Šta je novo?

MS Word ne prikazuje zadnji red

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Legalan Office 365 Personal

Odštampao sam par pesama koje su pisane u Wordu (nikakav copy/paste sa interneta i tome slično) i vidim da ne prikazuje zadnji red. Bilo mi je čudno pa sam instalirao LibreOffice i pokušao preko Libre da odštampam i tu prikazuje sve redove. Lako je uočiti grešku jer svaka strofa ima četiri reda i ide npr. 4+4+4+3.

Šta može da bude problem u Microsoft Office-u? Nisam ništa dirao u podešavanju Word-a.

Јел све подешено на А4 пошто претпостављам да тај формат користиш?

Da sve je na A4.

Mislim da nema veze sa štampanjem, to sam samo primetio prilikom uvida u odštampane listove.

Kada otvorim dokument u MS Wordu ne prikazuje taj zadnji red, kada otvorim u Libre prikazuje.

Da li može da ima veze sa ovim: kada otvaram u Libre prikaže mi:

Document file '29.%20PETROVDAN.doc' is locked for editing by yourself on a different system since

Open document read-only, or ignore own file locking and open the document for editing.

Ne koristim ni ja nego zbog provere/upoređivanja sam ga instalirao :)

Evo kako je kod mene:

fsxQVBR.png
kcLUoA8.png

Sada otvaram druge pesme i na većini prikazuje normalno četvrti red ali na nekima ne, recimo da je problem kod 10% pesama. Kod Libre prikazuje u svim pesmama normalno taj zadnji red.

Sada sam otvorio dva dokumenta, jedan gde lepo prikazuje, druge gde nedostaje poslednji red i u oba stavio "all borders". Prvi je normalno zatvorio tekst donjom linijom a drugi vidi da ima još teksta ali se ne prikazuje. Ne mogu ni da selektujem taj deo (mislio sam da menjam boju fonta i da se igram sa tekstom ali kao da ne postoji):

g8d5zAu.png

bPQy2Mz.png

Imam opciju "Nadzor dokumenta" i nije našao ništa pod skrivenim tekstom.

KbKKQg2.png

Isto tako reinstalirao sam Office preko https://stores.office.com/myaccount/ ali su sva podešavanja povezana sa nalogom, tako da je otvorio stara podešavanja. Pokušaću da vidim da li može da se uradi reset celog office-a...

Edit: uradio reset Word-a i dalje isto: http://www.fixkb.com/2009/02/reset-word-settings.html

Edit 2: pre reseta sam napravio kopiju jedne od pesama koje ne prikazuju zadnji red i sada kada sam pokušao da otvorim onu raniju verziju nije htelo da prikaže ali na novoj kopiranoj prikazuje zadnje red. Da li može biti da je do režima kompatibilnosti, ili je negde zaključan fajl (da se samo čita ali ne i upis)?

Edit 3: hajde da kažem da sam rešio (mada ne znam rešenje problema). U Libre gde normalno otvara sačuvao sam na Save As kao novi dokument i zamenio sa onim starim i to je to. Da sam imam stotine tekstova/pesama morao bih da jurim rešenje ali pošto je bilo svega nekoliko pesama sredio sam jednu po jednu.

Poslednja izmena od urednika:
Probaj (mada i dalje koristim word 2010 pa ne znam gde su opcije u novijim verzijama):
Tab FILE pa OPTIONS/ADVANCED (možeš do toga i sa taba PAPER, leva slika iz posta #10, pa dole desno dugme "Print Options")

Tu npr. obavezno čekiram pod "Show document content" opciju "Show text boundaries" (to su u stvari margine i lepo vidiš gde si sa prostorom).
Pod "Print" čekirano "Scale content for A4..." i ispod kod "Default Tray" treba "Use printer settings".

Vidi se u postu #12 da ti je ispao dole sadržaj iz margina za štampu.
Kako štampaš, preko "Quick Print" ili "Print Preview and Print"? Sa ovom drugom opcijom nema greške (do nje dođeš i preko FILE/PRINT).

Kako štampaš, preko "Quick Print" ili "Print Preview and Print"? Sa ovom drugom opcijom nema greške (do nje dođeš i preko FILE/PRINT).

Uvek štampam sa drugom opcijom (mada ja koristim "ctrl+p" :))

Sada sam već ručno ispravio tekstove (rekoh već preko Libre sam popravio pa ih MS Word vidi kako treba), ali ako naiđem na još neki tekst/pesmu gde ne prikazuje donji red opet se javljam ;)

Сва подешавања странице су иста у оба програма? Дај неки документ који можеш а који брља да још неко провери.

Mislim da se razlikuju podešavanja stranice, ovako je u Libre:

iQ9ba1G.png

Trenutno pregledavam pesme, ako naiđem na još neku koja ima taj problem javljam svakako.

Inače, primetio sam još jednu stvar za taj zadnji red: kada zadnja strofa ima četiri reda a MS Word prikaže samo tri da je u nekim pesmama prikazao i taj četvrti red u istom Wordu kada sam dva puta kliknuo ispod teksta na prazan deo lista. Može li iz toga nešto da se zaključi (dva puta klik na praznu površinu prikazuje, opet dvoklik i ne prikazuje)?

Па пробај за почетак да изједначиш горњу и доњу маргину, разлика у њима је таман за тај један ред. Да ли се појави нова страна када фали један ред?

Dvoklik na prazan deo lista bi trebalo samo da otvori Footer. Dvoklik na samu ivicu papira uklanja deo papira od margine štampe do kraja papira (Hide white space), ne znam kako da se izrazim drugačije.
Ako redovi imaju veći prored (Line spacing) onda zadnji red ide van margina u zavisnosti od podešavanja. Ako štampaš kao tabelu, ona u zavisnosti od podešavanja tabele može da ode van margina štampe (kao u primeru gde se ne vidi) ... itd...
Uglavnom, uključi "Show text boundaries", te linije ne idu u štampu ali jasno prikazuju oblast štampe (posebno kod tabela) i od velike su pomoći.
Ako koristiš CTRL+P, trebalo bi da se vidi odmah da nije nešto ispalo iz okvira štampe.

Edit: da li kucaš ili je copy/paste sa neta?

Poslednja izmena:
Rešeno uz pomoć člana calexx preko PP-a.

Dokumenti su bili u leteru.

Prebačeni u A4 ali i dalje nisu prikazivali zadnji red.

Zatim sam sačuvao dokument takav kakav je bez tog zadnjeg reda u A4 i nakon ponovnog otvaranja vidi se taj red.

Isto sam primetio i da kada izmenim tekst u hederu i tada lepo sačuva.

Edit: na početku kada sam pitan da li je u A4, te pesme jesu bile u A4, ove druge (nove) na koje sam naišao bile su u letter-u.

Poslednja izmena od urednika:
da ne otvaram temu, nikako da namestim da mi je prazan papir u wordu 2007 po sredini ekraba , a isto se desavalo i sa 2010, samo zauzima levu polovinu ekrana i uzasno me nervira...kad zumiram na 120% onda je na sredini, ali po defaultu na 100% mora biti na sredini, hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno