Šta je novo?

Mrtva Biostar p35 ploča potreban servis u NS

sonus70

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
RAM
8
GPU
integra
Storage
ssd
Laptop
HP 255 g7
Tablet
Samsung Active tab 7
Mobilni telefon
Realme
Pametni uređaji
Supruga
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li ovaj naduvani kondenzator kod mem. slotova može biti razlog da je ploča "muerte"? Ostali izgledaju zdravo .
Vrte se ventilatori ali nikakvog drugog znaka života nema. Probano i sa drugim napajanjem (samo ploča i proc) ali ni glasa. U pitanju je p35 biostar ploča sa e5400 procesorom. Matoro al sasvim lepo zadovoljava svrhu. Ko bi u NS mogao to da popravi, ima li neki servis?
IMG_3017.JPGIMG_3018.JPG

Moze da bude razlog a i ne mora. U svakom slucaju se mora zameniti taj kondenzator pa videti dalje sta i kako. Ako znas nekog ko je spretan sa lemilicom moze to lagano da ti odradi. Samo kupis takav isti kondenzator (na njemu pisu vrednosti).

Msm da je taj kond. pre zrtva nego uzrok kvara ... Moguce da gresim al bih rekao da je ploca otpevala svoje :trust:

Moglo bi lako da se desi da zato nece da upali, imao sam taj slucaj sa P31 plocom. Kad sam zamenio sve kondenzatore, proradila je. Verovatno ces morati da zamenis sve, par servisera mi je reklo da ne valja menjati pojedine kondenzatore a ostavljati druge, mogu i oni da budu osteceni/naduveni malo, dovoljno da prave problem. E sad, da li je tako ili je to fora da namaknu para, ne znam, ali ima smisla.

Bio sam juče kod čoveka u NS koji je to pogledao , zameni samo taj i ništa se ne dešava. Kaže da bi moglo možda pomoći da se promenu i svi ostali koji izgledaju zdravo ali da ne može da to preporuči pošto ne može ni da garantuje da će posle toga proraditi. A tu zamenu bi mi već naplatio.
Ništa, idemo da tražimo neku 775 ploču. Da nema neko jeftinu?

Моја 775 плоча није мртва али уме да забрља, понекад не препозна хард (мада после гашења и паљења увек нормално проради), уме да избаци BSOD па сам набавио електролите, заменио један који је био надувен и још један одмах поред ... и скоро ништа се није поправило. Остало је још 20-30 комада, јесте да су јефтини и јесте да могу и умем да их сам заменим али ... опет је питање да ли ће то да помогне.

Зато сам купио нову плочу/процесор па сада и ја тражим повољну (за мене, не за продавца ;)) исправну 775 плочу па ако неко има, нека се слободно јави. :)

Vrh Dno