Šta je novo?

MSI Afterburner 3.0 beta6 Popravljen UnofficialOverclockingMode

delevic

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2012
Poena
200
Konacno je MSI ispravio gresku koja datira jos od Catalysta 12.3 u UnofficialOverclockingModu. Nema vise treperenja ekrana i ostalih problema sa AMD karticama kada se otkljuca Afterburner :D :banana:

Fala ku*cu :D

Spori su ko drajverasi amd-a.

Stvarno im je dugo trebalo. Danas sam testirao sa Catalystom 13.2 i sve radi perfektno :)

Ček, nisam imao problema na HD4770 sa klokom. Sad sa HD5750 kad sam pokušao da klokujem sa 2.3.1 verzijom (koja je radila lepo na HD4770), sam dobijao neko cepanje slike, ali samo na donjoj polovini monitora (to je posebno izraženo kad kliknem refresh). Ne liči na problem sa preteranim klokom, jer čak iako dignem memoriju za 5mhz, dobijam isti problem.

Je l' se na to misli? Probaću svakako kasnije, al' reko' da pitam.

kad sam pokušao da klokujem sa 2.3.1 verzijom (koja je radila lepo na HD4770), sam dobijao neko cepanje slike, ali samo na donjoj polovini monitora

To je to. Konacno popravljeno

Konacno, osedeo sam za ovih par meseci, nadam se da ce ovo stvarno resiti problem jer inace ostajem zaglavljen na matorim 12.4 drajverima. Imao sam probleme koji su ovde opisani a sa 12.4 je sve ok i testirao sam graficku default/oc u nekoliko programa i 100% je ispravna.

Čisto da javim. Probao sam ovu novu verziju sa 13.2 beta 6 Catalyst-om i sve je ok (nema onih treperenja, već se pri promeni kloka slika zarcni na sekundu).

Mogao je da se otkljuca i na drugi nacin, dodavanjem /xcl komande.

Poslednja izmena:
Ako je ona -xcl komanda, meni to nije htelo da radi.

Čisto da javim. Probao sam ovu novu verziju sa 13.2 beta 6 Catalyst-om i sve je ok (nema onih treperenja, već se pri promeni kloka slika zarcni na sekundu).
Prave li bilo kakve probleme ti beta 6 drajveri?

I jel ti mislis na beta 6 MSI AB ili i na beta 6 drajvere? Koji su poslednji oficijalni i da li ce taj novi msi ab raditi konacno normalno sa njima ili da bi sve radilo normalno moraju i poslednji MSI AB i poslednji beta drajveri?

Ja za sad nisam primetio nikakve probleme sa 13.2 beta 6 drajverom za grafiku, a koristim ih možda nedelju-dve.

Poslednji oficijelni su 13.1, a ovi 13.2 su još u beti. Poslednja verzija 13.2 drajvera je beta 7, ali ako nemaš crossfire, onda ti je svejedno beta 6 ili beta 7. Inače, instalirao sam ih zbog Crysis-a, jer svi rekoše da donose još fps-a.

Instaliraj slobodno 13.2 beta 6 Catalyst i ovaj beta 6 MSI AB, jer zaista sve radi stabilno (makar meni). Samo uninstaliraj prethodne drajvere pomoću AMD Uninstall Utility-ja, čisto da se pobrišu svi prethodni repovi i novi drajveri bolje prime.

Poslednja izmena:
Ok, hvala, nego ovaj AMD UU, da li zahteva one silne smaracke postupke kao Driver Sweeper ili samo brzinski odradi/restart/novi drajveri/restart? DS alat zahteva mnogo smaranja, ulazak u safe mode a to je na ovoj ploci horor, moras tacno u desetinku da pritisnes f8..

Ne smara. Pokreneš, on u pozadini (tj. tray-u) radi šta ima (uklanja drajvere) i kad završi zatraži restart. Posle instaliraš nove drajvere, restart i i to je to. Bukvalno, to što si ti već napisao - brzinski odradi.

Samo jedna napomena, mislim da uklanja i chipset drajvere (piše pre nego što pokreneš Utility). Ali, to nisam lično probao jer imam nV chipset.

Poslednja izmena:
Au majku mu, bas to i pise, da uklanja sve drajvere a nigde ne postoji opcija da promenim da iskulira chipset..

Onda kroz onaj setup kad instaliraš drajvere uninstaliraj samo drajvere za grafiku. :)

Poslednja izmena:
Sada postoji Driver Fusion, radi isto sto i DS, i ne mora se ulaziti u safe mod.

E to nisam znao.. ali odradio sam sve i konacno sam se otarasio matorih 12.4 drajvera :d

Overklok u msi ab sada radi normalno a uz nove drajvere (13.1, nisam namerno hteo te 13.2 beta da instaliram, ne bih imao zivaca da me opet nesto smara) i Crysis 3 je igriv i sa 5850 default (very high teksture, ostalo medium i SMAA 2X) a sa ocovanom grafickom bukvalno imam zakucanih 60 fps.

13.2 beta 6/7 su optimizovaniji za Crysis od 13.1. Mislim da je povećanje framerate-a u rangu od 5 do 10 fps-a.

U svakom slučaju, važno da si se otarasio starih drajvera. :)

Pa i sa 12.4 sam imao veoma igriv fps u C3 i svako povecanje detalja i MSAA ubija graficku pa imam bukvalno prepolovljen fps, to je to za ovu graficku i zadovoljan sam a novi drajveri su uvek pozeljni, sada imam 13.1 i omogucene oc profile, strpljivo cekam neke nove, bolje.. :)

Au majku mu, bas to i pise, da uklanja sve drajvere a nigde ne postoji opcija da promenim da iskulira chipset..

Zato lepo udjes u msconfig , uplais safe boot u tabeli boot , komp sam udje u safe mod, odradis sta treba i ponovo u msconfigu iskljucis safe boot i siguran si :)

Dobra fora, hvala :) Inace instalirao sam 13.1 drajvere (jos pre par dana na moj nacin :d) i odlicno rade u kombinaciji sa ovim najnovijim msi ab, overklok radi bez greske.

Sutra istice beta.. ima li nove verzije?

Beta 7? koristim je već neko vrijeme. I štrik jedan na 'Check for available product beta versions'.

kad se vec pominje unofficial overclocking, kako da jos povecam skalu? Malo mi je ovo produzenje :D

Pogresno sam se izrazio, posle editovanja limit je 1560 za memory clock, i na tom kloku kartica radi savrseno stabilno, pa sam mislio jos koji mhz da idem gore :) 7850 je u pitanju

Poslednja izmena:
ugasi AB, obrisi sve profile u maticnom folderu C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\Profiles . Pa ga ponovo upali,i kad zatrazi da resetuje komp stavi NO, pa vidi da li si dobio nesto

Vrh Dno