Šta je novo?

MSI 4850 GPU, mem clock varira

alex86

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
304
ovako, 670/1123 je kao neka gornja granica dokle mogu da idem. Medjutim, posle overkloka, meni i dalje stoji kod 'current values' 625/993, znaci default .. u stvari pojavi se na par sekundi prava vrednost overklokovanja , pa se odma spusti na default

drugi problem je taj sto mi se u 3dmarku 06 pojavljuju dva razlicita rezultata. Npr.: prvi test sa robotima, na samom pocetku testa mi je oko 70 fps-ova, i ako bi isti taj test vise puta pokrenuo, dobio bih recimo da mi je fps iz treceg puta oko 85 u proseku.. a cetvrti put, opet bi se spustio na 70 fps. Tako da vec na samom pocetku mogu da pretpostavim kakav ce rezultat da bude. Samo da napomenem da ne bude zabune, ovaj test je radjen posle overklokovanja .. tako da mi je ovaj nizi rezultat nekih 12700 (sto je priblizno rezultatu na default vrednostima) ... a ovaj drugi je oko 13300.

Ovo je radjeno u Catalyst Control Center .. isto se desava i u Riva Tuner-u, s tim sto Riva ne pokazuje variranja.

zaista ne razumem u cemu je problem, i da li je ovaj drugi problem uopste vezan za prvi

hvala unapred,

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    75.2 KB · Pregleda: 79
Prvo nemoj da koristis catalyste za OC vec neki freeware, recimo ATITool.

Drugo koju si verziju drajvera stavio?

Pozdrav

Prvo nemoj da koristis catalyste za OC vec neki freeware, recimo ATITool.

Drugo koju si verziju drajvera stavio?

Pozdrav

8.10 .. mislim da je to poslednja .. pokusao sam i sa pretposlednjom, isto se desava.

pokusao sam na ati tray tools, medjutim kad pokusam OC , restartuje mi komp i vrati na prvobitne vrednosti

Napisi komplet specifikaciju sistema, napajanje posebno :D

evo ... masina iz potpisa

Poslednja izmena:
I meni se na mom Gainwardu isto dešava što se tiče prvog testa 3DMark 2006. Nekada počne sa 82-83 a nekad sa 71 frejmom ( što je češće), i to na default-u. Primetio sam da je prvi put došlo do pada frejma pri OC-u. Posle se redovno ponavlja.
sada i kada uradim OC ne dobijem početne vrednosti, one oko 83.

To ti je verovatno zbog drajvera AMD ima katastrofa graficke drajvere za overklok.

isto se ovo sve desava i kod mene. sa kartom na default ili klokovanom - nebitno je. recimo 700/1050 u 90% slucajeva prvi test ide u 77-78fps i kad tako krene krajnji skor mi je ~13000, onda kad krene sa 88-90 umesto tih 77, skor bude oko 14500, razlika u fps je vidljiva kroz ceo 3dmark.
Proverio sam klokove sa RT HWmonitor, bili su zakucani sve vreme, zapravo, meni je karta sve vreme na tih 700/1050 posto ako ostavim overdrive onda klokovi stalno prelaze sa 2D na 3D mod i oce da ostaju artefakti po prozorima/desktopu. Oce i BSOD da se javi, spuca se ati2dvg.dll. Kad je fiksiran klok - sve je ok. Probao sam sve drajvere i varijacije istih od 8.8 do 8.11beta.

PS. Kad kazem da sve isto i kod mene desava, mislim na to da se i meni resetuje komp kad koristim ATT overkloking i sve ostalo sto je momak naveo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno