Šta je novo?

MS se polako odriche i WIN98SE...

Bane

Čuven
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
619
Posle izbacivanje podrshke za Windows 98 OS-a iz WHQL (Windows Hardware Quality Labs) sertifikata, isto se desilo i sa Win98SE i Gold, kao i WinNT4. WHQL sertifikat ce od sada podrzavati samo WinMe, Win2000 i WinXP operativne sisteme.

Bane

Pu, baksuzi jedni. :( Znaju li oni koliko ima korisnika 98SE i da im je to pored 2K najbolji operativni sitem.

Dobro su se setili...Kome uopste treba 98 pored zivih ME, 2k, XP-a i to u raznim varijantama.
A smatram da je ME mnogo bolji od 98 i ako nekome bas treba 9x generacija OS-a neka koristi ME.
Samo nemojte sad da mi se zalite vi koji koristite 98 da je ME los :p jerbo sam ga isprobao na jedno 10 raznih konfiguracija i uvek je radio sjajno...

Mister No je napisao(la):
Dobro su se setili...Kome uopste treba 98 pored zivih ME, 2k, XP-a i to u raznim varijantama.
A smatram da je ME mnogo bolji od 98 i ako nekome bas treba 9x generacija OS-a neka koristi ME.
Samo nemojte sad da mi se zalite vi koji koristite 98 da je ME los :p jerbo sam ga isprobao na jedno 10 raznih konfiguracija i uvek je radio sjajno...

Dobar vic...

Zasto mi se cini da od Win 98, MS sve vise (sem W2k) pravi operativne sisteme za idiote!

Aca je napisao(la):
Pu, baksuzi jedni. :( Znaju li oni koliko ima korisnika 98SE i da im je to pored 2K najbolji operativni sitem.

A znash li ti koliko ih bole za to... nikad dosta otimanja novca. Velike su pare u pitanju, i pored toga bilo je krajnje vreme - dosta su se svercovali :D

Ma hajde, ko jos koristi 98-icu...

ps. doduse, kod jednog mog ortaka na poslu ima neka 286 koja radi pod DOS-om jos uvek... :)

Najzad 1 Win manje

Najveca greska Microsofta je bila kada je izdao Win98SE.
Koliko je taj sistem los cak i za jednog Microsofta, ne treba komentarisati.FX

Pa ne znam sto se cudite i sta ste ocekivali ???

Najnormalnija stvar je da svaki proizvodjac ima neki ograniceni rok u kojem svoj stari proizvod odrzava ili obezbedjuje podrsku, vazi za sve, od automobila, ves masine...pa do OS-a :)

Verovatno uskoro ni novi programi vise nece raditi na 98-ici...

Kao i sa automobilima npr. ima ljudi koji vise vole oldtimere, ali za to "uzivanje" se treba "malo" pomuciti: kod automobila morate sami da pravite rezervne delove npr. a kod Windows-a ako neko bas toliko voli 98-cu pa i dalje insistira da je koristi, nek sam pise drajvere i programe za nju, ko mu je kriv :p

leksa je napisao(la):

Evo,ja je koristim pored w2k i rh7.3,i to veci deo vremena.Osim mene je koriste mnogi,samo oni ne posecuju ovaj forum.

Pa kako bi igrali neke odlicne igre(CM3, Fallout, NBA 2001..) da nema 98mice:). Ne potcenjujmo 98micu:) trebace ona jos neko vreme.

pozdrav

leksa je napisao(la):

ps. doduse, kod jednog mog ortaka na poslu ima neka 286 koja radi pod DOS-om jos uvek... :)

Ko je jos koristi?! Nisi ni svestan koliko ljudi jos fura 98SE...

BodyRemover je napisao(la):
Pa kako bi igrali neke odlicne igre(CM3, Fallout, NBA 2001..) da nema 98mice:). Ne potcenjujmo 98micu:) trebace ona jos neko vreme.
Fallout može da se natera da radi pod xp :)

Ma niko ne kaze da je 98-ica neupotrebljiva ali nemojte mi reci da nema boljeg OS-a koji ju je prevazisao.
Naravno, sad je fora sto mnogi ljudi koriste masine bog te pita kakvog kvaliteta i brzine pa im recimo samo 98ica radi i sl. Naravno ima i onih koji koriste 98 na mnogo jacim masinam ali ja ne vidim apsolutno nijedan argument da se i dalje koristi pored OS-ova koje sam u gornjem postu pobrojao.
Sto se tice argumenta da se OS-ovi prave tako da i budale mogu da ga razumeju - Pa Sta ??? Ja sam se svojevremeno vise od godinu dana cimao sa kompom i bljutavom 95-icom i DOSadnim DOSom (ajd, sad se bunite i za 95-icu :D) i nimalo mi ne smeta sto su OS-ovi sve jednostavniji. Naprosto ljudi koji slabije poznaju materiju i novi su korisnici racunara imaju velike koristiod toga, a nama iskusnijim korisnicima rad je maksimalno pojednostavljen (uglavnom). Ja na to nemam nikakve zamerke i uostalom to je zakon trzista
Najgore bi bilo sad kad bi se kompjuteristi zatvorili u kastu i da sve mora da bude "profi" po njihovoj meri...
Naravno, nemojte ovo shvatiti kao da ja branim M$ i smatram njihove proizvode savrsenim ili bezgrsnim ali nemojte ni vi pricati kao da tu nista ne valja...
Naravno, uvek imate Linux, Unix BEos i sl. i mnogi smatraju da su to "profi" OS-ovi pa ko voli (tj. ne voli - Windows) nek izvoli...
Ovo se naprosto moralo desiti...Licno mislim da ce sad polako da izumru i ME i 2k i da ce biti potpuno isforsiran XP, a u medjuvremenu ce izaci jos neki Win...

Ma sve igre koje ste napomenuli i mnooooge druge rade na WinMe i definitivno su ovi iz MS ucinili dobar potez....predjimo na(u) Millenium

JA mrzim ME iz dna duse.Toliko ima bugova da te bog sacuva.Nije teo da mi radi MDK2 dok nisam presao na WIN98SE. cheers

apostol7 je napisao(la):
JA mrzim ME iz dna duse.Toliko ima bugova da te bog sacuva.Nije teo da mi radi MDK2 dok nisam presao na WIN98SE. cheers

Pazi vako :
Izmenjao sa (otprilike) sledece stvari : Celeron 300A@450, Celeron 400@500, Chaintech 6btm, MSI BX master, Duron 700, MSi K7T Pro 2A, Atlon XP1500+, skener Plustek, Epox KT266a, sa milion kombinacija memorije (256, 384,512 itd), Ati Rage Pro 4MB+Voodoo 2, Voodoo 3, Matrox G400 (najprecenjenije ****** od svih karti koje sam imao po mom misljenju :)), GF2 GTS, trenutno P4 [email protected], Asus P4S533, GF4 Ti4200, i voleo bih ako ti ne smeta :D da cujem koji su to bagovi jrbo nikada nisam imao problema sa ovim masinama i WinME, a ni sa bilo kojim drugim OS-om naseg dragog (crko dabogda :)) Microsofta...naravno u tom smislu da je problem u samom OS-u a ne neke druge prirode
Naravno uvek dopustam da mozda moj dijapazon upotrebe OS-a nije dovoljno sirok te da su korisnici nailazili na specificne probleme, ali zaista takodje mislim da nema svrhe pljuvati OS recimo zato sto u jednom trenutku prijavi 2.32 GB slobodnog prostora na disku a u sledecem 2.34 :) ili zato sto npr dig. kamera ne radi pod njim nego su joj drajveri pisani samo za 2k/XP
Mislim da shvatate sta hocu da kazem :)
P.S. nabrojao sam samo one komponente koje su bile ili jos uvek jesu licno moje a da je ME isproban na njima a tu je proslo jos milion stvari...
Pozdrav:wave;

A koji komp imas apostol7????

Mom prijatelju MDK2 odlicno radi na 300 MHz 64 MB Rama,Intel i7XX sa WinMe

Imam cel2@1GHz 448MB RAM-a i GF1 32MB.Ma neradi MDK2 zbog kompa nego zbog WIN ME-a.

Ko jos fura '98icu? Ja verovatno jos duuuuugo vremena.

A kada smo vec kod toga, zbog chega je 98 toliko prevazidjen OS i sta je to XP revolucionarno uradio bez chega chovek ne moze?

Vrh Dno