Šta je novo?

MSI 7730 1GB DDR5

Iwanche

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2014
Poena
160
Imam problem,povezan mi je racunar HDMI kablom sa TV-om i u poslednje vreme samo mi pocrni slika,par sekundi,pa vrati,nebitno sta radim na kompu,kada surfujem,gledam film ili bilo sta drugo,par puta samo pocrni ekran i vrati,nekoliko puta tako i na kraju nece vise da vrati. Probao sam sa drugim hdmi kablom,ista stvar,drajveri takodje,jedino nisam probao druge kablove,tj. Dvi,jer ih nemam.

Ja bih ocistio slotove za grafiku i ram, a zatim proverio sa drugim napajanjem, pa bih odatle trazio problem dalje, ako si resio drajvere i OS. :)

Evo zanimljiva stvar. Na vivax tv-u, koji mi je u sobi, racunar radi preko hdmi-hdmi kabla, bez gubljenja slike, znaci najnormalnije. E sada, uzeo sam kucni bioskop, i povezao to sve na SONY tv, jer je slika, logicno, neuporedivo bolja, jer gledam filmove i vratio racunar na sony tv, i naravno opet problem, isti. Iako je kabal iz racunara otisao u resiver od kucnog bioskopa, a iz resivera u televizor, mislio sam da ce to resiti problem, medjutim isto. Znaci nebitno da li hdmi kabal ide direktno iz racunara ili iz resivera. Da li je do grafike? Sta moze tu da bude nekompatabilno? Nisam pametan.. Da li da vratim fabricka podesavanja na tv? Da vratim neki raniji drajver od tv? Sta mogu da uradim?

Pa znaci SONY pravi problem ne graficka...mislim da ti to jasno kada procitas sta si napisao. Nije do kompa i graficke..slotova prasine itd...

Imao sam sličan problem....i rešio sam ga tako što sam vratio stare drajvere za grafičku. Meni se nešto slično dešavalo kao kod tebe, ali posle update drajvera....šta više, nisam imao sliku, računar nije prepoznavao tv. Posle uninstall drajvera i povratka na osnovni (stari) sve je proradilo.

Pre bi presao na APU A10 6XXX pa i 5XXX nego se drkao sa 7730, lepo ocisti i prodaj, uzgred moz biti da i imas APU il integrusu,napisi sta imas u moja masina

Samo da kazem ovde kako sam resio problem,sada tek stigoh.
Problem je bio,verovali ili ne u antenskom kablu od sbb-a,kada je on u tv-u,slika na hdmi se gubi,sasvim slucajno sam provalio,kada sam vadio kabal od kablovske. Verovatno je negde provukao struju.
P.S. Nemam integrusu na ploci.
Ali inace menjao bih grafiku,za neku u cenovnom rangu od 100-150€… Moze neka preporuka..

Radeon R9 270, 270X ili 285.

A inace, koje napajanje i procesor imas?

Napajanje Chieftec 750w,a procesor E8400.

Procesor ti je preslab za bilo koju 100-150 evra graficku, pa je bezveze da bacas pare. Onda njega obavezno menjaj.

Koju plocu imas? Mozda mozes 771 mod, da bocnes Xeon E5450 (= Q9650) za 30-40 evra. I onda lagano trazis R9 270, 270X.

Imam gigabyte 775 plocu,i mislio sam da menjam sve,malo po malo,posto ne bih odjednom da dam 300-400€…
Prvo sam mislio da uzmem grafu,pa procesor?
Sta mi ti predlazes? Posto je to ploca sa ddr2 memorijom,a imam je 4 gb,pa bih i plocu neku ddr3 uzeo ili da ne menjam plocu,a da uzmem neki xeon,sto ti kazes i grafiku. Sta prvo da uzmem procesor ili grafiku?

nista nam to ne znaci dok ne das tacnu oznaku ploce,jos bolje da do detalja popunis 'Moja masina',za to i sluzi.

Evo popunio sam. Ako moze sada preporuka,sta prvo da menjam i sta sve da menjam. :)

trebalo bi da moze kseon na tu plocu,a imas fenomenalnu 'moj 775 mod' temu na forumu,pa zasuci rukave i baci se na citanje.sto se tice grafe,7790/260x - 7850 2gb je neki maks sa kojim bih ja isao na toj platformi,za sve preko treba i5 pa nadalje.

Sta bi mogao da uzmem od i5,koja ploca 4-8gb rama,za 150 €,moze malo i preko?

Uf, moze Xeon ali ta tvoja ploca ima samo dva slota za ram, steta... :/

i5 2xxx ili i5 3xxx idu na oglasima za 90-120 evra. (xxx u oznaci ti je nebitno)
Plocu mozes naci za 25-50 evra, samo obavezno gledaj sa sto duzom domacom garancijom. Ili mozda jos bolje, uzmes u prodavnici za 45 evra obicnu H61 plocu, dok ih jos ima: MSI H61M-P31/W8, 5309din u radnji na E.

U svakom slucaju, menjaj prvo procesor pa onda graficku. Kad bi vec uzeo tako neku solidnu, nema smisla da bleji sa onim procesorom.

Poslednja izmena:
i5 2xxx/3xxx zakljucan,prva najjeftinija sa sata3 i jedan stap od 8gb najjeftiniji koji nadjes.sto se tice xeon i 270x,moze ali ima vec poprilicno naslova koji nece moci da je iscede.meni iskreno je 7790/260x neki maks koji bi ja stavljao na tog kseona.

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovoru. Videcu sta da iskombinujem. I meni je ta opcija sa i5, najjeftinija sata3 i 8gb ram najbolja opcija, ali sam nestrpljiv, a ne daju mi se odmah pare za komplet.. :D

Recimo ta kombinacija sa i5 i postojecom grafikom, hocu li dobiti sta? Posto igram pes iskljucivo.. :D

A Xeon E5450 i R9 270x?

To je ok, ali ploca ti prima samo 4GB rama.
Lepo Xeon moze da gura tu graficku, i velika vecina igara bi fino radila na medium-high podesavanjima.

Recimo ta kombinacija sa i5 i postojecom grafikom, hocu li dobiti sta? Posto igram pes iskljucivo.. :D

Neces dobiti nista. Ne isplati ti se onda da prelazis na i5, kad vec cepas samo PES.
Takodje ti ni ne treba vise od 4GB rama.

Poslednja izmena:
Znaci Xeon E5440 i R9 270x i da pikam.. Trenutno je dovoljno 4 gb rama..

Za PES ti ne treba 270X. :d Idi slobodno na jeftiniju 7850, samo gledaj model sa 2GB rama i sto duzu garanciju.

Uzeo bih 270x, pa posle jos pojacavao vremenom.. :D
Ne znam vise ni sam.. :p

Pa dobro, 270X ce ti ostati za novi komp, kad-tad. :)

drugar,prvo smisli sta zelis pa sve ostalo.

Drugari,jedno pitanje. Smislio sam se sta hocu..
Posto sam prodao moju grafiku,sada bi da uzmem grafiku do nekih 14-15k dinara,sta mi preporucujete?
A za koji mesec ili dva cu da menjam plocu i procesor,plojku sam mislio da uzmem novu,negde do 70-80€,a procesor polovan po netu da nadjem do 150€,pitanje je samo sta mi vi preporucujete u tom cenovnom rangu.
Hvala puno..

15k dinara i 80+150 evra? To je odlicno, evo racionalan predlog:

MSI H81M-P33 ........ 40 evra nova u domacim prodavnicama
i5 4460 ................ 160 evra preko Madjara
i ostane ti 155 evra za graficku - trazis R9 280X sa sto duzom garancijom

Ne znam da li si uracunao i ram, ali ako mora i on, onda od ovih 155 oduzmes 45 za 1x8GB rama i 110 evra ostane za R9 270 ili 270X.

Poslednja izmena:
15k dinara i 80+150 evra? To je odlicno, evo racionalan predlog:

MSI H81M-P33 ........ 40 evra nova u domacim prodavnicama
i5 4460 ................ 160 evra preko Madjara
i ostane ti 155 evra za graficku - trazis R9 280X sa sto duzom garancijom

Ne znam da li si uracunao i ram, ali ako mora i on, onda od ovih 155 oduzmes 45 za 1x8GB rama i 110 evra ostane za R9 270 ili 270X.

Sto se tice memorije, treba mi i ona, tako da ostajem onda sa R9 270X..
Plocu sam mislio da uzmem na rate, u domacoj radnji, pa sam zato rekao do 80E.. Ali odgovara mi i ta od 40 E..:d
Za procesor tamo sledeci mesec ili za dva meseca mogu izdvojiti tih 150-160E, tako da mi pase i taj i5 4460..
Znaci ploca, procesor, grafika i memorija 350E.
Hvala..

Evo ovako,uzeo sam R9 280X..
Sada bih da radim dalji upgrade.
Za procesor trenutno mogu da izdvojim do 15k dinara,pa me zanima konkretan predlog, posle toga bih uzeo neku plocu i 8 gb rama u jednom stapu,za to bih takodje mogao da izdvojim do nekih 15k,takodje predlog i za plocu.
Procesor bih uzeo za kes, a plocu i memoriju na rate,da bih mogao da se iskombinujem sa parama.

Vrh Dno