Šta je novo?

MSI 6800LE occ??

sasamil

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
319
Kako da overklokujem karticu kada je otkljucam? Kao 8p, 4v kartica se klokuje sa 300/700 na 355/930 ali kada otkljucam 16p,6v ni makac od occ-a ni MHz vise ni manje probao sam iz drajvera i RivaTuner-a odmah prijavljuje fail. Poslednjih 4p nerade kako treba u 3dmarku 2005 i 2003 (Mother Nature test i PS20-sloncici), mada u svim igricama koje sam probao doom3, Colin05, FarCry sve izgleda savrseno....?? Na MSI sajtu nema ni govora o LE modelu kartice neznam dali je sigurno da flasujem bios od NX6800NP. Imao sam pre ove kartice NX6800 vanila ova kartica ima isti PCB, ocigledno istu mem 2.2ns ali razlicit hladnjak, na kome pise GF Quadro FX ??? sta sad to znaci ponestalo im originalnih kulera pa stavljaju to sto imaju??

Kuku, kuku.

Pogledaj malo na search imas MASU toga o ovoj kartici. Inace, ako su ti neispravni pajpovi, a otkljucas ih ne mozes OC karticu ni makac. Probaj i da spustis klok pa ces videti da ne moze ni to!

Inace sa tom karticom sam se razocarao u MSI :(

Drugim bios-om nazalost neces dobiti nista.
Resenje za O/C je da u riva tuneru u power user tabu stavis u Nvidia O/C stavku "disable internal clock check" na 1.
Ako ti pravi artifakte sa otkljucanim pipeline-ovima, onda svakako nisu ispravni, zato ti i ne dozvoljava O/C kada su otkljucani.

[Mancha] je napisao(la):
Drugim bios-om nazalost neces dobiti nista.
Resenje za O/C je da u riva tuneru u power user tabu stavis u Nvidia O/C stavku "disable internal clock check" na 1.
Ako ti pravi artifakte sa otkljucanim pipeline-ovima, onda svakako nisu ispravni, zato ti i ne dozvoljava O/C kada su otkljucani.

Hvala to mi je trebalo, privremeno sam resio problem tako sto sam editovao bios sa visim tektovima. Neznam kako neko moze da se razocara u karticu koja radi 10000% ispravno kao 6800 vanila (12p, 6v) i ima 10000poena u 3d marku 2003. Ispala me nesto ultra jeftino, tako da sam je kupio na nevidjeno, jos samo da nema ovog poreza, samo na kartici drzava je zaradila na meni skoro 30E

Pozdrav

MA masu njih se razocaralo u njih zato sto masu njih nije mmoglo da otkljuca 12p,6v a da ne pricam 16p ;)
Tako ako ti radi Ok ne brigal odlicna kartica !!!

radi ko zmaj samo ona fora sa RT i disable internal clock check" na 1, radi ali nema efekta koliko god povecavao ili smanjivao uvek prihvati vrednost ali se nista ne desava uvek je ista vrednost, vazno je da radi occ preko editovanja biosa 400/950 nije malo.

Vrh Dno