Šta je novo?

MSI 8800GTX HD OC

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
koji su najbolji drajveri?

da li neka starija ili najnovija verzija?

trenutno imam instaliranu najnoviju verziju,ali imam padove FPS-a u COD6,padne cak na 29fps.

detalji su sve na max,iskljucen AA,rezolucija 1680x1050

da li je to toliko zahtevna ta igra kad opadne FPS ispod 30 u guzvi ili treba da se instalira neka starija verzija ?

Ja sam uvek za najnovije drajvere, nije to bas toliko stara karta pa da uskladjues.

onda je definitivno gusi procesor iako radi na 2.8ghz.

da li bi recimo athlon x2 240 na jedno 3.5ghz poboljsao situaciju ?

recimo 10,15 FPS-a u igrama ?

Pa ako koristis procesor iz potpisa, definitivno je on gusi. Athlon 4000+ je preslab za nju cak i na tih 2.8, preporodices se sa tim x2 [email protected].

odlicno,hvala...pa da,koristim ovaj procesor,mada gledacu da uzmem u skorije vreme x2 240.

poz.

Taj Athlon 240 neces morati ni da overklokujes, jer je u rangu sa e7200. Tako da ce sasvim lepo da tera tu grafu.

I meni sa masinom iz potpisa padne na 29-30FPS u dimu u onoj misiji skoro na pocetku, mislim da je druga kad idu dzipovima... A inace ovako je mnogo veci FPS.

I meni sa masinom iz potpisa padne na 29-30FPS u dimu u onoj misiji skoro na pocetku

e upravo to.
mislim da je to ona misija kad se vozim u dzipu kroz onaj razrusen grad,pa m tu padne na 29fps,ali inace je ok.

znaci da nije do moje masine,vec do igre :)

@domcale: pa naravno da ne bi bilo steta samo napomenuh da je bolji od te matore 4000+
Bojane slobodno uzmi proc, posto je sada oko 40evra sto je smesno :) iskoristi priliku ;)

iskoristicu priliku kad bude 30e :-devil-:

da li bi graficka isto radila sa x2 240 i sa x4 620 ?

posto me jedan clan posavetovao na PM da je bolje da skrpim jos malo love i da pazarim najjeftiniji procesor sa 4 jezgra,odnosno x4 620 ?

znam da bi bilo to super,ali posto nemam sad toliko love,mislio sam da pazarim samo x2 240.

hvala.

ne trebaju ti 4 jezgra za gaming

u redu,hvala.

mada ce ionako vremenom sve postati zahtevnije,pa cu kad tad preci na 4 ili 3 jezgra,zavisi sta budzet bude dozvolio,a do tada cu uzeti x2 240,pa da vidim preporod u igrama u odnosu na starog x2 4000.

hvala svima na pomoci i odgovorima.

samo da kazem da se strasno greje.

namestio sam fan inace na 70%,to je neka granica tisine.
temp u igrama dodje do 90 stepeni posle 10-ak minuta igranja i restartuje se komp,vec 2 puta se to desilo.

sad sam povecao na 85%,malo je bucnije,ali valjda ce brze izbacivati toplotu.

inace jedan vent 12cm sa strane duva direktno u nju.

race driver grid,svi detalji na max,4x aa,1680x1050,fps je uglavnom oko 45 :)

Ubaci nove drajvere, bice bolje sigurno... Promeni cpu i bice bolje u svim igrama!:wave:

naravno.
drajveri su stavljeni najnoviji,rekoh u prvom postu :)

sad sam podesio fan na 85% i temperatura ne prelazi 80 stepeni,to je max koliko je dostiglo,a inace se vrti oko 73 :)

I ja sam primetio da u toj misiji sa dimom graficka bas digne temperaturu, tako da nemoj da brijnes nije samo kod tebe :d

Izduvaj prasinu iz kulera graficke..

a posto ti grafika i onako nije u garanciji skini lepo cooler, i stavi neku dobru termalnu pastu. pri tom ga i detaljno ocisti.

da zameni pastu, ja sam to uradio na 9800GTX+ stavio OCZ Freeze, i mnogo je hladnija i trpi vece klokove.

izvinjavam se za off. ja sam se razocarao u ocz freeze, AS 5 je mnogo bolja, mnogo se lakse nanosi i daje manje temperature. Freeze nikad vise:)

Tebi je temperatura graficke 80 stepeni ??? lol ,barem je bolje od mije bivse graficke 6200 koja je jedno vreme letnjeg perioda drzala rekordnih 118 stepeni .I to da je jedan dan...nego je tako radila dosta vremena ...i sto je najcudnije nije ni crkla xD

za 8800gtx je 77 stepeni radna temperatura s obzirom da je oc varijanta 73-80 nije lose .

pa da.
namestio sam fan da se vrti na 75% fiksirano.
imam vent 12cm na bocnoj stranici u visini graficke,tako da duva direktno u nju.
probao sam i bez tog bocnog venta i temperatura ode gore nekih 5 stepeni.

a imam jos jedan vent koji duva dosta jace od ovoga i mogu da se kladim da bi spustio temp za ~10 stepeni,ali me mrzi montirati :D

ma ustvari,idem da ga montiram pa da vidim dokle ce onda da ide temperatura.

edit : sa onim starim ventom,temperatura je isla do 80,85 u GRID-u posle nekih 10 minuta,a sa ovim jacim ventom ne prelazi 65 stepeni :zgran:

idem je poterati u Furmarku sa extreme burning mode pa da vidimo :smoke:

vent izuva.

mali test
Fan graficke je fiksiran na 75%.

dakle,u Furmarku su sledeca podesavanja:
-1680x1050
-xtreme burning mode
-4x AA
slika

da imam jos jedan isti vent tamo gde je zuta tackica na slici,mozda bi bila jos za 5 stepeni niza temperatura :)
http://img525.imageshack.us/img525/421/dsc01738y.jpg

strasan je vent,samo je malo bucniji,a iznenadio me koliko je oborio temperaturu,sa onim obicnim ventom koji je dosao uz kuciste,temperatura u GRID-u je oko 80-85 stepeni,a sa ovim sto sam sad stavio oko 65,66.

Poslednja izmena:
koliko ti baca u 3d marku 06 na def. interesuje me ukupan skor. bas sam skoro sredjuvao jedan komp. q6600 u kombinaciji sa ultrom8800 skor je bio 15500.

e pa ***,gde je moj procesor od tog q6600,imacu mnogo manji skor.

moj trenutno radi na 2.8ghz.

evo instalirao sam 3dmark 06.

jel da ga pokrenem sa opcijama na defaultu,dakle da nista ne diram,ili treba nesto da promenim ?

na kojim podesavanjima si testirao,pa da izvedem i ja identicno ?

evo i slike,pa reci jel su podesavanja ok ili treba menjati nesto.
testahc.jpg

Poslednja izmena:
ok. samo pokreni i rezolucija je ok.

:zgran::zgran: Pa i ja imam veci... skor :) Baci taj cpu!

Nazad
Vrh Dno