Šta je novo?

Mrzim Corel!!! Pomozite!

diletant

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2004
Poena
609
Corel 12 i problem je sledeći: stalno uključuje englesku tastaturu čim izaberem artistic text bez obzira koja je tastatura default po control panelu.
Otvorim novi dokument i postavim default parametre za text recimo: Arial Narrow (open type font) Bold. Ako hoću da kucam ćirilicu pošto je ovo Unicode font ja izaberem srpsku ćiriličnu tastaturu i sve radi ali ako prekinem kucanje i želim da formiram novi artistic text na drugom mestu na tom dokumentu ponovu moram da biram srpsku tastaturu jer Corel sam vrati na englesku što iritira ako mora da se uradi 20-30 puta na jednom dokumentu. Zar ne može da upamti koja je zadnja tastatura korišćena. pritom je u control panelu kao default tastatura izabrana serbian cyrillic. Znači probao sam sve varijante u Control panelu pa i da uklonim englesku tastaturu ali se ona sama pojavi u Language bar-u. isto se dešava i ako pokušam da pišem srpskom tastaturom tj. stalno vraća na englesku. Pomozite, nije da nije hitno.

Dopuna: Ovaj problem nisam imao u prethodnim verzijama. U Corelu 11 kad nešto napišem u artistic text-u srpskom latinicom on i za sledeći text uključi srpsku tastaturu a ne vrati na englesku.

Poslednja izmena:
Potrazi u opcijama Workspace > Text i iskljuci opciju auto keyboard switching, ali onda ces se nervirati sa nekim drugim stvarima.

Nazad
Vrh Dno