Šta je novo?

MSI 9800Pro-problemcic(HITNO)

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Kupio sam par dana pre NG Msi 9800Pro od jednog decka sa foruma,i juce je ubacim u komp umesto GF 4 Ti 4200 Leadteka i krenem da instaliram WIn od pocetka.

Prodje sve OK,i krenem da udjem u Bios kako bih ubacio jos jedan Hard disk,kad ono CVRC ispise mu na monitoru(Samsung TFT 19") da ne moze da podrzi tu rezoluciju.

Ploca je Msi KT3V i mislim da je rezolucija Biosa 320*240,a u knjizici od Msi-ja pise da najniza podrzana 2D rezolucija je 640*480?!?!?!

Sve ostalo radi OK,kao i kad je ubacim u novi A64 komp sa Asus Nf3 plocom

Hitno mi je potrebno resenje,molim za pomoc :S:

BAs nikog da mi pomogne u resenju ovog cudnog problema?

Rezolucija BIOS-a je 80x25 tekstualnih karaktera, to nema veze ni sa 320x240 ni sa 640x480, to je tekst mod koji mora biti podrzan... ako se monitor bas pravi lud, nakaci neki CRT pa onda...

Sad vise nisam pametan sta je problem?!

Na monitoru se ispise da je video mod unsuported,ali kad vratim GF4 Ti4200 sve sljaka OK?!

fora je sto ati izgleda gura osvezavanja koja monitor ne moze da podrzi

playerPA je napisao(la):
fora je sto ati izgleda gura osvezavanja koja monitor ne moze da podrzi

Ovoga se nisam setio,sasvim je moguce da si u pravu.Ako je ovo problem,jel imas ideju sta da radim?

Decko od koga sam uzeo karticu ima isto TFT Samsung monitor 17" naspram mog koji je 19"(model 191T),ali je po njegovim recima kod njega radilo sve bez problema

Mozda je glupo ali jel si probao da pri startup-u pritisnes ono autoadjust dugme ili u osd meniju ima neka stavka oko osvezavanja. Ne znam dal nam je isti OSD, posto ja imam 710N.

face je napisao(la):
Mozda je glupo ali jel si probao da pri startup-u pritisnes ono autoadjust dugme ili u osd meniju ima neka stavka oko osvezavanja. Ne znam dal nam je isti OSD, posto ja imam 710N.

BAs sam to malopre pokusavao,ima stavka za osvezavanje ali tamo nista ne muga da menjam.

Koje je to autoadjust dugme?

PA ne znam dal ti imas, meni kad god se poremeti rezolucija ili bilo sta, imam auto dugme koje stisnem i sam sredi sve. Valjda to svaki tft ima. Znaci ne ono ko na CRT-u da ja sad razvlacim sliku, centriram, drz ne daj, vec on to sve sam uradi u milimetar. E sad ne znam dal to utice i na razoluciju, tj. sam se prilagodi rezoluciji ili sta vec. Mislim nemam pojma, lupam, ali mozda i pomogne.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Rezolucija BIOS-a je 80x25 tekstualnih karaktera, to nema veze ni sa 320x240 ni sa 640x480, to je tekst mod koji mora biti podrzan... ako se monitor bas pravi lud, nakaci neki CRT pa onda...

I ti studiras elektro? :d
Jel' ste vi na faxu radili malo sa Altera ili Zylinx plocicama i sa iscrtavanjem gluposti na ekran? :d
Mali hint: i tekst se iscrtava kao i grafika, nemas matricu sa slovima pa da je "projektujes" na ekran. ;)
Inace, rezolucija je 720x400, ako se ne varam.

@Calibra 4WD
Ako nista drugo ne uspe, a ti pozajmi od nekoga drugi monitor, k'o sto kaze Voodoo, podesi sve i vrati ga ;)
BTW, i'zem ti plocu koja ne radi auto-detect bez ulaska u BIOS. :d

Problem resen!

Nisam uspeo da nadjem ono autoadjust dugme,vec sam prilikom ulaska u Bios iskljucio monitor i upalio ga,valjda je tom prilikom iskenirao rezolucije i frekvencije i prilagodio se

Vrh Dno