Šta je novo?

MSI + 2500K

Steamroller

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2005
Poena
319
Treba da overklokuje 2500K u Z77A GD55 ploči... OC genie odradi OC stavi ga na 4.2GHz sa 1.350V.... Uđem u windows, sve u windowsu kaže 3.3Ghz i ne menja se priliko pokretanja LinXa. Ugasim OC genie podesim mauelno na 4.6GHza, uđem u Win, opet samo stoji na 3.3GHza. Ima neko ideju kako da overklokujem procesor a da to stvarno bude klokovano?
HVala!

Gde gledas frekvenciju? Properties na Computer?

E... rešio sam... kako je glupav problem.
Ja skinuo onaj MSI auto update program i skinuo apdejtove, novi Bios itd..... međutim taj update nije odradio BIOS, ostao je na 1.1v iako je onaj koji sam skinuo i instalirao 1.5v. Sad sam snimio na fleš bios file sa neta i ručno apdejtovao u biosu. I sad mi u Winu pokazuje 4.2Ghz i 1.350V što je OC gejnije odredio. Kapiram da je to malo puno napona pa ću sad da se igram malo sa time. Inače sam gledao svuda. Everest, CPUZ i u windowsu, uvek je bio zaglavljen na 3.3Ghz.
Inače hvala svima na vremenu!

:wave:

Ali kad ste već tu.... šta sve treba da diram pored Vcore-a? Sad je na 1.3000V i 4.6Ghza, prolazi nekoliko krugova u linxu, temperature su do 63-64°C.

nemoj preko tog oc.geniea. Ja ga bas nisam voleo dok sam imao MSI plocu. Ja sam manuelno stavio CPU V core na ofsett mode sa +0,015V CPU PLL voltage zakucao na 1,84 V. Podesio memoriju i ostalo ostavio na auto.
Naravno stavio mnozilac na 46 i CPU FSB ili sta li je vec na 100 i tako radi vec mesecima stabilno. Bez ikakvih problema. Hladim ga sa megahalemsom i slicne su temps. Sa kojim coolerom ga hladis nisi napisao?

Ja mislim da je to to. Jako slicno mojim podesavanjima. Jedino CPU i/O je kod mene na auto.

Pošto imam MSI, ne znam koji mu je đavo onaj Vroop offset control? Tj znam šta je, ali od opcija mi nudi +12,5%, +25%, +37,5% .... pa tako do 100%. Stavio sam na 25% i slupao mi se windows čim sam pokrenuo Prime... pa sam vratio na Auto.

Spustaj taj PLL. Nema potrebe da ga drzis tako visoko. Makar na 1.7V moze da ide.

Nazad
Vrh Dno