Šta je novo?

MSI 6600 Diamond Edition 128mb VIVO

Stivi

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2005
Poena
309
Interesuje me kolika je normalna temperatura na ovoj kartici bez oc-a, Druga stvar je sto je crknuo cooler na njoj i ja sam trazio po netu i nashao da bi pasovao(tj.da bi se mogao uglaviti) cooler od P4(procesora) jer nisam nidje mogao naci originalni i kupio sam cooler i stavio ga ali mi je temp. sad na ove vrucine oko 65-70c kad ne igram nista, pa ne znam jeli to prevelika temp. i jeli koliko mogla ostetiti karticu jer je to tako oko 3 mjeseca

Poslednja izmena:
Јесте, та температура у мировању ти је превелика! Ја сам имао Pixelview 6600GT који је цркао јер се у 3D апликацијама гријао и преко 100 степени, а u idle је био око 55-60. Иначе кулер на 6600 је најгори у историји! Пробај да промијениш термалну паст, углавиш неки бољи кулер... Имаш о томе доста на форуму.

Mislim da to i nije tako strasna temperatura s obzirom da sami nvidia drajveri dozvoljavaju grejanje do cak 127 stepeni a i taj chip moze dosta da izdrzi plus imas opciju da da stikliras kada GPU predje dozvoljenu temperaturu.Meni je na Asusu 6600 GT u radu po Windowsu oko 50 do 55 stepeni max a u igrama ide i do 80 stepeni!

Ova je fleshovana kao GT ali je brzina mem. i proc. vracena na fabricke vrijednosti, pa me zanima sad koji da uzmem cooler da bih mogao da guram @500MHz/900MHz a da cooler ne kosta ka pola graficke

Најбољи ти је Zalman VF700ALCu, око 20Е, али ти је то вјероватно поскупо, мада ће ти можда користити и за наредни upgrade (бацит га нећеш сигурно), али ти је најјефтиније да пробаш наћи оригинални кулер за 6600+боља термална паста, или можда неко модовање.

Имам исту картицу. Модован је биос на 6600ГТ као и на твојој. Температура је од 50-65C, али то доста зависи и од спољне. Default кулер.

Nazad
Vrh Dno