaj osiromasen jer isto rade.

Ma ako je to to, i ako isto rade, neću da menjam...

Slično sam i ja iskusio sa b450 Tomahawk, ali iskreno ja se obradovao! Što prostiji bios sa manje šarenila, to je bolje! Bitno je da su sve opcije tu, samo je malo više to tekstualno.

Nazad
Vrh Dno