Šta je novo?

MSI 6200 not OCable?

Maximuss #27

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
319
Dakle imam 128-bit AGP MSI 6200 sa NV43 (A4) cipom...
...sad ja naravno pokusam dagaotvorim sa Riva Tunerom 15.6, stikliram bit00, resetujem mashinu, i kad ponovo dogne, bit 00 je stikliran, ali je status disabled...
citao sam u Help-u za Riva Tuner da je ovaj chip NOT user frendly za otkljucavanje, ali imam druga koji kaze da ga je lagano otvorio...dodushe, nisam siguran da li imaju verzije MSI 6200 sa razlicitim cipovima, posto je on to uradio pre mesec dana...
memorija i gpuse lepo klokuju, ali mi ovaj bit00 ne daje mira, pa ako ima neko neku pametnu ideju....raspishite se

Bojim se da nemas srece, jer koliko znam A4 varijanta ne moze da se otkljuca, iz prostog razloga sto nema (viska) zakljucanih pipeline-ova. Sorry. 🙁((

Voleo bih da me neko demantuje!

Mada je meni Riva Tuner 15.1 video josh 2 (bit00 i bit02) pixel koji su bili masked i josh 3 vertexa(bit11,12,13), a josh chudnije od svega toga je shto meni sad stoje shtiklirani (po defaultu) bit16,17,18 i 19 ali im je status N/A???

Prilozi

• Riva final.GIF
    Riva final.GIF
    65.9 KB · Pregleda: 63
Ja imam isti problem, ali nisam siguran da revizija A4 nema dodatnih pajpova i to iz 2 razloga:
1. to je izjava nvidije koja bi sigurno htela da spreci razna otkljucavanja, tweak-ovanja, jer se time ugrozavaju brzi modeli.
2. Ne znam da li bi Riva tuner prepoznao uopste bit00 i stiklirao ga da nema dodatnih pajpova.
Inace, u helpu Riva Tunera izricito pise da revizija A4 nije podrzana.

U mojoj (trenutno zadnjoj) verziji riva tunera pishe da im je veoma zao i da ova revizija chipa ne moze (zasad ) da se otkljuca, ali mi nije jasno shta je videla starija verzija...?

Nazad
Vrh Dno