Šta je novo?

MS Industrial PRO-550ATX

Milcha

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2007
Poena
319
Postoji vec tema o ovom napajanju. Inace sam ga licno i kupio. Ima brdo konektora i dosta je teze od ostalih, narodnih napajanja. Kompletan opis imas na njihovom sajtu. Malo me brinu naponi ali to moze biti i do moje Biostarove ploce. Ipak, sta se moze ocekivati za 1500 dinara?

Gde ima za 1500din?
Ja ga nedavno uzeo za ortaka u Multicom-u za 2000.
Inače - nije loše napajanje - za nekog ko ne ceni taj deo hw-a (ortak nije hteo ni da čuje da da više od te 2000 za napajanje, jedva sam ga i to ubedio).

Poslednja izmena:
Proizvodi ga "medi-cina", bolje uzmi neki LC Power u Imtelu!

Dotični MS-industrial (PRO-550) inače uvek preporučim svakome kome je 50e za napajanje mnogo (koliko je LC6550). Ortak mi je rekao da u životu neće da plati napajanje više od 1000din - a razume se u hw ko ja u japanski.

Poslednja izmena:
Uzeo sam ga ali nisam ga jos prikljucio zato sto jos jurim plocu. Niste mi rekli dali je mnogo bucno jel vidim da ima dva venta a nisu postavljeni ko na slici na linku sto sam dao nego je jedan naped i izvan kucista a drugi je normalno pozadi u kucistu. Koliko stvari gurate sa njim ?

"medi-cina" i to pise na kutiji hehehehe.

Ja recimo u MS-Indurstial imam "poverenje" tj sve konfiguracije koje prodajem predlažem MS-Ind Mercury kućište i 400W napajanje koje se dobija uz njega. Imate 4 molexa, 2 sata i 1 pci-e konektora za napajanje, a to je po meni i više nego dovoljno (po meni bi bilo recimo 4sata 1pci i 1 molex)

Da i to u bas najkvalitetnije MSInd kuciste.... Sto ne preporucis MARS?!!? :D:D:D

Salu na stranu, Mercury je odlican za te pare, sklopio sam konfu sa 1950pro pre 2 meseca i jos uvek radi sa fabrickim napajanjem....

Mars mi je gadan. Ovaj dizajn mi se nekako sviđa.
A napajanje je dosta tiho, samo što vidim da hrvati daju uz njega 12cm vent (ja dosad nisam dobio nijednu) tako da je idealno za neku home varijantu, pogotovo ako se stavi unutra Biostar AMD690G sa sve pasivnim hlađenjem, i stavi se na CPU neki malo tiši cooler i dobija se JAKO tih računar solidnih performansi u koji se uvek može staviti recimo x1950pro ili neki x2600pro (ili XT) sa tihim coolerom (gecube preporuka za x1950pro) i vozi.

Video sam danas to 400w sa 12" ventom pise na njemu silent ima jedan odozdo ja imam ovaj sa 2x8 i danas sam kupio 550w sa 2x8 nisam prikljucivao ali mislim da isto ako bi zamenio ventove doticne i stavio neke silent da se nebi culo mnogo. Cinimi se da je dosta teze, merio sam ga i ima 2kg sa sve kablovima i ventovima.

O težini napajanja se dosta pričalo ovde, tako da ta priča nedrži vodu.
Aj da ga merimo tako što će mo da nađemo mašinu koja troši 500W i da ga stavimo tu da vidimo šta će biti :)
Aj Milcha napiši konfiguraciju (ili je prosto ubaci u My Computer pa će mo je svi videti) i reći će mo ti da li je pametna ta tvoja investicija.
Moje mišljenje o MS-Ind napajanjima je da su dobra za Home konfiguracije (recimo x2 3600+ 1gb ddr, neki 7600gs, 2xhdd, optika, par ventilatora) i to će da tera bez pardona. Ako se opredeljuješ za nešto jače od ovoga onda ipak idi na neku sigurniju varijantu (recimo CoolerMaster 450W+, ThermalTake 550W+, LC Power 550+...) pošto ova nabrajana napajanja su bar za klasu iznad MS-Industrial.

Konfiguracija iz potpisa, kao sto se vidi imam ovo napajanje, a utisci...Sve radi normalno evo pola godine, comp mi se ugasio iz cista mira prije mjesec dana i evo bas sinoc dok sam gledao film opet...Moze da bude da je do samog napona(sto cisto sumnjam jer bi uslijedio restart)a moze da bude i do samog napajanja...Odlucio sam da ga mijenjam za ThermalTake 500w...
A ako koga zanima naponi su

+ 12 V --- 12.16 V
+ 3.3 V --- 3.26 V
+ 5 V --- 4.92 V

Odstupanja su ocigledna al kolko para tolko muzike.. :) Sve u svemu dobro je sluzilo (a i sluzi jos da kucnem) :)

Postavio sam konfu u My comp tak da vidite sta imam malo se zezam zadnje vreme i sa OC i nista ne fali napajanju jos je nakaceno i 4 venta cooler master 8mm i fan regulator za 3 fana chiftec td5000. Za sada se nista ne desava a prebacio sam napajanje MS-industrial 400W u drugi komp gde je bilo Mercury 400W i na njemu se sa vremena na vreme desavalo da se sam restartuje tu je masina 3600+ MSI 690V isti GEIL Maxtor ATA-133 120GB i optika, sad kad sam ubacio MS-industrial ne desava se vise da se restartuje.

Smatram da je od svih nazovimo ih noname napajanja MS sasvim pristojna firma, ako ne cak i najbolja. Kvalitet kako ih vi zovete kineskih napajanja je daleko od nivoa koje imaju firme koje ne moram da pominjem, prosto se podrazumevaju, ali cela fama oko nipodastavanja noname firmi je besmislena. Sva napajanja su cistokrvni kinezi losiji ili bolji, lepsi ili uzasni, a mene su otkada znam za sebe sva napajanja sluzila bez ikakve greske. Dok sam imao P4 sa svim popunjenim pci slotovima, optikom i ostalim potrosacima, noname napajanje od 350W je radilo cetiri godine i nikada se kompjuteru nista nije desilo iako je struja nestajala jedno osamdeset puta. Danas sam bas otisao i kupio ovo napajanje za nov komp i mislim da ce se tradicija noname napajanja nastaviti. Za dvadeset i pet eura ovo je definitivno jedan od boljih izbora, mada mu parira codegenovo od 500W koje je takodje sasvim pristojno, ukoliko preko njega necete da napajate TEA pec i u krosfajer rezimu da igrate vase omiljene igre, na kartici HD2900XTX ;)

I zaboravih da restartovanje kompa moze da bude usled sasvim drugih razloga. Pre nekoliko nedelja stari komp je poceo da mi se restartuje i to po nekoliko puta na dan. Logicno pomislio sam na napajanje, i hteo da odem i kupim drugo, ali sam se onda setio, pa zasto ne bi kernel bio problem, ajde da prosto formatiram komp. To sam uradio i restartovanje se vise nije nikada desilo. Tako, da nije napajanje uvek razlog zasto vam se komp restartuje ;) Nekada nije lose ni skinuti hladnjak procesora i ocistiti ga od puzavica i pecurki ;)

Poslednja izmena:
da samo na koji nacin donosis tako veliki zakljucak dali zbog toga sto si do sada imao iskustva sa 3-4 kineza ??

PS: ne kazem da je MS los ali ako neko tvrdi to mora dati debele argumente...

Ево ја да кажем.
MS Industrial Mercury кућиште са 400W напајањем тера следећу конфигурацију:
Biostar TF560A2+, AMD X2 4000+ @ 2,7GHz, 2x1GB DDR2, Palit 8600GT Sonic+, 1x80, 2x250GB, DVD-RW, DVD-R, 2x12xm вентилатори.
Ова конфигурација ради овако бар једно 4 месеца нон стоп, и ортак ми каже да му се никад није ресетовала. Што се мене тиче ово је једна лепа машина, која наравно није захтевна као неки Q6600, али такође није ни неки штедиша.
Такође то 400W напајање је доста тихо, а цела конфигурација је доста тиха (CM Hyper TX2, xilence вентилатори) и поприлично "хладна", тј није врела и све лепо ради.
По мени MS Industrial производи заслужују сваку похвалу пошто сами урећају (кућишта, мишеви, тастатуре) нису скупи, а много су бољи он неких no-name уређаја.

Napajanje je odlično, iako ima dva ventilatora jako je tiho. Trenutno radi kod prijatelja koji ima (X2 4000+ @ 3Ghz, X3850 512mb, 2GB, 2X320GB HDD, 2XPionner Sata DVDRW, Skystar, Wlan card...) napajanj se cak i ne zagreje na ovoj konfiguraciji.

Naravno i kod mene je na mašini iz potpisa i veoma sam zadovoljan.

Ja imam MSI Mercury 400w i na njemu C2D e4500 , 2x 1gb ram, 250gb, 3850 256mb.Sta da kazem kompjuter radi i sljaka.Nisam smeo da se upustam u oc procesora jer je to ipak rizik sa ovim napajanjem,ali graficku sam malo klokovao i sve radii kako treba.Ipak se spremam da investiram u neko skuplje napajanje zato sto hocu da izvucem max iz procesora.Mozda bi i i ovo napajanje to odradilo ali nisam dovoljno hrabar da rizikujem komponente.:wave:

Nije da ti ne veruju nego ne mogu da veruju! ;)
Ni ti nećeš verovati šta te je snašlo ako to napajanje propusti na koji sekund 220V na ploču i ostale komponente... :d

Ne plashi choveka, ni taj tvoj LC nije nishta bolji od tog MSI.

ja imam pomenuto napajanje i to 400w Platinum..medjutim, kada opteretim procesor kompresovanjem filma ili na neki drugi nacin meni naponi na 12grani rastu. imam jedan barracuda ata hard i benq dvd i 512Mb Kingston memorije. bez opterecernja su mi naponi..5v - 4.999, 12v-12.585, 3v-3.088. a sa opterecenjem 5v-4.9, 12v-12.786 3v- 3.072. Da li je moguce da nesto ne valja u vezi ploce? Merio sam i unimerom i podaci se slazu sa onim koje ocitava progam iz windowsa.
hvala unapred

Ja imam ms industrial 550w napajanje skoro dve godine....na njemu mi je mashina iz potpisa uz dodatak 2*90 mm coolera i 2*120mm coolera i nishta mu ne fali a mashina radi 24/7.....

za te pare koliko koshta fenomenalno napajanje.....

Mozda ce nekom trebati. Imam konfu iz potpisa. Ova napojna jedva izdrzava.:mad:
Kad su nastupili ovi topli dani gasi se zbog grijanja (hvala bogu pa ima tu zastitu).
Jos nesto. Pod ovim opterecenjem i zavojnice u njoj skvice.
Zbog ovoga sam je promijenio sa Fortron ATX-400PNF - pravi 400W. Alles OK.

Glavni problem tog MS-a je to sto on stvarno nije pravljen da se neznam koliko optereti.Neko rece da na njemu ima 3850.....e pa jedno od takvih MS napajanja je popustilo i nema sanse da isporuci dovoljno struje bas toj 3850,napajanje zamenjeno i sve radi kao sat.Ja u svojoj masini drzim LC550,a od HW-a...ajoj 3xHDD 5600x2 athlon,m2n-e,4850 i optiku.To sto ces staviti 3,5 ili 10 fanova nema veze fanovi vuku smesno struje(sem ako nije u pitanju neki ultra mega giga statijaznam ventilator).Svima koji uopste razmisljaju o tome da stave u racunar neznam koje sve komponente najtoplije preporucujem da nikako ne stede na napajanju.Nemojte da vam zboh 2000 dinara napajanje spali ostatak jedva kupljenog hardvera.

Vrh Dno