Šta je novo?

MSI 9800PRO, gde i kako!!!

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
MSI 9800Pro već duže vreme ne stiže u Pakom (ni u zelenoj ni u crvenoj varijanti). Da li neko zna o cemu se radi i da li će uopšte da se prodaje ubuduće ili je plaćen ceh dolaska nove generacije GPU-a (koja uzgred u AGP varijanti u toj klasi do 200e nema sta da ponudi)???

Znači definitivno nema ništa od nje više. CCCCCC... e koji sam ja baksuz. 😡

Bice ih u MBSoftu sledece nedelje, bar su tako meni rekli!

Meni to pričaju i u Pakomu i u MB softu već par nedelja. Ali daj bože...ostaje nam da se nadamo... jer u suprotnom prelazim na 6800LE. Tu su negde sa cenom a i performansama(6800LE je nešto brža). Ali ja sam ATI fan pa ..beš 😡 par frejmova Radeon je radeon. 😀 🙂

A sto si se zalepio bas za MSI? 😀

Imas Sapphire 9800Pro u Sintehu po sjajnoj ceni!

Samo sto sinteh ne radi maloprodaju :trust: sto je Nedjo zaboravio da kaze

PC Centar??? pa ti ubijaju sa cenama. Imao sam prilike da se ponudim da kupim nešto preko računa kao da eskiviram porez... ali, ne momci su bili dosledni da to nemože baš tako, nego bla, bla,bla...
Ej kakva je sphire 9800pro i dali je 210€ cool cena za nju?

Za Deliju:
Dragi moj sapatniče (mislim na ovu bruku od večeras, a možda je 1:2 i dobar rezultat 😡 e Džajiću %$#$#%# tvoju), da sam bio pametan pa da sam se malo stegao i malo pozajmio... i uzeo od tebe, ali... znaš i sam kakva je situacija bila... a i ti si je vidim brzo udomio. 🙂 Nisam se vezao za MSI ja zbog cene koja jeste najniža, već zbog R360 jezgra, pa kao trebalo bi dobro da se klokuje, ali ako je dobar taj saphire imam ponudu od lika sa foruma za nju, novu u full paku... pa...
Nego još se lomim, imam i MSI 6800le po 230€, ali ATI mi je prirastao za srce.
Šta li je bolje za nadolazeće i već postojeće igre? :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Kao prvo, Dzajica treba streljati! 😡

Ne znam sta da ti kazem. Ja sam prodao MSI (391.5/702MHz) zbog toga sto mi je trebala hitno lova, a 2 nedelje kasnije sam pazario Sapphire za 170€ od lika sa yu.oglasi news grupe i mogu da ti kazem da se vise klokuje. Pogotovo sto sam uz pomoc CoolerMaster CoolViva hladnjaka za GPU i hladnjaka za memoriju (zajedno oko 22€) i par fanova koji duvaju u sve to (znaci sve zajedno manje od 200€), dobio punokrvni XT na 412/752MHz (stabilno i u Doom3, dok ATI Tool radi na 428/763 oko 3h bez artifakata) sa sve temperaturnom sondom. Cinjenica je da se nove 9800-tke slabije klokuju od onih starijih (verovatno se oslobadjaju zaliha R360 procesora koji nisu hteli da rade na XT clocku).
Inace, sve nove 9800Pro kartice dolaze sa R360 jezgrom, a neke (tu spada i Sapphire) su radjene po default XT PCBu, pa stavljanjem XT BIOSa podrzavaju i Overdrive temperaturni senzor.

p.s. Pazario sam u isto vreme i Club3D 9800Pro za cimera za 175€ i GPU se isto klokuje kao i na Sapphire, dok memorija ide do 720MHz. Treba malo procunjati i moze povoljno da se nadje. Racunaj da na graficke u firmama ide porez.

Izvini Delija na iskazivanju skepse, ali mi nije jasno odakle ti takve cene??
Ljudi koji se bave prodajom hardware-a uzimaju Saphire po dilerskoj od 180-190 Evra.

P.S. Naknadno sam video da ide još + porez. 😀

Poslednja izmena:
Zdravo delija,opet ja :wave: (secas se:je li a koliko ti imas godina?).Zanima me GDE kupijes po takvim cenama i KAKO(ja cunjam pa ne nalazim takve cene :trust: :smash: )?Reci i nama GDE i KAKO da i mi uzmemo nesto.Budi drug pa nam postedi noge. 🙂

Poslednja izmena:
Pa rekao sam: yu.oglasi

Coveku isto trebala hitno lova i to je to...

Ovo je pravna drzava i porez mora se plati. Imas 3D Club kartice u "Imtelu".

Vi rekoste DRZAVA? |>>

Ako je neko u situaciji da mora da plati porez na dobru graficku, vise mu se isplati da utopi svoju masinu i da uzme celu novu, bez poreza, tj sigurno manje izgubi od tog poreza...

pogledaj u malim oglasima

Moorhuhn je napisao(la):
MSI 9800Pro već duže vreme ne stiže u Pakom (ni u zelenoj ni u crvenoj varijanti). Da li neko zna o cemu se radi i da li će uopšte da se prodaje ubuduće ili je plaćen ceh dolaska nove generacije GPU-a (koja uzgred u AGP varijanti u toj klasi do 200e nema sta da ponudi)???

Pa sad ako ti bas to treba eno baja sad prodaje MSI 9800pro u malim oglasima ovde na benchu za 190 evra a kaze da radi kao 9800xt ima i garanciju

pa ti vidi sta ces

To koliko radi kao XT treba proveriti u praksi. Vecina novih kartica bas fino pravi "sneg" u Doom-u 3. 🙂

Delija je napisao(la):
To koliko radi kao XT treba proveriti u praksi. Vecina novih kartica bas fino pravi "sneg" u Doom-u 3. 🙂

s' obzirom da je moja malenkost postavila gore spomenuti oglas (benchmark forum / mali oglasi), ako si zainteresovan za karticu mozes da je probas u praksi. kada sam je kupovao imao sam mogucnost da probam desetak istih kartica pa da izaberem. prodajem je samo zato sto sam nabavio 6800LE (koji sam takodje izabrao iz gomile istih pa radi 16/16)

Na koliko se max klokuje? Naravno bez "snega" 🙂

Poenta je u tome da takt od 391/338(675) na koliko radi pomenuti MedionXXL(ciji je BIOS uflesovan) nije ni blizu pravom 9800XT 412/365(730)?

Kolike su razlike izmedju X700 i 9800 pro,koliko znam imaju isto cevki 8*1 ali 9800 ima 256bitni memoriju.Cena X700-ke bi trebala da bude oko 200evra ,zar ne,znaci slicne su cene

E, da li vredi ova graficka kartica(odnosno da li je mnogo losija od MSI,Sapphire):
Canyon ATI Radeon 9800 "PRO" 128MB/128bit

Poslednja izmena:
Ako dobijas garanciju i ako je drzis na defaultu sve jedno ti je koji je "brand".

Naravno, ako je i cena povoljna.

128-bitna ne moze ni pod razno da bude pro.9800pro SU ISKLJUCIVO 256-BITNE,a tu 128-bitnu caku su uzeli od safira pa su ljudi razapeli safira na netu zbog toga(cak su neki pokrenuli sajtove protiv safira(SAPPHIRE) zbog te "male" zvrcke).

E, je*o te, 'ladno nisam procitao da je 128-bitna! Ups! :d

@stromen, bolje zaobidji!

stromen je napisao(la):
E, da li vredi ova graficka kartica(odnosno da li je mnogo losija od MSI,Sapphire):
Canyon ATI Radeon 9800 "PRO" 128MB/128bit

To su original ATI kartice, jedino sto je ASBIS/Canyon promasio, to nije PRO varijanta nego SE.

Delija je napisao(la):
Na koliko se max klokuje? Naravno bez "snega" 🙂

Poenta je u tome da takt od 391/338(675) na koliko radi pomenuti MedionXXL(ciji je BIOS uflesovan) nije ni blizu pravom 9800XT 412/365(730)?

MSI 9800PRO koju sam spominjao radi 420/370 bez snega u 3dmarku 03, a isti prolazi (doduse sa snegom) na 445/385.

"Slucajno" omasili 😀 😀 :smash: :d bolji vic nisam cuo skorije 😀 😀 😀(da pogodim imaju OCI sapphire-no plave hahahahahahahahaaaahhahahahahha 😀 )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno