Šta je novo?

Mrtve linije na monitoru

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Pre nekog vremena se na monitoru Samsung 757nf pojavio par "mrtvih" linija,mislim nije neki poseban problem,nisu preterano i vidljive ali mislite li jel bi trebalo da menjam monitor?Mislim posto je pod garancijom,oce li hteti zbog toga da ga zamene,kakva su vasa iskustva?

Te dve mrtve linije na trecinama ekrana su ustvari nosaci ekrana i to ima svaki monitor koji koristi Sony Trinitron tehnologiju pa tako i tvoj Samsung 757nf. Dobijas ostriju sliku ali i dve linije za razliku od 757DFX.

A te linije su mrtve samo kad je u pitanju svetla pozadina (na cisto beloj su najuocljivije), ali cim je malo tamnija slika one zivnu ;) ...

Crni je napisao(la):
A te linije su mrtve samo kad je u pitanju svetla pozadina (na cisto beloj su najuocljivije), ali cim je malo tamnija slika one zivnu ;) ...
Pa sad :confused: :?: ...ne pretendujem da sam video 100 vrsta monitora, ali bih rekao da je upravo suprotno, barem na onim monitorima koje sam dosada imao prilike da zagledam - linije su uocljive samo na beloj i vrlo svetloj pozadini, cim je pozadina malo tamnija one "nestanu"...

drapin je napisao(la):
...

Pa sad :confused: :?: ...ne pretendujem da sam video 100 vrsta monitora, ali bih rekao da je upravo suprotno, barem na onim monitorima koje sam dosada imao prilike da zagledam - linije su uocljive samo na beloj i vrlo svetloj pozadini, cim je pozadina malo tamnija one "nestanu"...
ja cenim da je rekao "zivnu" u smislu: suprotno od mrtve. :D

ps. tesko da bi mogo da ubodem search string koji bi obuhvatio sve postove na ovu temu, al' po mojoj proceni radi se o trocifrenom broju... :rolleyes:

drapin je napisao(la):
...

Ma to sam i ja hteo da kazem :mrgreen:
Pretpostavljam da on pod tim mrtve linije misli upravo na situaciju kada je slika svetlija, pa se one vide (mrtve su), a kad je slika tamnija ne vide se (nisu mrtve, tj. ozivele su, pa rade opet normalno ;))...

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

ja cenim da je rekao "zivnu" u smislu: suprotno od mrtve. :D

ps. tesko da bi mogo da ubodem search string koji bi obuhvatio sve postove na ovu temu, al' po mojoj proceni radi se o trocifrenom broju... :rolleyes:
Ma da, a mislim da je ocigledno i na osnovu komentara iz zagrade, a sto se broja postova tice i tu si u pravu: xx puta je o tim misterioznim linijama raspravljano....

:mrgreen: Aha, ukapirao sam sta je pisac hteo da kaze !

Posto su te linije mehanicka stvar, dzaci grid-a, nisam ih nikad dozivljavao u smislu zive-mrtve, nego vidljive-nevidljive... :p

BTW, covek je u prvom postu rekao da su mu se neke linije "pojavile"... da li je moguce da ih u startu odmah nije video !!! :confused: ...pa ih tek nakon nekog vremena primetio...ili smo mozda potpuno promasili temu, mozda se uopste ne radi o drzacima.

Pa ja sam onaj pra linija shvatio kao dve linije, ali moguce je i da smo omasili temu. Valjda ce se javiti covek da detaljnije objasni cemu se radi.
BTW i meni je bilo cudno da ih je tek sad primetio...

Nazad
Vrh Dno