Šta je novo?

MSI 7870 TWIN FROZR III OC 2GB Problem!!!

2hertz

Cenjen
Učlanjen(a)
21.04.2010
Poena
151
Naime kupio sam ovo cudo u Win-Winu pre 4 dana, uredno izbrisao stare drivere od prethodnog 6850, uz pomoc driwer swepea obrisao "zaostavstine" ....itd...
Instalirao novi katalist 12.8 sve takodje islo ko podmazano...
E posto je sve krenulo po planu, prvo sam odradio par benchmarka sa Haevenom dx11 3.0 sve radi kako treba,skor je bio nesto oko 990 na max podesavanjima.
Odradio par stres testova sa Msi kombustorom takodje sve u redu temepratura je isla i do 70 u max loadu.Sto je kapiram normalno.
E onda upalim BF3 da konacno vidim performanse,gle cuda zaista dobro radi pri najvisim podesavaljima, i tako pljasnem jednog drugog ....lepo mi ide mislim se...I onda momenat razocarenja!!
Pljas, CRN ekran i horor zvuk u slusalicama!:mad::mad::mad: Naravno komp je zabo, sleduje hard reset.A pritom nema BSOD.
Posle sam probao jos neke igre tipa WOT, Skyrim ista prica...Black screen, looping sound... I sve to skroz random za 15 min il za pola sata...
Citao sam na guru 3d i jos nekim sajtovima stranim da ima mnogo ljudi koji se zale na ovu kartu bez obzira koji je proizvodjac i svi oni imaju isti il slican problem.
Probao sam razne stvari sto sam procito po netu od downclokovanja do brisanja firefoksa koji moze da pravi problem itd itd uvek ista prica.
Inace napajanje nije sigurno posto imam cm gx 650w 52A na 12 volti.Ako neko mozda zna sta bi moglo da se uradi nek pise!
A na kraju uvek ostaje da je zamenim mozda za neki 660ti...:sceptic:

probaj kod nekoga na drugom rachunaru....probaj update biosa na plochi, ili mozda nekiu stariju verziju drajvera.....mada meni vec smrducka da je to za reklamaciju....

Meni je tako riknula 5850 svojevremeno samo sto je na kraju posle pola sata bio crn ekran skroz. Verujem da je primerak felerican. Reklamiraj ti to. Valjalo bi da probas kartu kod nekoga cisto da budes 100% siguran ali mislim da nema pomoci.

Probao sam sa starijim drajverima, flasovo plocu(ASUS P8Z68-V/gen3 bios poslednji 3402,cpu i5 3570k) opet isto. I takodje nebitno dal je default cloack il malo oc bez dizanja voltaze, juce sam igrao bf nesto tipa sat i po tek onda se desilo da zabode.A nekad posle 10-15min.EVE online takodje zamrzava.Nego brine me da nije to neki driver problem posto u 2d reizmu (u windovsu) radi normalno a cak i benchmark prolazi.Pa da nebude da ja zamenim karticu a onda Jovo nanovo.?!
I mozda ce oni tamo u servisu da puste sinteticki bench koji ce verovatno da prodje pa ce da mi kazu da je karta u redu....Mada svejedno cu da odem nije ta karta malo para....

eliminishi mozda neku nekompatibilnost sa plochom ili platformom, pa probaj na nekom drugom kompu, vidjao sam tripove tipa da se grafika ne gadja sa ram memorijom itd....
vidi shta se deshava sa temperaturom naponske na grafici (trebalo bi ta u gpuz imash i taj senzor)...probaj da podesish ruchno ventilator da se vishe vrti ili pak povecaj napon...chisto da eliminishesh nekompatibilnost, odnosno da utvrdish da je karta neispravna 100%

E pa proverio sam to sa naponskom jedinicom izgleda da je normala temeratura oko 60 u full loadu, probao sam jos reinstal wina.Ni to joj nije pomoglo uvek ista prica.Otiso sam i reklamirao karticu i menjam je za gtx 660ti.
Za koji dan ce da stigne pa taman da vidim i koja je bolja:)

Sta ima da mozgas, 660TI je brza karta, ne znam samo kolika je razlika u parama.

pa moracu da doplatim jedno 5k al kad je bal nek je na vodi....***em ih, vrlo moguce da je do drivera al necu ja sad da cekam da se Amd smiluje da izbaci nove koji ce mozda da rade kako treba.

Stigla Msi 660 ti pe oc radi kao svajcarski sat.Doplata je bila jos soma ipo dinara.Tako da sam nasao resenje za Amd karticu, uzeo sam nv :p
I buy the way Sajber Kurajber, jeste karta je jaca.Osetno jaca u bf3.Ostalo nisam testirao.

Neka te lepo sluzi druze, doplata je vise nego vredela u tvom slucaju ;)

msi 7870 twin frozr 3 oc 2gb

pozdrav svima na forumu! naime moj problem je sto sam razocaran u ovu karticu (7870 tw3) jer sam imao 6850 i porast u FPS-u u vecini igara nije veci od 5-7 fpsa na istim visokim podesavanjima. moj ostatak konfiguracije je fx-4100 radi na 4.0ghz, 8gb ddr3 hiperx 1600, ploca gigabyte 990fx, napajanje chiftec 550w. koristim win7 64-bit, catalyst 13.4 itd. e sada dali je moguce da se tu nesto ne podudara jer na papiru bi trebala da je mnogo brza. npr armu 3 beta igram sa 6850 na very high na 18-25fps a sa 7870 tw3 na 15-20! u nekim momentima padne ispod 10fps:mad: tako je i u gta4 sa icehancer modom...

Arma i GTA4 su procesoriski zahtjevne igre tako da nije cudo sto imas isti ili malo veci fps.

6850 I 7870 su nebo I zemlja. Osetno je jaca 7870.

5bGlIjW.png

Verovatno je do CPU-a kao sto goldi rece. Probaj neke druge manje CPU zahtevne igrice.

Poslednja izmena:
Vrh Dno