Šta je novo?

MSI 6600GT AGP: Crkao Fan!

Cale

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2000
Poena
619
Dakle jutros prilikom NFS:MW, gomila glitcheva i djubreta na slici, pogledam temperaturu grafike i vidim 127C za core! Cela karta je bila vrela da moze jaje da se isprzi! Naravno fan je blokiran i posle temeljnog ciscenja jedva da se lagano vrti.

Ima li neko ideju gde mogu da nadjem isti ili odgovarajuci, ovaj mora da se menja.

Unapred hvala na savetima.

Pozdrav, Cale

probaj da ga osposobis wd sprejem, ako ne uspe montiraj osmicu, posto ces isti ventilator tesko, da ne kazem nikako, naci.

Brate da ulozi 1/3 vrednosti kartice u kuler....sumnjam...
Nemoj pogresno da shvatis, fenomenalan kuler, ali mislim da se ne isplati...

Mozda ako ga nadje za pristojne pare... Oko 20e je sasvim Ok, ako je covek zadovoljan kartom (ja znam da nebih bio :d) i nema nameru da menja. U suprotnom se ne isplati.

Cale, moj savet je da skines poklopac sa hladnjaka, onaj limcic, i da preko zakacis 80mm ventilator i cao. Ima da radi ;)

Mozda ako ga nadje za pristojne pare... Oko 20e je sasvim Ok, ako je covek zadovoljan kartom (ja znam da nebih bio :d) i nema nameru da menja. U suprotnom se ne isplati.

Tesko ce da nadje polovan, a nov je oko 35e, a za 35e vise ima 7600GS...
Opet, i da kupi zalmana, kad tad, ce zeleti da proda kartu, pa ce opet morati da nadje resenje za hladjenje, posto ne verujem da ce se lako odreci VF-700-tke...

koja je proizvodjac tvog 6600gt-ja?

imam ja jednu crknutu karticu (otisao procesor), tako da imam cooler viska :D

moja kartica je Sparkle, ali predpostavljam da ce moci da se montira na bilo koji 6600gt.

Poslednja izmena:
koja je proizvodjac tvog 6600gt-ja?

imam ja jednu crknutu karticu (otisao procesor), tako da imam cooler viska :D

moja kartica je Sparkle, ali predpostavljam da ce moci da se montira na bilo koji 6600gt.

Moze da se montira, ako su obe AGP zbog ugla

Yes, moja je agp verzija.

I meni je zakucao ventilator na identicnoj kartici agp msi 6600gt pa sam stavio od stare crknute msi 5900xt, odgovara u potpunosti sraf na sraf

evo i kako izgleda kartica i cooler na njoj\

spag43gdh_1.jpg

Poslednja izmena:
Re$en problem

Najpre, svima hvala na odgovorima,

Danas sam se zaleteo da tražim Zalmana i bio neprijatno iznenađen da to NIKO ne drži. Na PC Berzi rade restauraciju, tako da site ne radi izuzev malih oglasa, ovde ga takođe niko nije nudio, a par distributera i prodavnica sada nemaju. Onda sam nabasao na oglas lika na Berzi i pazario VF700-Cu, za 35E.

Assembe je išao pravolinijski, izuzev što nisam mogao da stavim hladnjake na memorijske chipove, sudaraju se sa percima coolera koji je previše blizu; no oni su ipak ispod samog fana, tako da pretpostavljam da nije frka, ionako se ne bavim OC-om.

Radi korektno, temperatura nije prešla 42C, doduše bez nekog većeg maltretiranja. Cool!

Još jednom hvala i pozdrav svima,

Cale

Ti si lud majke mi!!! Dao si 35e za coler a karta ti kosta 70e?! Bolje da si dodao pare za drugu graficku...
Ali bilo kako bilo, stavi Zalmana na 5V slobodno. Neces ga cuti uopste a max temp nece porasti ni za 2 stepena. U svakom slucaju nece stici do 50c ni leti po najvecim vrucinama. Hladnjaci za mem nisu ni potrebni, hladi je ventilator ;)
Nek te lepo sluzi ;)

Nazad
Vrh Dno