Šta je novo?

MSI ATI R5450 normalna temparatura?

Rodick90

Cenjen
Učlanjen(a)
16.10.2010
Poena
154
Cao, danas sam kupio novu graficku. Radi idealno, savrseno u igricama koje igram ne mogu biti zadovoljniji, ali temparatura iste graficke je oko 55C kad ne radi nista a dok radi je oko 65+. Zanima me jel to normalno, da li je neko imao slican problem i da li postoji nacin da to smanjim uz pomocni cooler, imam 1 na procesoru samo.
Unapred Hvala Rodick90

To je VRLO visoka temperatura za tako slabu grafiku....ko zna šta je u pitanju. A da nije ona fabrički overklokovana i podignut joj je napon, možda se zato tako punoi greje ? To definitivno nije temperatura za taj GPU...trebalo bi da ne prelazi 35 do 40 stepeni.

Moja Radeon 6790 je mnogo jača grafika a greje se 52 stepena u idle modu (kad ništa ne radi) i oko 65 do 70 stepeni kad teram igrice.

Cao, danas sam kupio novu graficku. Radi idealno, savrseno u igricama koje igram ne mogu biti zadovoljniji, ali temparatura iste graficke je oko 55C kad ne radi nista a dok radi je oko 65+. Zanima me jel to normalno, da li je neko imao slican problem i da li postoji nacin da to smanjim uz pomocni cooler, imam 1 na procesoru samo.
Unapred Hvala Rodick90

Ako je graficka pasivna normalno da se greje jer nemas promaju u kucistu kako sam skontao po tvom postu.. Stavi 2 ventilatora, jedan da uvlaci i drugi da izbacuje vazduh na kucistu i temperature ce biti manje..

Normalna stvar, cim je pasivna grafika, a nema protoka vazduha u kucistu, pasivna kartica ima visoke temperature, ali realno gledano ne treba da se brines zbog toga nije nista alarmantno :)

Imam asusov model HD5450 takodjer pasivna znaci iste temperature oko 50 idle oko 65 u igrama
koje moze pokrenut (cod4 pes2011 i jos neke starije igrice) znaci to je ok temperatura.

Nazad
Vrh Dno