Šta je novo?

MSI 9800XT ili Nvidia 6600

• Začetnik teme Začetnik teme BaneJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BaneJ

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2005
Poena
319
Elem, menjam graficku, imam nameru da izdvojim max. 150e za zadovoljstvo. Treba mi nesto sto ide na AGP. Nasao sam polovan 9800XT za te pare koji mi se mnogo dopada zbog 256bit magistrale sa mem... Ali, od druga sam cuo price da se moze naci za te pare ili manje agp 6200-tice modovane u 6600 (otkljucani pipelineovi). Sta mi je pametnije - polovan ispravan 9800XT ili srpski rulet sa pipelineovima?

P.S. Vita jela, zelen bor... Cekam brzi odgovor!

Najbolje ti je da uzmes za 105-110 eura 6600 graficku, one sve mogu da se overklokuju primetno. A za 150-160 eura vec mozda iskopas i neku 6600GT, polovnu, ili cak novu za iste pare sve zavisi koliko srece imas. Bas na forumu su ljudi prodavali i nove za manje od 160.

Poslednja izmena:
AXLE 6600 AGP>MB Soft> cirka 110 evrica

A za kusur uzmeš RAM-a tako da možeš da igraš Quake 4 i FEAR bez swapovanja...

AXLE 6600 106 evrica 😉 Jos nesto, taj AXLE je odlican proizvodjac.

okmijun je napisao(la):
AXLE 6600 AGP>MB Soft> cirka 110 evrica

MSI 6600GT AGP>simpson H> cirka 145 evrića. 😉

Flihgt je napisao(la):
...taj AXLE je odlican proizvodjac...

Sasvim konkurentan i jedini evropski "proizvođač" nVidia kartica... 😉

@ SuperStar

Iz koje su zemlje AXLE?
I zasto kod nas nema AXLE 6600GT?

Axle je valjda sa Taiwan-a,inace odlican(mada mali) proizvodjac.Trenutno nema doticnog modela u mb softu,valjda ce ga uskoro dobiti,drugar treba da je uzme pa postaje nestrpljiv :cigar:

Da, imao sam njihove NV kartice i 100% je ref. dizajn
znaci nista m***, sarma...
odlicne su

@ivan...

Nek im javi da naruce povise tih kartica, ja sam prilicno zaintersovan za AXLE 6600GT!

Flight je napisao(la):
@ivan...

Nek im javi da naruce povise tih kartica, ja sam prilicno zaintersovan za AXLE 6600GT!

Veruj mi da bi mnoogo ljudi volelo da naruce BAS TU karticu,ali ja mislim da bi mb soft sam sebi pucao u stopalo(zbog MSI karti koje su ipak skuplje a nimalo bolje,naravno model za model).
Znaci,pogledajte test na digit life-ovom sajtu(mislim da je 6600(GT) roundup),i voila:AXLE 6600GT je NAJBOLJA PO SVIM kriterijumima...Jos je jeftinija od parnjaka iz Asusa,Msi i drugih.Sad razumes zasto taj model nikada nece biti uvezen...(daj Boze da se varam 🙂 )
Poz

Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu, ja sam gledao round up, kod nekih Rusa, mozda je to taj isti sajt. Ima medju 2 najbolja hladjenja od svih proizvodjaca 6600GT.
Nego eto ovde u Srbiji smo primorani da kupujemo odredjene proizvode ne mozes da biras. I posle neko prica kako smo mi kupci neupuceni, uvoznici sve to rade za nase dobro 😀 more treba njima :whip:

Jos jedno pitanje ako neko zna, u cemu je stos sa MSI 6600GT, kod nas kod pojedinih prodavaca mogu da se nadju po vrlo pristojnoj ceni sto je pohvalno, za 60-70 eura manje kostaju nego Asus, da li je sve u redu sa tim karticama, na koliko im ns je memorija?

Poslednja izmena:
ivanbo2003 je napisao(la):
Axle je valjda sa Taiwan-a,inace odlican(mada mali) proizvodjac.Trenutno nema doticnog modela u mb softu,valjda ce ga uskoro dobiti,drugar treba da je uzme pa postaje nestrpljiv :cigar:

Prvo nisu sa Taiwan-a već iz Hong Kong-a. Proizvodnja je, normalno, u Kini. Imaju 2 fabrike sa više od 600 zaposlenih, kao i "sales office" u Dablinu. Drugo ni malo nisu slabi sa proizvodnjom, dosta su zastupljeni u Aziji, što AXLE-u i jeste primarno tržište uz Pacifik. Takođe pokrivaju tržišta kao što su Rusija, Južne i Istočne Evrope. Veoma su aktivni u "OEM" vodama na šta im ide više od 30% proizvodnje...

Pogledaj listu grafickih rangiranih po snazi, pa sam odluci. Licno, za te pare, rekao bih ti kupi NOV "TUL PowerColor Radeon 9800Pro All-In-Wonder". Ako ti ne treba sav gadzet koji ide uz u karticu, onda kupi taj 9800XT.

BokiPK je napisao(la):
Pogledaj listu grafickih rangiranih po snazi, pa sam odluci. Licno, za te pare, rekao bih ti kupi NOV "TUL PowerColor Radeon 9800Pro All-In-Wonder". Ako ti ne treba sav gadzet koji ide uz u karticu, onda kupi taj 9800XT.

Potpuno se slazem!

BaneJ je napisao(la):
Elem, menjam graficku, imam nameru da izdvojim max. 150e za zadovoljstvo. Treba mi nesto sto ide na AGP. Nasao sam polovan 9800XT za te pare koji mi se mnogo dopada zbog 256bit magistrale sa mem... Ali, od druga sam cuo price da se moze naci za te pare ili manje agp 6200-tice modovane u 6600 (otkljucani pipelineovi). Sta mi je pametnije - polovan ispravan 9800XT ili srpski rulet sa pipelineovima?

P.S. Vita jela, zelen bor... Cekam brzi odgovor!
Imao sam i jednu i drugu i mogu ti reci da su perfomanse identicne,znaci uzmi koja ti je jeftinija....😉
Poz...

SuperStarr je napisao(la):
Prvo nisu sa Taiwan-a već iz Hong Kong-a. Proizvodnja je, normalno, u Kini. Imaju 2 fabrike sa više od 600 zaposlenih, kao i "sales office" u Dablinu. Drugo ni malo nisu slabi sa proizvodnjom, dosta su zastupljeni u Aziji, što AXLE-u i jeste primarno tržište uz Pacifik. Takođe pokrivaju tržišta kao što su Rusija, Južne i Istočne Evrope. Veoma su aktivni u "OEM" vodama na šta im ide više od 30% proizvodnje...
Hehe ,nije malinjak nego kupinjak :d (ko je gledao klip razumece :d )
Salu na stranu,moja greska za Taiwan,mislim da sam negde procitao nesto za Axle i TAiwan pa povezao...
Elem ja uzeh danas (kao i moj drug) Asus N6600/TD 128 AGP(125 e),ima 3.6ns memoriju,pa cu da istestiram malo...Izrada je izvanredna.Jos nisam OC al cim bude :type: bice i postovanje markova XX 😉
***,hteo sam Axle al u Mb softu stvarno izgleda da ne zele da ga nabavljaju(kazu ko zna kad ce ga biti...mislim na 6600).Prelomih i uzeh Asusa.SAd cemo da vidimo kako se pokazuje mali junak 🙂
Inace da podsetim deliju da cu mu uskoro poslati Bios na PM da baci pogled(na tajminge,tj. da li moze nesto da se ubudzzi sa 500.rom-a na moj bios).Uh,moram da OC 🙂
Poz

banetu sam danas pokupio 9800pro tako da ovo moze i da se zatvori. mislim da je zadovoljan. ima oko 6000 poena u 3d marku 03 bez oc-a.

Nazad
Vrh Dno