Šta je novo?

MSI 4870oc nece preko 790mhz :-(

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Kartica je Msi 4870oc- fabricki klokovana sa standardnih 750mhz na 780mhz(njen default)

Problem je sto mi msi afterburner a i catalist ne dozvoljavaju da podignem gpu vise od 790mhz jednostavno slajder se uvek vraca na predjasnju vrednos ako prekoracim 790 u msi afterburneru, a u catalystu je maksimum 790mhz (dalje ne moze)

Ima li neko resenje za to?

Za msi afterburner treba da editujes config fajl, i da pronadjes liniju enableunofficialoverclocking=0 i da promenis u 1. Nemam sad msi afterburner instaliran pa ne mogu da ti kazem kako se tacno zove fajl, googlaj, naci ces lako.

Da bi iz ccc mogao da klokujes vise, verovatno moras da modujes bios i da tako modovan flesujes u karticu. od softvera ti treba gpu-z, radeon bios editor i atiflash. ali prvo probaj sa msi afterburnerom koliko kartica moze da se klokuje i da li ti se isplati da se zezas sa biosom.

Ima :)

Otvori MSIafterburner.cfg fajl sa notepad-om. Fajl se nalazi tamo gde si instalirao MSI A.

E lepo kada se otvori, skroluj dole i pronadji stavku: Enableunofficialoverclocking, i zameni 0 sa kecom (1) :D

Udji i Afterburner i klokuj kol'ko ti je volja :)

Edit: pretece me Djole MC :)

Ljudi, hvala puno ne ekspresnom odgovoru, radi sa msi afterburnerom, e sada jos da vidim dokle ce ici :wave:

Zaboravih da pitam, dokle smem da idem sa voltazom da idem, cini mi se da 4890 ne bi trebalo da prelazi 1.4 da li je i sa ovom isto, njen default je 1.26

Vrh Dno