Šta je novo?

Mrtav pixel na laptop-u

lija

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
604
Znam da za TFT monitore vazi da ako ima vise od 5 mrvih pixela da mogu da ga reklamiram. Manje od toga - nema reklamacije.
Da li je situacija bolja kada je u pitanju laptop?
Na novom laptop-u imam jedan mrtav pixel ali bas na sred ekrana, pa me interesuje da li vredi da pokusavam sa reklamacijom.

Ne znam da li kod nas ima modela NB koji imaju zero tolerance za svoje panele - ali meni se isto desilo sa Prestigio Nobile 1557j NB-om i po otpakivanju me je docekala bela tacka koja bode oci, ali iskreno - mrzelo me i da probam da ga reklamiram jer je kao sto si i sam naveo svuda tolerancija oko 6 dead pixela.
Nisi naveo koji je NB u pitanju, mozda ce neko drugi moci da ti pomogne vise ako ima tu informaciju...

Ja sam isto na hp nc8000 od kad sam ga otpakovao,i ukljucio dobio 1 dead pixel,a znam da za taj jedan niko nece da uvazi garanciju.....tako da se i nisam opterecivao.....veruj mi,vremenom ga zaboravis :)

Mrtav PIXEL ili SUBPIXEL?
Naime, reklamacija se uvazava(bar bi trebalo) ako postoje dva defektna SUBPIXEL-a posred ekrana.

Prilozi

• PRESTIGIO Service Policy SER.rar
    86.8 KB · Pregleda: 124
Pa ima samo jedan - dakle nista od reklamacije - cekam da ih se pojavi jos :d

E sad jedno extra glupo pitanje - da li je moguce nekako vestacki sje***ti pixele na ekranu da bi prosla reklamacija ???

Naravno "softverskim" putem a ne "iglom pa grebi po panelu" ;)

Istu sam stvar trazio,ali je nisam nasao :(
Mislim da ne moze.....

:( Bas me nesto niste utesli.
No dobro, vidim da nisam jedina tako da najverovatnije nema smisla da bas nesto mnogo zakeram oko tog jednog pixela.
Inace, notebook je ASUS W1742 (ne znam da li je bas ta oznaka, ali serija je W1, ima TV karticu). Deluje mi da za takav notebook vredi da se malo raspitam i proverim da li moze biti sve u vezi njega bas savrseno. :)

probaj da napravis programce koje ce da pali gasi ili da menja boju jednom pikselu kao lud ;)

Pa kapiram da te nekosta nista da odneses na reklamaciju jos pogotovo ako je manje od 7 dana proslo onda po zakonu imas pravo na povracaj novca, tako da sa trzisnom inspekcijom u najgoroj soluciji mozda i mozes nesto da napravis. Isto tako procunjaj po asus-ovom sajtu i vidi sta ti oni kazu da li se uvazava garancija na to ili ne ...

Nazad
Vrh Dno