Šta je novo?

Mrtvi/zaglavljeni pikseli se setaju po ekranu?

cc13

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2006
Poena
349
Monitor je Samsung 940BW,na desktopu se vide crni pikseli ali kada npr. promenim sliku pojave se na drugom mestu i kada preko njih prevucem strelicu misa onda se ne vide,ne vide se na beloj boji,na plavoj su uglavnom crni a na ljubicastoj su zeleni ,uglavnom se pojavljuju na razlicitim delovima ekrana u zavisnosti koja je boja trenutno na ekranu,cesto i na desktopu menjaju poziciju (retko kada su na istom mestu) ima ih ukupno od 3-6 kako kad i bas smetaju.
Jesu to mrtvi ili zaglavljeni pikseli i zasto nisu uvek na istom mestu? probao sam one programe (sto brzo menjaju boje na ekranu) i nista ne pomaze...nosicu ga tamo gde je kupljen,ali me zanima jel' neko imao slicna iskustva sa setajucim pikselima? i kako prodavci (radnje) reaguju na mrtve ili zaglavljene piksele sto se tice garancije jer ne bih voleo da odem tamo i da me iznerviraju.

Poslednja izmena:
Pisalo se svasta, ali generalno sa oko (preko) 5 bi morali da prihvate reklamaciju.. ustvari njih nista ne kosta da ga posalju u servis, pa da ti cekas, pa cekas, pa ako servis ne uspe da ti ga popravi ti ga zamene... e sad ako je monitor nov (a deluje mi da nije 940?) ili ako si bas dobar sa ovima u radnji onda mozda i odmah dobijes drugi...

Probao sam monitor na drugom kompu gde je x1600pro grafika i radi ok,nema mrtvix piksela?posle sam deinstalirao nvidia drajver (na starom kompu) i opet nema mrtvih piksela (ovaj 6600Gt brlja sa razlicitim drajverima pa ih stalno menjam) instalirao poslednje 175.19 i sve je ok,znaci ladno' me je *****avao budjavi drajver za graficku a ne monitor.

Poslednja izmena:
Vrh Dno