Šta je novo?

msi 7850 Problem sa horizontalnim linijama

Milan97

Poštovan
Učlanjen(a)
26.04.2015
Poena
69
Imam msi 7850 i imam problem sto mi se pojave neke horizontalne linije po ekranu u nekim igrama izgledaju kao neki talasi i slika trepteri to mi se vec desavalo sa nekim amd grafickim ali ne znam u cemu je problem do sad mi i nije toliko smetalo ali sada mi pravi bas veliki problem.Graficka je u garanciji jos ako mogu zbog toga da je posaljem na reklamaciju super.

jel' VGA konekcija sa monitorom?ako jeste,zamena kabla/adaptera je resenje,ako vec monitor nema digitalnu (DVI,HDMI,DP) konekciju.u svakom slucaju isprobaj na digitalnoj konekciji kartu svakako,ako radi kako treba nazalost moraces da juris kvalitetan kabal i DVI na VGA adapter...

probao sam pre par meseci sa hdmi kablom ista prica inace ja koristim TV 22 ince fullhd ima sve izlaze

Smanji napon.
Meni je lepi kokan u temi...ja mislim... 7850 zamrzava sliku pomogao oko neke stare 4890.
U igri baci zelenkaste tufnice...i na kraju zabode ekran posle par minuta.
Ubacio modovoni bios i to se vise nije desavalo.

zasto bi to radio kad je graficka pod garancijom i jos da je pokvarim kad joj budem bios ubacivao tako da mi garancija nista nece znaciti

Poslednja izmena:
tacno tako.sve i da ima bios update,snimi problem,reklamiraj,posalji im snimak problema i to je to.eventualno ponesi kod nekog da iskljucis eve sto je do tebe.

tacno tako.sve i da ima bios update,snimi problem,reklamiraj,posalji im snimak problema i to je to.eventualno ponesi kod nekog da iskljucis eve sto je do tebe.

HAHA lepo je znati da imas defektnu karticu, resio sam problem za 5min, malo sam se poigrao u msi afterburneru i core clock sam spustio sa 900 na 750 i sve radi normalno. Ali ovaj problem sam imao na svakoj amd kartici, a imao sam ih doosta i mislio sam da je do monitira ili kabla.Jel mogu da se zalim na ovo i je l ce prihvatiti reklamaciju

Kao prvo to nema veze sa Amd i NVidie se.kvare samo tako
Karta ti je zrela za reklamaciju

zasto bi to radio kad je graficka pod garancijom i jos da je pokvarim kad joj budem bios ubacivao tako da mi garancija nista nece znaciti

Druze,ja sam napisao kako sam ja resio slican problem.
Uzgred,ako imas garanciju,zasto se ovde toliko davis,pravac tamo gde si je kupio i mirna glava.

Nisam mislio nista lose da ti kazem, ti si mi i pomogao da otkrijem sta je problem, zato hvala,a pitao sam da li mogu za to da reklamiram iz razloga ako to nije problem do graficke,nego do kabla,monitora ili neki drugi problem.Ali ne znam koju da uzmem u zamenu nisam pametan cene su katastrofa u win winu 750ti 2gb 18000 din preko neta ako narucujem a r9 370 19500 ja bi doplatio jos nekih 6000 ili 7000 din ali za te pare najbolja je r9 370 mozda je bolje da uzmem neku u ceni moje kartice da ne doplacujem da uzmem naprimer gtx750 ti 1gb ili r9 360 i da prodam pa da dodam jos 50e i da uzmem neku gtx960 ili 280x. I zanima me da li mogu da im kazem da mi vrate pare posto sam procitao negde na forumu pre 2-3 nedelje da moze to pa nisam bas siguran u to?

ako nemaju istu kartu da ti daju,imas pravo da odbijes ponudu za zamenski uredjaj i da trazis pare nazad.

mora da bude indenticna kao tvoja,dakle cak isti SKU ne samo model (posto safir ima ruzan obicaj da izbaca nekoliko SKU-a a fakticki razlicitih modela(razlicita memara,VRM...) pod istim model number-om),ali to tebe slabo dotice,i moraju da ti daju novu garanciju u duzini prvobitne,dakle ako si uzeo ne-repariranu i dobio dve godine,fakticki bi morali da ti daju opet dve godine i na repariranu,sto sumnjam da ce urade.tebe ne zanima sta je kako radjeno sa njom,tebe zanima da ona radi kako treba.

a da izbegnes situaciju gde zbog nekog sitnijeg problema koji je do tebe (npr losa struja u sobi) te cimaju mesec dana pa ti vrate uz obrazlozenje da je sa kartom sve okej,ponesi kartu na provereno full ispravan racunar da je probas.

Nazad
Vrh Dno