Šta je novo?

MSI 7600GT problem...

BozicBata

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
925
Kartica prolazi 3dmark03 regularno i izbacuje 13558 poena. 3dMark05 i 06 uvek prekida na CPU testu uz poruku iDirect3DDevice9: Present failed: device lost (D3DERR_Devicelost). Menjao sam forceware i ista prica se desava. Da li neko mozda ima ideju u cemu je problem?

Poslednja izmena:
Ponovo instaliraj 3dMark 05 i 06 pa probaj.

Interesuje me da li je problem softverske ili hardverske prirode...

Probaj i sa novijim drajverima za plocu.

imam slican problem na7600gt: pri kloku 580/1700 prolazi mark 03 i 05.
pri kloku 600/1700 prolazi mark 05 ali puca na 03 marku i to na cpu testu.

Instalirano sve po propisu. I sve radi na default taktu.....

zoka je napisao(la):
A da za pocetak vratis CPU na default, cisto da "izolujes" problem?

i ja tako mislim. Ja drajvere menjam ko gace (svaki dan 😀 ) bez ikakvog ciscenja, samo tubam jedne preko drugih i nikakvih problema nemam. E sad ako puca sa porukom da DX ne valja, a pri tom na CPU testovima, hmmm....CPU, memorija, HTT Link...ne verujem da je drajver za graficku. Mozda je SP2

ok, probacu, mada po prime-u cpu je stabilan.

Prilozi

• stabilno.webp
    stabilno.webp
    97.1 KB · Pregleda: 42
gx-x je napisao(la):
Ja drajvere menjam ko gace (svaki dan 😀 ) bez ikakvog ciscenja, samo tubam jedne preko drugih i nikakvih problema nemam.
jel' i gace oblacis jedne preko drugih bez pranja :zgran:

Chinaski je napisao(la):
jel' i gace oblacis jedne preko drugih bez pranja :zgran:
Hajdemo ljudi da se fokusiramo na problem 😀

Poslednja izmena:
mozda je CPU stabilan ali memorija nije, sta kaze novi S&M (test, ne zanr) u memory testu 4 na loop modu posle jedno 30 minuta ? 😀

@chinaski

ne nego ih sve trpam u isti kos pa ih onda sve zajedno centrifugiram pa ih vadim i onda iz gomile izvlacim one koje mi se u datom momentu najvise svidjaju 😀 a posle ih sve opet bacam na istu gomilu 😀 potpuno isto kao i drajvere 😛

Poslednja izmena:
zoka je napisao(la):
Problem nije slican. Kod tebe puca pri OC-u. A kod mene kad je sve na default-u. Molicu da se drzimo teme :wall:

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
mozda je CPU stabilan ali memorija nije, sta kaze novi S&M (test, ne zanr) u memory testu 4 na loop modu posle jedno 30 minuta ? 😀

ako mislis na s&m 1.7.6 izvrteo sam 45 min bez greske. mem. radi na 470mhz, prolazila je testove i na 520mhz (sa dignutim naponom na 2.7v-2.8v)

kingstone radi na toliko :zgran: :zgran: :zgran: Ja do sada koji god da sam probao nije hteo preko 210mhz (420ddr). Pa onda druze ne znam u cemu je problem, ako ti je CPU stabilan, mem stabilna, windows stabilan, graficka prolazi testove (sem CPU testova) - onda ti u stvari imas neki software problem - negde. Na grafickoj je mnogo veci stres kad radi game testove nego kad crta ono na CPU testu (pogledaj temperature u monitoringu riva tunera npr) tako da nije graficka 100%

Probaj da sklonis SP2 ako ga imas instaliran pa pokusaj bez njega.

Da ti se ne pregreva CPU?

problem je sto si verovatno overklokom sprzio nesto i zbog toga nece da radi 🙁
drugi put nemoj

p.s.
salim se ali ako ti je pre radilo sto bi onda imao problema.. do drajvera verovatno nije

Poslednja izmena:
genuine je napisao(la):
problem je sto si verovatno overklokom sprzio nesto i zbog toga nece da radi 🙁
drugi put nemoj

p.s.
salim se ali ako ti je pre radilo sto bi onda imao problema.. do drajvera verovatno nije
Ma od kako sam kupio nove komponente nije hteo 3dMark ni 05 ni 06 da prodje...Ne razumemo se dobro 🙂

@BozicBata:

meni je 6800GT u CPU testovima u 2003 davao 14fps u prvom i 2.2fps u drugom 😀 nije se zapucavao, ali bolje da jeste nego da mi daje sto je davao. A oept, sve ostalo je radilo normalno.

gx-x je napisao(la):
kingstone radi na toliko :zgran: :zgran: :zgran: Ja do sada koji god da sam probao nije hteo preko 210mhz (420ddr). Pa onda druze ne znam u cemu je problem, ako ti je CPU stabilan, mem stabilna, windows stabilan, graficka prolazi testove (sem CPU testova) - onda ti u stvari imas neki software problem - negde. Na grafickoj je mnogo veci stres kad radi game testove nego kad crta ono na CPU testu (pogledaj temperature u monitoringu riva tunera npr) tako da nije graficka 100%
u pitanju su obicni kingstoni pc 3200 value, kupljeni su odavno (placeni 181e) za ove novije serije neznam. i ja mislim da je neka soft. greska npr. win bi trebalo reinstalirati...
btw. u marku 05 prolazi ceo test samim tim i cpu testove.

Prilozi

• !!!!! 2600cpu mem 260.webp
    !!!!! 2600cpu mem 260.webp
    41.8 KB · Pregleda: 58
Izgleda da resenja nema. Cekam nove drivere. A u ostalom 2 3dmarka manje vise 😀 Igre sve rade bez problema :banana:

hmm

ja sam imao isti problem sa x1600xt nije htela ni jedan 3dmark da obrne do kraja. instalirao sam poslednje patch-eve za 03 i 05 i problem je nestao. 06 je isao o.k
imam sp2 i proc je o/c athlon 2800+ @2.4ghz

Nazad
Vrh Dno